Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 04, 2026 2:42 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Ktorego Monsera Z Wymienionych Nizej Polecacie.?
Savage 15%  15%  [ 4 ]
Revo 58%  58%  [ 15 ]
Inny... 27%  27%  [ 7 ]
Liczba głosów : 26
Autor
PostNapisane: Cz gru 09, 2010 4:38 pm 

Witam. Chcialbym ,abyscie pomogli mi w wyborze monstera.;)) Pewnie pisze w zlym temacie, wiec sory.;)

Mianowicie mysle nad uzywanym savage'm (poczatkowo 25 teraz x 4.6) lub Revo .;)

Do wydania mam z 2700zl. ;)

Bez owijania w bawelne .

Link do sav. http://cgi.ebay.it/VENDO-SPLENDIDO-HPI-SAVAGE-X-RICAMBI-/250735305211?pt=Modellismo_Dinamico&hash=item3a60fd21fb (Kompletny tuning doslownie kazdy maly szczegol wymieniony.) Aukcja jest po wlosku ,wiec mozna wkleic tekst w Slownik google.;)

Link do Revo. http://allegro.pl/traxxas-revo-4-6-takiego-nie-znajdziesz-nigdzie-i1359209182.html Co prawda podoba mi sie to revo ,ale w zyciu nie mialem z revo stycznosci.;) Nie wiem czy oplaca sie pakowac kase .;)

Prosze o pomoc z gory dziekuje.;)

Ps. Mieszkam we wloszech i z tad pomysl o kupnie tego savage.;)) Jezeli macie inne pomysly piszcie.;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz gru 09, 2010 8:51 pm 

Witam
I savage i revo są dobrymi modelami ale ja wybrałem w ankiecie inny, dlaczego ?
A no dla tego, że ja wybrał bym revo ale nie ten egzemplarz dlatego, że dla mnie aluminiowe wahacze i wielki silnik to minus a nie plus, są cięższe i jak zaliczysz dzwona to nie połamiesz wahacza tylko np. wyrwiesz mocowanie, kolega tak miał, raz złamał wahacz to wymienił na alu wszystkie i jak przydzwonił to mu wahacz wyrwało z mocowania, wahacze plastikowe są też bardziej elastyczne. Jak bym miał do wydania 2700 na monstera nitro to poprosił bym Pana Marcina Jasińskiego z www.prorevo.pl o złożenie jakiegoś bdb podwozia, i byłbym pewien, że wiem co mam. Ale tak bym zrobił ja, wybór należy do Ciebie ale moim zdaniem lepiej kupić tańszy egzemplarz (czy sava czy revo) i zrobił go pod siebie, bo tuning który dla kogoś jest konieczny dla Ciebie może być zbędny.

Pozdrawiam

Picasa : http://picasaweb.google.pl/NoVaKRC

Pozdrawiam Bartek.

PostNapisane: Pt gru 10, 2010 2:26 am 

Dzieki za odpowiedz.;) Jestem tutaj nowy i nie wiedzialem ,ze moze mi jakis marcin zlozyc samochod.;) Mnie sie podobaja wielkie silniki i wgl.;) ,ale z tego co widze to silnik z revo jest juz troche "wysluzony" (20l) . Mogl by mi ktos wytlumaczyc jak wyglada skladanie podwozia u pana Marcina.?;)

Z gory dzieki.;)

Ps: Sorry za moja ortografie ,ale jestem juz we wloszech od 7lat i stycznosc z jezykiem polskim jest niemal ,ze zadna.;) A poza tym nie mam polskich znakow na klawiaturze.;)

PostNapisane: Pt gru 10, 2010 3:54 am 

Witam

Składanie modelu jest na stronie opisane. Jeśli jakieś dodatkowe pytania to najlepiej wysłać meila do p. Marcina.

Pozdrawiam

Nie cierpię ę, ą, ż, ć, ś itp.

PostNapisane: Pt gru 10, 2010 4:30 am 

Juz napisalem do Marcina na gg.;) Zobaczymy co bylby w stanie zlozyc za max. 3000zl. Tylko ,ze bardziej "lubie" savage.;) Jakos lepiej mi sie jezdzi.;) A mam takie pytanie jeszcze ,bo w savage na kolo przypadaja 2 amortyzatory, a w traxxasie jest to calkowicie inny system.;) I moje pytanie "czym sie to rozni".?;)

PostNapisane: Pt gru 10, 2010 4:49 am 

A wie ktos cos moze o samochodach na zwykla benzyne w skali 1:5 .? Na allegro widze taki model.;) http://allegro.pl/ideal-4x4-big-1-5-meg ... 08292.html Oplaca sie na takie cos kase wydac.?;) Czy lepiej pozostac przy kwestji savage lub traxxas.;D

PostNapisane: Pt gru 10, 2010 7:01 am 

Zawieszenie w sawie jest dużo mniej zaawansowane jak pewnie sam zauważyłeś, traxxas pracował kilka lat zanim wypuścił pierwsze Revo(2004), model ten mimo mniejszych amorków ma większy skok zawieszenia od savage i duużo więcej możliwości regulacji go, w jednej chwili masz prawie truggy na tor a w drugiej rock Crawlera, amorki w revo są też mniej narażone na uszkodzenia niż te w savie a co do tego petrola czy opłaca się na takie coś kasę wydać. Tak opłaca tylko nie taką kasę, za 650 dolarów(około 2 tys zl po dzisiejszym kursie) masz oryginał http://cgi.ebay.com/REDCAT-RAMPAGE-MT-V ... 4cf312f10b

Pozdrawiam Bartek.

PostNapisane: Pt gru 10, 2010 4:19 pm 

Znalazlem na ebay'u wloskim w walucie euro.;) ,bo tak mi latwiej kupic.;) http://cgi.ebay.it/Rampage-Version-3-MT ... 5d2c5bd89e
Mowisz ,ze warto taki samochod wziac.?;) Jezeli tak to go biore w 100%. ;) tylko mozesz mi cos wiecej o nim opowiedziec.?;> Jak jest np. z zywotnoscia czesci.? jakie to ma przyspieszenie .? predkosc maxymalna.?;) I jeszcze jak tam chodza amortyzatory.;) ,bo to mnie najbardziej ciekawi w samochodach.;)

PostNapisane: Pt gru 10, 2010 5:51 pm 

Nie bierz tego samochodu - miałem go. Jest to bardzo słaby model, wolno jeździ i się zbiera. Psuje się i niema do niego cześci. Naprawde odradzam :) Czasami na forum mozna znaleźć dobre oferty samochodów z drugiej ręki.
Wg. mnie jak chcesz jakiś fajny samochodzik to polecam np:

viewtopic.php?f=13&t=51717 - dla mnie bomba ale ja wole nieco wolniejsze i elektryczne :)

viewtopic.php?f=13&t=52834 super model, nie do zjechania no i traxxasa :)

viewtopic.php?f=13&t=49918 - super oferta tylko trzeba samemu sie troche pobawić :)

Pozdro

PostNapisane: Pt gru 10, 2010 10:51 pm 

Co do żywotności części musiał byś porozmawiać z Bartkiem Koźbielakiem on ma już trochę czasu ten model. Standardowy model na pewno nie będzie super przyspieszał ani miał zawrotnej prędkości maksymalnej a nawet jeśli to wrażenia z przyspieszania są inne niż w nitro, petrole mają tę przewagę, że paliwo do nich jest znacznie tańsze a silniki żywotniejsze, dla kogoś kto jeździ długo i dużo zakup petrola okaże się opłacalny i to w miarę szybko, a czy model jest aż taki zły? no nie powiedział bym, wystarczy przejrzeć YouTube a nawet jak będzie za słaby to jeszcze jest Zenoah i DDM ;)

Pozdrawiam.

ps. I pamiętaj: petrole, nitro, brushless to 3 inne światy, sam musisz wybrać który Ci odpowiada, chyba ze masz zaplecze na wszystkie 3 ;)

Pozdrawiam Bartek.

PostNapisane: So gru 11, 2010 2:10 am 

Gadalem z panem marcinem o tym co mi moze zlozyc za te pieniadze. ;) W przyszlym tygodniu na jego stronie pojawic sie ma jakis revo nitro na sprzedaz.;) Poruszylem tez temat tego petrola . Jego zdaniem nie warto wydawac tyle kasy na niego.;) Jest delikatniejszy od samochodow nitro (przez mase i wielkosc) no i Marcin mowil tez ,ze zywotnosc silnika wcale nie jest jakos imponujaco wieksza.;) Poczekam ten tydzien i zobaczymy co pan Marcin wystawi.;)

PostNapisane: So gru 11, 2010 2:53 am 

Wiec tak...wlasnie oddzwonil do mnie ziomek ,ze jutro okolo 14.00 bede mogl pojezdzic tym samochodem http://www.subito.it/hobby-collezionism ... 084953.htm i kupic go za 400euro. Mnie sie on bardzo podoba.;) Ladnie zrobiony a w dodatku SS.;) Czy mozecie na niego rzucic okiem.? Chodzi mi o przejzenie zdjec .;) Co o nim sadzicie.?;) Musze miec do 14.00 opinie o samochodzie.;D Z Gory Wielkie Dzieki.;)

PostNapisane: So gru 11, 2010 8:18 pm 

Odradzam samochód, psuje się dość często i jest bardzo wywrotny. Auto nie do opanowania jak załaczy się 2 bieg. Dużo pali i pożera serwa skrętu. Pozatym seryjnie savy mają problemy z zębatkami na sprzęgle. Ogólnie - dość slaby model na początek bo nie pośmigasz tylko bedziesz go naprawiał.

PostNapisane: Pn gru 13, 2010 2:30 pm 

No nie wziolem go jednak.:) ,ale juz nie wiem co kupic.;) Czy moglby ktos przejzec http://www.ebay.it i http://www.subito.it i doradzic mi jakis samochod.? ;) Wiem ,ze to glupio brzmi ,ale juz sam nie wiem co wybrac.;)

PostNapisane: Pn gru 13, 2010 6:34 pm 

Manette popatrz spróbuj wybrać sobie jedną z 3 klas Nitro, Brushless i Petrol każda z nich ma swoje wady i zalety, więcej info o każdej z nich na pewno na naszym forum.
Przy tym wyborze kieruj się tym ile możesz wydać na codzienną eksploatację modelu.
Jak już wybierzesz sobie jak ma być zasilany Twój model to teraz będziesz musiał wybrać typ podwozia jak już pewnie wiesz są modele typu:
-Buggy
-Truggy
-SC Truck
-Stadium truck
-Monster Truck
-Drift
-Rally
-Race i inne.
Przy tym wyborze niech górę weźmie to gdzie chcesz jeździć najczęściej tylko pamiętaj, że np. Monsterem możesz pośmigać po torze onroad ale onroadem po terenie już nie bardzo.
Jak już wybierzesz typ podwozia i zasilania to pozostaje Ci wybrać markę modelu, nie będę się rozpisywał bo brakło by znaków na wszystkie marki ale przy tym wyborze kieruj się dostępnością i ceną części zamiennych w Twoim kraju/okolicy bo żadna przyjemność jak złamiesz głupi wahacz za 5$ i nie możesz śmigać bo 2 tygodnie leci paczka z częściami.
Jak już wybierzesz podwozie dla siebie"idealne" poczytaj na naszym forum opinie o nim, pamiętaj, że każdy model się psuje ale jedne mniej a jedne bardziej, a kiedy napotkane opinie będą Cie satysfakcjonować, nie przestraszysz się awaryjnością to dopiero wtedy zacznij przeglądać portale aukcyjne w poszukiwaniu modelu a jak znajdziesz coś interesującego to napewno koledzy z forum powiedzą co o tym sądzą a Ty będziesz pewien, że gdy rozpakujesz paczkę, odpalisz model to dostarczy Ci on zabawy na długie godziny i nie znudzi się szybko bo wybór podjąłęś Ty sam :)

Pozdrawiam i życzę udanego wyboru ;)

Pozdrawiam Bartek.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona