Witam
Jestem nowym użytkownikiem forum i chciałbym powitać wszystkich. Zajmuję się również modelami latającymi, głównie depron 3D.
Zastanawiam się nad wyborem 1 modelu.
Wymagania:Cytuj:
- cena ~1300zł na model z radiem. Ładowarkę 200W posiadam, pakiety dokupię poza tą kwotę.
- elektryk (najchętniej brushless)
- off-road (stylu swojego jeszcze nie znam ale na pewno nic a'la MT): buggy, truggy, SC itp.
- skala 1:10 / 1:8
- najchętniej nowy, obawiam się używki chyba, że ktoś mi wskażę pewną używkę do kupienia
- najchętniej 4WD
Obiekty mojego zainteresowania:1. VRX-1E:Cytuj:
+ bezszczotka
+ szybki
+ zwrotny
+ cena w zasięgu
+ 4WD
- słaba płyta podwozia
- wymaga dodatkowego zabezpieczenia przed wodą i śniegiem
2. Traxxas Slash 4x4:Cytuj:
+ bezszczotka
+ szybki (30mph 2S/ 47mph 3S) na ori przełożeniu
+ cena w zasięgu
+ 4WD
+ wytrzymały
+ wygląd
+ fabrycznie w części zabezpieczony przed wodą i śniegiem
- wysoki SC = wywrotny i mało zwrotny
Jak pisałem wcześniej nie mam swojego stylu, już mogę powiedzieć, że ogromne skoki mnie nie interesują gdyż wydaje mi się to mocno urazowa zabawa dla modelu gdy coś pójdzie nie tak. Top speed też nie jest dla mnie najważniejszy, 60km/h w zupełności wystarczy. Bardziej interesują mnie poślizgi z tumanami wyrzucanego luźnego podłoża spod kół i ogólny fun z jazdy. Szukam takiej samej radości z jazdy jaką daje mi jazda swoim samochodem 4x4 w zimie tylko, że w skali
Gdy dostrzegacie wady lub zalety wyżej wymienionych przeze mnie modeli których ja nie dostrzegłem to proszę o napisanie. Nie ograniczam się tylko do tych 2 modeli. Chciałbym żebyście mi zaproponowali jakieś alternatywy spełniające moje wymagania. Zastanawiałem się również nad E-Firestorm ze względu na cenę, ewentualnie E-Firestorm Flux ale nie wiem co myśleć o braku 4WD.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.
łukasz