Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 5:18 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr cze 09, 2010 11:40 am 

Witam

prosze was o pomoc poszukuje modelu nitro buggy z duzym zapleczem częsciowym i wieloma opcjami tuningu. mam do dyspozycji 2 tys .model jakiejś dobrej firmy ze stosunkowo dobrą skala cena/jakość .
moje doswiadczenie z modelami nitro to 2/10 ale to nie problem niedaleko mnie mieszka kolega modelarz i pomoze mi z obsługą jak sobie nie poradze. dobrze by było aby model mógł brać udział w zawodah ale nie jest to konieczne.

Myślałem nad
trophy 3,5
gs storm revo

jeśli macie ciekawsze propozycje to prosze powiedzieć i najlepiej opisac wady danych modeli i zalety
z góry dziękuje i sorki za błędy ale uciekałem z lekcji polskiego :wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N sie 08, 2010 6:07 pm 

misiek271 napisał(a):

Myślałem nad
trophy 3,5

jeśli macie ciekawsze propozycje to prosze powiedzieć i najlepiej opisac wady danych modeli i zalety

Trophy sobie daruj,szkoda wydawać kasę na Upgrade ;/
Jeśli chodzi o Storm to nie umiem sięwypoiwedzieć w tej kwestii.
Trophy miałem i dlatego odradzam jeśli chodzi o Upgrade bo to taki zwykły samochód na początek przygody z RC.Do nauki świetny ale szybko przychodzi ochota na coś naprawdę dobrego jeśli chodzi o RC ;)

PostNapisane: N sie 08, 2010 6:18 pm 

Ja mogę polecić modele firmy Xray . Dostęp do części w Polsce jest idealny - www.sklep.rcracing.pl .
Wykonany z wysokiej jakości materiałów i ceniony na europejskim rynku .
Odbierz PW (prywatną wiadomość).

PostNapisane: N sie 08, 2010 7:20 pm 

Za tą cenę z ebaya, możesz wyrwać np. Jammina X2 KIT. Ale powiedz jakie wozy cię interesują, gdzie zamierzasz jeździć? Też niedawno wybierałem model i miałem podobny budżet ;)

Ofna Jammin X1 CRT (2010-13)
HPI E-Firestorm 10T (2009-10)

GG:5508782

PostNapisane: N sie 29, 2010 6:53 pm 

ale jak kupi wersje kit to trzeba się liczyć z tym że trzeba dokupić całą elektronikę,silnik itd itd.nie wiem jak z częściami ale ja polecam Hobao hyper 7 barrrdzzoo mocne auta pewnie domyślacie się jak Anglicy obchodzą się z takim sprzętem : walenie kraksy zero szacunku dla modelu i to właśnie widziałem na własne oczy jak moi kumple katowali takie modele i muszę powiedzieć że są na prawdę mocne sam jeździłem i raz czy dwa miałem dużą kraksę gdyż koło walnęło bokiem o ogromny kamień obróciło go z 4 razy i jeszcze wylądował na przednich wahaczach i nic mu nie było tylko silnik zgasł bo był źle wyregulowany i nie był regularnie serwisowany :wink: oczywiście mojemu kumplowi padł model po 4 latach bo nic w nim nie wymieniał silnik też padł jeszcze odpala jakoś ale trzeba mieć dużżżoo nerwów i cierpliwości żeby ruszyć tą maszynę.Jak się dba o model to wiadomo że długo może ci pociągnąć :wink: Polecam Hyper'a 7

PostNapisane: N sie 29, 2010 7:03 pm 

Ja ci moge polecić model Mugen MBX-6 super model lekki i fajnie sie prowadzi model również wytrzymałe i te jego zwrotnie Privoty, Super model w prowadzeniu i wogóle , jeszcze Kyosho jest dobre widziałem jak jedzą kumpel ma model po prostu nie do zdarcia tylko że ta firma trochę oszczędza

Traxxas E-Revo Vxl |Traxxas TQ 2.4ghz|Hitec HS-85MG||Velineon|PQ-2050mah Li-Po 2S|Pro-Line|

Galeria:

https://picasaweb.google.com/116005109159375705293

PostNapisane: Śr gru 29, 2010 3:09 pm 

misiek271 napisał(a):
Witam

prosze was o pomoc poszukuje modelu nitro buggy z duzym zapleczem częsciowym i wieloma opcjami tuningu. mam do dyspozycji 2 tys .model jakiejś dobrej firmy ze stosunkowo dobrą skala cena/jakość .
moje doswiadczenie z modelami nitro to 2/10 ale to nie problem niedaleko mnie mieszka kolega modelarz i pomoze mi z obsługą jak sobie nie poradze. dobrze by było aby model mógł brać udział w zawodah ale nie jest to konieczne.

Myślałem nad
trophy 3,5
gs storm revo

Mam za sobą modele i GS i HB. Jeśli szukasz czegoś naprawdę dobrego i rozwojowego zastanów się nad 8ight 2.0 Team Losi.
W niewiele wyższej od zakładanej ceny masz model, do którego tuning jest dostępny (w rozsądnych cenach) jednak modele zawodnicze go nie wymagają. Ceny modelu i części w porównaniu z Xray (jeśli chcesz kupić Xraya popytaj jeżdżących o łożyska na wałkach atakujących w obudowach dyfrów :roll: )i Kyosho są niskie. Dostępnośc bez problemu - jest dystrybutor na Polskę (http://www.scorpio-polska.pl) oraz jeden z większych sklepów modelarskich (kołowych) http://www.rcwroblik.pl.
Ja piszę o jakości pod względem rozwiązań technicznych, jakości materiału, gdyż zajmuję się serwisowaniem tego modelu. Jeśli chodzi o właściwości jezdne, to syn również nie narzeka startując nim w Mistrzostwach Polski.
O jakości elementów niech świadczy to, że startując w sezonie 2010 w cyklu MP oraz ModelCars w Łodzi nie mieliśmy potrzeby wymiany żadnego wahacza.

Polecam ;)

Zdjęcia z zawodów

Ostatnio edytowano N sty 02, 2011 9:43 pm przez Jacek Łukaszuk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N sty 02, 2011 11:26 am 

Kolego polecasz losiego a do losiego nie ma czesci w PL.Co do xraya wiem ze to pro model ale jak sie model katuje na zawodach to nie ma sie co dziwic ze łożyska lecą.A no i Kowal miał Xraya xt08 wiec on wie lepiej od cb.;D
Pzdr;D :mrgreen:

Model Cars Łódź

PostNapisane: N sty 02, 2011 11:33 am 

kazior96 , nie opowiadaj takich bajek ,że do łosia nie ma części w PL bo jest taka firma jak Scorpio Polska w której sa czesci do tego modelu .
a to "Kolego" to juz komentował nie będę :)

PostNapisane: N sty 02, 2011 2:30 pm 

Na wstępie zacytuję kolegę:
kazior96 napisał(a):
Kolego polecasz losiego a do losiego nie ma czesci w PL.

I odpowiedź post wcześniej:
Jacek Łukaszuk napisał(a):
Dostępnośc bez problemu - jest dystrybutor na Polskę (http://www.scorpio-polska.pl) oraz jeden z większych sklepów modelarskich (kołowych) http://www.rcwroblik.pl.

+ na forum jest kilka osób, sprzedających nowe części do serii 8ight (wystarczy zajrzeć do działu sprzedam)

Jeśli chodzi o Losi (bo tylko o tym modelu mogę mówić opierając się na własnym doświadczeniu) to bez dwóch zdań jest to bardzo dobra platforma. Sam mam 8ight-T'a 1.0. Model wyszedł na rynek bodajże w 2006 a do teraz na zawodach można konkurować nim z czołówką. To o czymś świadczy.
Wersja 2.0 podobno jest o wiele stabilniejsza i łatwiejsza w prowadzeniu.

Jeśli chodzi o wytrzymałość części to zdefiniuję ją w dość specyficzny sposób:
1) EMP Nowy Targ - bliskie spotkanie modelu na prostej, na pełnej prędkości z pit stopem - nie zrobiło to na nim wrażenia
2) ESS RcMonster - bliskie spotkanie modelu na prostej z metalowym słupkiem ogrodzenia - nie zrobiło to na nim wrażenia.
Z części które warto mieć ze sobą to zestaw pinów do wałków napędowych (Losi tego nie sprzedaje ale w Mugenie MBX6t są takie same), ponieważ centralny dyfer jest przesunięty w bok tak aby silnik mógł być prawie na środku podwozia (wyważenie modelu). Co za tym idzie wałek napędowy idący z centralnego dyfra do przedniego jest pod kątem i nie ma siły żeby pin się nie wyrabiał.

Prowadzenie:
Nie miałem niestety nigdy okazji przejechać się 2.0 więc nie będę porównywał. Jestem bardzo zadowolony z "charakteru" tego podwozia; jest ono bardzo przewidywalne i łatwe w prowadzeniu. Standardowy setup jest dla mnie bardzo dobry - jedyne co zmieniłem do tej pory to prześwit i ackermann.

W tytule tematu napisałeś "duże zaplecze częściowe i tuningowe". Zaplecze częściowe opisane na początku mojego postu a zaplecze tuningowe jest zbędne do tego modelu (aczkolwiek dostępne w tych samych sklepach).

Pozdrawiam,

Donat

PostNapisane: N sty 02, 2011 7:53 pm 

ja mam wlasnie aukcje z bardzo zuzym zasobem dodadkowych cześci a autko oczywiscie ztuningowane http://allegro.pl/trx-revo-3-3-po-tunin ... 83632.html

PostNapisane: N sty 02, 2011 9:36 pm 

kazior96 napisał(a):
Kolego polecasz losiego a do losiego nie ma czesci w PL.Co do xraya wiem ze to pro model ale jak sie model katuje na zawodach to nie ma sie co dziwic ze łożyska lecą.A no i Kowal miał Xraya xt08 wiec on wie lepiej od cb.;D

No nie wiem czy 165 pozycji na Scorpio i ponad 100 na Wróbliku można nazwać brakiem części.
Ja katuję model na zawodach i łożyska nigdzie mi nie lecą, jedynie wymieniam je, kiedy tego wymagają, czyli średnio do 2-3 imprezy.
W modelu 808 jest jakiś błąd konstrukcyjny, który powoduje to, że łożyska się rozsypują. To z tego co wiem od innych zawodników jeżdżących tym modelem, sam nigdy go nie miałem więc nie wiem nic więcej. Podobno w 808 '11 zostało to poprawione. A XT8 Kowala to po 1 tragus, po 2 jak sam napisałeś '08 czyli troszkę starszy od 808, więc nie wiem, czy będzie wiedział lepiej jak to jest z łożyskami na dyfrach w zupełnie innym modelu.

Zaplecze tuningowe do zawodniczych modeli stanowią zazwyczaj części carbonowe lub tytanowe, których i tak pewnie nie kupisz bo stwierdzisz że są za drogie.

Ja Jammina nie będę Ci polecał, bo jest już trochę stary i nikt nim praktycznie już nie jeździ :) Ale tak ogólnie to też jest spoko, jedyna usterka (no oprócz 7 sprzęgieł, ale to innej firmy :D) to pęknięte śruba T po zahaczeniu na końcu prostej o pitstop. Dowiedziałem się o niej przypadkiem, 2 miesiące później.

Co do Losi - ma bardzo dobre plastiki. Szczególnie tylne zwrotnice - są nie do zajechania :D Dopiero amerykańscy zawodnicy potrafią je zepsuć.

Poza tym, Revo to nie bagus.

Ostatnio edytowano N sty 02, 2011 9:42 pm przez Wiktor Sułek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N sty 02, 2011 9:42 pm 

kazior96 napisał(a):

Kolego,
1. Bardzo chętnie porozmawiam z Tobą na zawodach jeśli się przedstawisz....
2. Jeśli nosa nie wychylasz poza sklep Proximy, to rzeczywiście w Polsce nie ma części do innych modeli poza Xray.
3. Żeby nie było, to Xray bardzo mi się podobał, jednak tak duża liczba błędów konstrukcyjnych i cena podstawowych części (nie wspominam o tuningu) odstrasza od tej firmy. I czytaj uważnie - piszę o buggy i truggy (strasznie słabe wieże carbonowe - pękają w locie ;)).
4. Kłamiesz pisząc, że w Polsce nie ma części do Losi. Podałem linki w poprzednim poście.
5. Jeśli swoja wiedzę opierasz o opowieściach tylko Kowala (Kowal - nie mam nic do Ciebie ;)), to rzeczywiście masz podstawy do radzenia innym...
6. Zobacz ilu zawodników obecnie jeździ Xray... Większość zawodników (nawet z Łodzi) wyzbywa się tej marki - ale zapewne dlatego, że jest tak bezawaryjny... :lol:

Zdjęcia z zawodów

Ostatnio edytowano N sty 02, 2011 9:50 pm przez Jacek Łukaszuk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N sty 02, 2011 9:47 pm 

piotrek1094 napisał(a):
ja mam wlasnie aukcje z bardzo zuzym zasobem dodadkowych cześci a autko oczywiscie ztuningowane http://allegro.pl/trx-revo-3-3-po-tunin ... 83632.html

A widziałeś pytanie w temacie, czy tylko spamujesz..?

Zdjęcia z zawodów

PostNapisane: N sty 02, 2011 9:50 pm 

ale ja z "kazior96" nie rozmawiałem na temat Xa wiec nie wiem w ogóle dlaczego o tym wspomniał ...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona