cushman napisał(a):
Olej zalewa sie wewnątrz tego kubła który chcesz myć, -- A co jeśli jest smar ??? należało by zmienić na olej czy w ostateczności może smar zostać ??
Fabrycznie w nowych modelach jest smar, zamienia się go na olej silikonowy przy pierwszym przeglądzie. Zmienia się go głownie przez to żeby uzyskać lepsze prowadzenie lub sterowność jak kto woli. Naprzykład jesli zalejesz model 4wd przykładowo 10.000 na przód, a 3.000 na tył to model bedzie miał napęd bardziej na tylne koła.
Damianbmw12345 napisał(a):
pfff gdzie mam kupić ten olej do dyfra?? bo jak szukam to nigdzie nie ma, tylko jest ale na innych aukcjach, na których nie jestem zarejestrowany.
UWAGA!! PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA WPROWADZENIE W BŁĄD I NA PEWNO TO CO NAPISALIŚCIE NIE POSZŁO W BŁOTO, CHODZI MI O OBUDOWĘ W KTÓREJ JEST DYFER, CZYLI TEN PLASTIK W KTÓRYM SIEDZI. I CZY MOGĘ POSMAROWAĆ GO ZWYKŁYM SMAREM?
Tu masz i smary i oleje do dyfrówTu masz oleje do dyfrow i amorkówRzecz jasna kubeł dyfra czyli te zębatke atakującą i odbierająca dyferencjału możesz posmarować byle smarem ino musisz byc pewny że ten smar którego użyjesz nie spłynie, smar musi być odpowiednio gęsty, taki żeby ci w czasie jazdy nie rozpryskał sie na ścianki obudowy.