Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 6:48 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr sty 12, 2011 10:39 pm 

Mateusz Łukaszuk napisał(a):
PS. Pisałem ja, Mateusz, tata ma swoje konto ;)

Zabrzmiało jak słowa trenera klubu sportowego Tęcza - 'to śpiewałem ja, Jarząbek' :mrgreen:

Sorry za bałagan i pozdrawiam, ale musiałem :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 9:50 am 

Krzysztof Skrzypiec napisał(a):
zmiana wagi min. w tragusach spowodowana jest przystosowaniem naszych przepisów do przepisów europejskich również w klasach nie EFROWSKICH, była konsultowana miedzy klubami od listopada również na forum SMS był założony temat
oddzwięk w sprawie zmiany przepisów był szokujący chyba 3 lub 4 kluby brały tylko czynny udział

Szkoda, że klub, który ma w swoich szeregach trzech zawodników z pierwszej 10 MP w klasie Truggy został zignorowany.

Ale wracając do tematu, to fakt, że na forum SMS Pan Krzysztof już w październiku zaproponował dyskusję na temat przepisów i co, wszyscy siedzieli cicho, a teraz nagle burza. Co do wagi minimalnej, przepis z 2010 roku był absurdalny i była potrzeba zmiany. Doświadczeni Koledzy uznali, że 4000g będzie najlepszym minimum. Dla jednych to za dużo, dla drugich za mało, tak będzie zawsze. Myślę, że łatwiej i taniej dociążyć model, niż inwestować w odchudzanie. Natomiast zaoszczędzoną kasę korzystniej jest przeznaczyć na pokrycie kosztów związanych z wyjazdami na zawody i dzięki temu podnieść frekwencje.
Panie Krzysztofie, bardzo proszę przy następnych konsultacjach nie zapominać o Sekcji Modelarstwa Kołowego przy Auto-Klubie Szczecin.
Pozdrawiam:
Robert Podkalicki

gg: 26666129

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 10:53 am 

r.podkalicki napisał(a):
zmiana wagi min. w tragusach spowodowana jest przystosowaniem naszych przepisów do przepisów europejskich również w klasach nie EFROWSKICH, była konsultowana miedzy klubami od listopada również na forum SMS był założony temat
oddzwięk w sprawie zmiany przepisów był szokujący chyba 3 lub 4 kluby brały tylko czynny udział

Szkoda, że klub, który ma w swoich szeregach trzech zawodników z pierwszej 10 MP w klasie Truggy został zignorowany.

Panie Krzysztofie, bardzo proszę przy następnych konsultacjach nie zapominać o Sekcji Modelarstwa Kołowego przy Auto-Klubie Szczecin.
Pozdrawiam:
Robert Podkalicki

ja tu nie widzę żadnej burzy tylko odmienny głos jednego z zawodników do którego ma pełne prawo i otrzymał odpowiedz jak może to zmienić skoro pan uważa że został zignorowany ma pan szansę to zmienic Maciek Mrozek już wie jak to zrobić

co do dalszej częsci nie omieszkałem dopisać meila( tego ze stopki) do swojej bazy klubów niestety na dzień 6.10.2010 kiedy była informacja rozsyłana nie było go w mojej bazie danych proszę również o napisanie do osoby odpowiedzialnej za kluby w SMS aby ją uzupełniła

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 1:16 pm 

co do dalszej częsci nie omieszkałem dopisać meila( tego ze stopki) do swojej bazy klubów niestety na dzień 6.10.2010 kiedy była informacja rozsyłana nie było go w mojej bazie danych proszę również o napisanie do osoby odpowiedzialnej za kluby w SMS aby ją uzupełniła

Szanowny Panie Krzysztofie, chcę zauważyć, iż adres e-mail i inne dane naszej sekcji zna Pan już od 30.09.2010r, w tym dniu wysłaliśmy do Pana Ofertę Zorganizowania Zawodów, na którą otrzymaliśmy odpowiedz 18.10.2010r.
Ale mogło to Panu umknąć, więc bardzo dziękuję za deklaracje o dopisaniu nas do listy kontaktów.
Co do dyskusji na temat przepisów, to chcę z przyjemnością pogratulować Zarządowi SMS konsekwentnego działania. Mój głos w sprawie wagi minimalnej Truggy, jest głosem ojca zawodnika (sponsora :) ), więc nie musi być brany pod uwagę.
Pozdrawiam:
Robert Podkalicki

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 2:02 pm 

r.podkalicki napisał(a):

Mój głos w sprawie wagi minimalnej Truggy, jest głosem ojca zawodnika (sponsora :) ), więc nie musi być brany pod uwagę.
Pozdrawiam:
Robert Podkalicki

uffffff......... chyba doczekalismy się następcy........

ja mam tylko jedną prosbę w poprzednim poscie występuje pan jako auto klub żaląc się że nie dostał pan żadnych materiałów a w tym występuje jako osoba prywatna
proszę sprecyzować pańska osoba reprezentuje KOGO? jak klub to mam już mały pogląd na sprawę wkoncu macie 3 zawodników z czołówki czy jako pojedyńcza osoba prywatna-sponsor

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 2:27 pm 

Ja bym sugerował lokalne niesnaski załatwiać we własnym sosie, a nie na forum. Juz mamy jednego as-a tego forum.

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 2:50 pm 

Szanowny Panie Krzysztofie, proszę się nie denerwować, ja nie widzę problemu.
Wpisał Pan SMK na listę kontaktów i super. Wielkie Dzięki.
Pozdrawiam i kończę dyskusję na ten temat.

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 3:57 pm 

r.podkalicki napisał(a):

Szanowny Panie Krzysztofie, proszę się nie denerwować, ja nie widzę problemu.
Wpisał Pan SMK na listę kontaktów i super. Wielkie Dzięki.
Pozdrawiam i kończę dyskusję na ten temat.

zdam jeszcze raz pytanie bo dla mnie to ważne aby roztrzygnąć temat wagi w klasie truggy:

proszę sprecyzować pańska osoba reprezentuje KOGO? jak klub to mam już mały pogląd na sprawę wkoncu macie 3 zawodników z czołówki
czy jako pojedyńcza osoba prywatna-sponsor

proszę dać odpowiedź bo nie wiem jak zakwalifikować ją
i czy brać po uwagę

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 4:52 pm 

Wkrótce powinna się pojawić uaktualniona wersja przepisów w której limit wagowy zostanie obniżony.

Team FortaSport

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 6:04 pm 

ups......ale gafa przepraszam

Krzysztof,
ja nadaję z tego konta ;)

A i żeby nie było, że spamuję bez tematu, to mam kilka uwag na bazie własnych obserwacji z 2 lat udziału w zawodach:
1. Najwięcej głosu o przepisach zabierają ci, którzy powszechnie są znani z kombinowania ;)
2. Przepisy są na papierze, w dyskusjach na forum i tyle.... Na zawodach nic nikt nie sprawdza i nie egzekwuje przekroczeń.
3. Sytuacja analogiczna jak przy obowiązku serwisu na torze ;(

Poprawiajmy jakość naszych zawodów ale nie tylko na papierze w przepisach ograniczających rozwój!

Zdjęcia z zawodów

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 6:11 pm 

zdam jeszcze raz pytanie bo dla mnie to ważne aby roztrzygnąć temat wagi w klasie truggy:

proszę sprecyzować pańska osoba reprezentuje KOGO? jak klub to mam już mały pogląd na sprawę wkoncu macie 3 zawodników z czołówki
czy jako pojedyńcza osoba prywatna-sponsor

proszę dać odpowiedź bo nie wiem jak zakwalifikować ją
i czy brać po uwagę

Panie Krzysztofie, miałem już na ten temat nic nie pisać.
Moje posty wydają się zrozumiałe, ale jeśli nie, to przepraszam i mam nadzieje, że jasno odpowiem na Pana pytania.

W temacie informowania Sekcji – reprezentuje SMK Auto-Klub Szczecin

W temacie wagi minimalnej Truggy powtarzam - jestem ojcem zawodnika (sponsorem :) ) i mojego głosu proszę nie brać pod uwagą. To znaczy, że piszę we własnym imieniu. Kontakty do zawodników Pan ma, a jeśli nie, to służę pomocą.

pozdrawiam:
Robert Podkalicki

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 6:51 pm 

Jacek Łukaszuk napisał(a):
...

Poprawiajmy jakość naszych zawodów ale nie tylko na papierze w przepisach ograniczających rozwój!

W moim 8 letnim kontakcie z modelarstwem przekonałem się,że przepisy sobie ,a życie sobie.
Choćby skonfrontowanie Przepisów Sportowych z obecną kadrą...lub pamiętne wprowadzanie zmian odnośnie baterii w czasie sezonu przez osoby nie mające nic wspólnego z zawodami.
ps.w pewnych kwestiach przepisy powinny być stworzone odpowiednio do Naszych warunków.

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 7:54 pm 

Jacek Łukaszuk napisał(a):

ups......ale gafa przepraszam

Krzysztof,
ja nadaję z tego konta ;)

A i żeby nie było, że spamuję bez tematu, to mam kilka uwag na bazie własnych obserwacji z 2 lat udziału w zawodach:
1. Najwięcej głosu o przepisach zabierają ci, którzy powszechnie są znani z kombinowania ;)
2. Przepisy są na papierze, w dyskusjach na forum i tyle.... Na zawodach nic nikt nie sprawdza i nie egzekwuje przekroczeń.
3. Sytuacja analogiczna jak przy obowiązku serwisu na torze ;(

i tu poruszyłes kolejny temat który załatwic jak najszybciej odpowidnimi regulacjami i należy wyegzekwować go od organizatorów tak organizatorów aby przygotowali odp. miejsca i wyznaczyli conajmniej 1 osobę do kontroli technicznej bo sędzia główny nie rozdwoi się niestety a często jest tak że jest jedyny na zawodach

mam tez skromną nadzieję iż na najbliższym zebraniu SMS poruszymy ten temat

PostNapisane: Cz sty 13, 2011 8:22 pm 

...
i tu poruszyłes kolejny temat który załatwic jak najszybciej odpowidnimi regulacjami i należy wyegzekwować go od organizatorów tak organizatorów aby przygotowali odp. miejsca i wyznaczyli conajmniej 1 osobę do kontroli technicznej bo sędzia główny nie rozdwoi się niestety a często jest tak że jest jedyny na zawodach

mam tez skromną nadzieję iż na najbliższym zebraniu SMS poruszymy ten temat

Tak wygląda przestrzeganie przepisów jak ich znajomość przez organizatora zwłaszcza tego zaangażowanego w prace SMS jak i przy tworzeniu przepisów.Panie Krzysiu polecam zaznajomić się z punktem 12.1.1 przepisów Sportowych modeli Off-road na rok 2011.Tam jest wszystko klarownie opisane w kwestii obsady sędziów.Z jednym sędzią wg.tych przepisów zawody nie powinny się odbyć.Myślę,że nie trzeba nic załatwiać tylko przestrzegać.
ps.czasami wystarczy zaznajomić się i przestrzegać tego co jest.

PostNapisane: Pt sty 14, 2011 8:57 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Tak wygląda przestrzeganie przepisów jak ich znajomość przez organizatora zwłaszcza tego zaangażowanego w prace SMS jak i przy tworzeniu przepisów.

rozumiem że jest to wybieg w kierunku mojej osoby :) dziękuje

ale do rzeczy postaram się to wyjasnić jasniej pod słowem "regulacje" miałem na mysli nie przepisy a regulamin wew. na podstawie którego będą organizowane zawody tak to jest w jedynie słusznej i bliskiej panu DMC tyle ze tam po 40 latach działalnosci nikt nie musi mówić że na zawodach ma być sprżarka, toi toie, komisja techniczna oni to wiedzą mimo że jest to zapisane w regulaminie organizacji zawodów i myslę że jak będziemy mieli takie tradycje w modelach samochodowych i tyle torów co oni to u nas też to się zmieni
puki co musimy tego wymagać aby np. nie było na zawodach wylewających się toi toi szt.1 na 120 osób będących na zawodach i zapewniam Pana do tego nie ma nic LOK ani przepisy sportowe które okreslają tylko standarty toru podestu i ilosci sędziów i tak powinno być bo od tego są
niestety musimy to załatwić sami między sobą aby ten standart był jednakowy na każdych zawodach

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona