Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 04, 2026 4:12 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Ktorego Monsera Z Wymienionych Nizej Polecacie.?
Savage 15%  15%  [ 4 ]
Revo 58%  58%  [ 15 ]
Inny... 27%  27%  [ 7 ]
Liczba głosów : 26
Autor
PostNapisane: Pn gru 13, 2010 7:05 pm 

Dzieki za tak szybka odpowiedz.;) Co do pieniedzy na exploatacje modelu to akurat nie gra roli.;) z 150zl dziennie.;) Ja nie chce tego samochodu "katowac".;) Chce go kupic nie pod zawody ,tylko zeby w wolnym czasie posmigac troche po plazy.;) (ew. po torze) . Chce kupic savage ,bo to jest moj ulubiony model.;) Jutro jade przejechac sie Savage XL z nadzieja ,ze go kupie. ;) Co do opini na forum no to jest wlasnie tak jak mowisz.;) Jedne sa mniej awaryjne drugie bardziej. ;) Np. na forum nie polecaja XL'a ,bo jest to wielka maszyna i "awaryjna". ;) ,ale chyba zaryzykuje i wezme go. ; ) Co prawda nic nie jest w nim wymienione ,ale od roku nic sie w nim nie rozwalilo. ; )) Znam osobiscie pana ktory sprzedaje tego sava, bo nie raz sie z nim widzialem jak jezdzil w wakacje po plazy. ;) Z samochodu jest potworek . ;) Tylko ,ze niestety ja sie nie znam na takich samochodzikach i nie potrafil bym nic naprawic.;) i tak samo wymienic .;) Bede musial oddawac do jakichs serwisow.;) A mozecie mi powiedziec co najlepiej w samochodzie sprawdzic.?;) Wiem ,ze to glupio brzmi.;) ,ale przedstawie to tak:
Jade do tego sprzedawcy on odpala mi samochod i jak mam wtedy sprawdzic ,ze jest kompresja dobra i wgl.?;) Czy silnik dobry.;) serwa i inne.;) Zadaje glupie pytania ,bo nie jestem w tych sprawach obeznany.;) Kiedys mialem tylko savage 2,5 .;) ,ale sprzedalem go.;) Z gory dzieki.;)

Ps: Czesci zamienne do savage mam kilka krokow od domu.;)

EDIT:

Aukcja z tym XL'em http://www.subito.it/hobby-collezionismo/savage-xl-5-9-lecce-16522626.htm ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn gru 13, 2010 7:31 pm 

Praktycznie jak chcesz poznać stan samochodu to patrzysz na wszystko tj. silnik - kompresja luz na korbie itp. potem stan zębatek, luzy na zwrotnicach, luzy na wachaczach, luzy na serwosaverze itd.

PostNapisane: Pn gru 13, 2010 10:14 pm 

Aha. Wiem ,ze to jest trudne ,ale mogl by mi ktos wytlumaczyc jak np. sprawdzic kompresje silnika.?;/ ,bo nawet nie wiem gdzie sie znajduja niektore czesci np. kubelki. ;/

PostNapisane: Śr sty 19, 2011 2:34 pm 

Witaj , kompresję sprawdza się kręcąc kołem zamachowym przy wyłączonym silniku. Im ciężej tym lepsza kompresja. Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2