Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 7:44 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 12:53 am 

odpowiadam - ( jako ten inni ) ok - chyle czoło przed organizatorami - zawsze są Ci ktorzy organizują i Ci co tylko startują !!!! ( no jeszcze Ci którzy i startują i organizują ) ja zaliczam się do nawet niestartujących bo niema takiej klasy w polsce - i fakt chyba niezorganizuje tego bo zeby miec drogi samochód trzeba pracować ( lub mieć bogatych rodziców ) a jak sie pracuje to duuużo czasu zajmuje praca hmmm. do czego zmierzam >>>>>>> w pierwszych postach bylo pytanie >>>>> co proponujemy żeby jakoś zaprezentować MT >>>> no to zaczeliśmy proponować !!!!! a teraz kończy sie tak jakbyśmy chcieli sie wcisnąć na siłe do hali i przeszkadzać w szacownym spotkaniu wielkich tego świata >>>> ok powiedzmy że nie będę wam przeszkadzał >>> ( prezentacja modeli MT przez mikrofon to jednak kosztowna sprawa a już wydzielenie za pomocą taśmy kawałka parkinku ojjj straszna inwestycja <<<<<<< ok niech będzie są elektryki i chwała im za to ....... niech MOC bedzie z wami ........ jestem intruzem z MT ( tak jak pisałem wcześniej w Łodzi czułem sie jak jakiś palant z MT w gronie szacownych elektryków - tylko jedna osoba z tego grona była kontaktowa >>>> bo miał też drugie atko buggi spalinowe hehe <<<< i z przyjemnością pogadaliśmy inni patrzyli na mnie jak na jakieś dziecko z zabawką na sznurku ...... ogólnie za bardzo wszyscy sie tym ekscytujemy - bawcie sie dobrze >>>> przepraszam ŚCIGAJCIE SIĘ !!!!!! chyba niepojadę do Łodzi wolę się spotkać z kumplami i bezsensu jeżdzić ZABŁOCONYMI I SMRODZĄCYMI SPALINAMI czołem

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 1:21 am 

januszc napisał(a):
- tylko jedna osoba z tego grona była kontaktowa >>>> bo miał też drugie atko buggi spalinowe hehe <<<< i z przyjemnością pogadaliśmy inni patrzyli na mnie jak na ja ......

januszc ...
ta osoba ktora byla kontaktowa i pozyczyla od Ciebie szarpanke gdzie nastepnego dnia zostala Tobie zwrocona ( wielkie dzieki dla kolegi ) to bylem wlasnie ja :)
Pozdrawiam Ciebie , nie dokonca jest tak jak myslisz NIE ROZDZIELAJMY SIE NA GRUPY WY I MY !!!
MY MONSTERZY I WY ELEKTRYCY CZY JAKOS TAM,to bez sensu i do niczego nie prowadzi
.Wydaje mi sie ze jeszcze sie spotkamy i zamieniemy niejedno slowo i to nawet w Lodzi :)
Hey

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 8:12 am 

haa !!!! SORY ze Cie niepoznalem !!!!!!!!!!!!!!! milo cie "widziec" znowu - jestem jak najdalszy od tego ale sam wiesz jak bylo - i tez lubie popatrzec jak sie ludzie scigaja ( niezadlugo ) i pewnie odwrotnie - albo wcale !!!!!!! ale okey wyluzujmy wszyscy POZDRAWIAM CIE SERDECZNIE !!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 11, 2004 10:22 pm 

I co z tego ze jest tyle MT w polsce , zaloze sie ze jak beda zawody na poludniu lub polnocy polski to moze 5 osob przyjedzie :)

Przeciez Wam sie nie chce z domu ruszac :) nie znacie prawdziwej rywalizacji i wspolzawodnictwa .

Nawet nie wiecie jak to smakuje :)

P.S.

A ja przytargam naszym kochanym PKP mojego Savaga 25 - za 1700 zl :) i jeszcze 3 inne modele .

Ciekawe kogo jeszcze spotkam z MT :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 11, 2004 10:44 pm 

Niestety Krszysztof masz racje.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 2:01 am 

sa na świecie "zawody" nie tylko polegajace na wygrywaniu

( np camel trophy >>> sorki za pisownie nieznam ang. <<<< )

ale musze przyznać racje --- najgorsze w tym wszystkim ze tez narobilem szumu ze nas niezauwazy nikt w Łodzi ale czuje ze niebedzie co zauwazyć >>>> JA MAM ZAMIAR BYĆ NAWET IMIENINY PRZEŁOZYŁEM <<<< W TYM ROKU BYŁEM W ŁODZI ( CHYBA CZERWIEC ) BYŁEM SAM >>>>POTEM TORUŃ >>> BYŁEM SAM ( z MT ) teraz jeśli przyjedziesz PKP no to pewnie bedzie nas 2 szt ( no MT wiecej bo mam dwa hehe ) więc zaprzestaje wykonywania szumu medialnego na forum że nas nikt niezauważa !!!!!!!! sami jesteśmy mało zauwazalni ,,,

CHYBA POTRZEBNY JAKIŚ MESJASZ MT !!!!!!!!!!!!!!!! ŻEBY NAS WYPROWADZIŁ ................... W POLE z torem dla MT hehe pozdro

PS najgorsze ze duzo ( za duzo ) pracuje i ciezko by mi bylo zaczac cos organizowac !!!! to było usprawiedliwienie !!!!

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 10:53 am 

Miały być jakieś Pokazo-Zawody w Sopocie na plaży , żeby Was zauważyć . Było trochę szumu i NIC . :D :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 1:03 pm 
Raflee

Ja jeszcze ani razu nie bylem na Festiwali Modelarstwa w Lodzi, ale w tym roku planuje byc, chociaz niedawno sie dowiedzilem ze nic z tego moze nie wyjsc, ale moze jakos przyjade ;)

Teraz to juz troche Was nie rozumiem... wszyscy ci ktorszy maja modele MT moga je wziasc i przyjechac do Lodzi i pokazac sie ile Was jest... Zainteresowanie tymi modelami napewno bedzie spore...
Promian zachwuje sie jak dziecko - "nie bedzie MT to nie przyjezdzam..." - jak sie na to patrzy z boku to to wyglada poprstu smiesznie...

Ja kolo 2 lat temu pierwszy raz przyjechalem do Tarnowa z swoim pierwszy modelem - buggy, bylem sam jeden z nim i jakos mi to zbytnio nie przeszkadzalo... wtedy poznalem Marka osobicie i naowil mnie on na elektryczne on-road... kiedy wszedlem na hale, gdzie byli wszyscy zawodnicy bylo 2 czechow - Rajdus i jeszcze jeden - od tego 2 kupilem mojego Kyosha TF-2 i zaczolem startowac w szosowkach...
w tym wszystkim chodzi mi o to, ze na wszystko przychodzi swoj czas... klasy micro tez nei bylo - ale dzieki tamiemu zainteresowaniu ludzi na forum i nie tylko powstala taka klasa...
nie wiem dlaczego tylko ja tak mysle, ale wg. mnie jesli na zawody przyjechaliby fani MT ze swoimi sprzetami to napewno wsponbie cos udaloby sie Wam zdzialac... a to, ze Wy piszecie tutaj duzo a sami nie wezmiecie sie do roboty tzn. ustalenie przepisow, zareklamowanie FM zeby wlasciciele MT zjawili sie na imprezce w Lodzi...
PRzeciez jesli nie ma klasy MT to wcale nie znaczy, ze jej nigdy nei bedzie, ale jesli bedzie tak jak jest teraz to jej jeszcze "troche" nei bedzie...
Mnnie jakos takie spotkania zeby sobie pojezdzic nie fascynuja i wole przyjechac na zawody, porozmawiac z kims, poznac osoby ktore startuja i nawet dowiedziec sie jak to jest... Moze nawet sami przesiadzecie sie na on-road... Ja zaczolem od OFF a teraz dzieki Guciowi mam juz nawet pierwszego splinowego... - trzeba isc z duchem czasu... ja lubie jezdzic i nawet czasami dla orzyrwki ide pojezdzic... jesli szybko to biore Yokomo i ide z nim pod swoja szkole (tam mam ladna asfalt ;) ) a ajk poszalec to trucka albo buggy i pod blok - poskakac ;) u mnie w miescie sa 3 osoby - samochodziarze, w tym jeden ma przerwe... jakos nie przeszkadza mi to ze czesto jeszcze sam... na pokazach jezdzilem z Mackiem B. i bardzo duzo ludzi przeszlo spod sceny do nas (to bylo na lotnisku) a jezdzilismy dopoki prad sie nie skonczyl ;)

Mozecie zrobic jak chcecie, ale przez siedzenie w domu nic nie zdzialacie...
Ja moze nie jestem najlepszym przykalem jezdzenia na zaowdy, bo bylem tylko kilka razy w tym roku, ale niestety mialem problem z transportem i modelem... ale jak od 2005 roku bedzie tak jak ma byc to raczej na wiekszoci bede...

Pozdrawiam ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 3:05 pm 

Zawody są organizowane dla klas halowych które mają opracowane przepisy i są propagowane przez HPI, PKMS, LOK …
Przypominam, że współorganizatorem jest PKMS, którego jak by nie było to nie było by po co jechać do Łodzi.

Byłem na pierwszej i drugiej edycji targów. Pierwsza impreza gdzie były normalne zawody na wykładzinie dywanowej była zorganizowana profesjonalnie.
Ale już druga gdzie zamiast wykładziny były węże strażackie to klęska. Chyba organizatorowi na mózg padło, ja bym się wstydził coś takiego pokazywać.
Jeździły dwa modele zabawkowe i obijały się o bandy.

Co do Monsterów nie ma nawet określonej skali, albo pojemności. Więc tak naprawdę nie ma o czym dyskutować
Promian, narzeka, że nie ma ich w planach. A sam nic nie zrobił aby były. Nie organizował nigdy imprez sportowych. Nie wie ile osób charytatywnie angażuje się w to aby coś zrobić z niczego.
Promian może na początek zabrałbyś się za przygotowanie przepisów, jak chcesz to służę pomocą. Potem można zacząć się zastanawiać nad kalendarzem imprez, kto i gdzie może takie zawody zorganizować.

Ponieważ znam ludzi ze światka modelarzy samochodowych oraz wiem z kim należy rozmawiać po stronie LOK i PKMS można by przekonać ich aby dołączyli Monstery spalinowe do cyklu imprez letnich.
Pytanie jest tylko jedno czy z tego całego zamieszania zorganizuje się grono entuzjastów które będzie jeździło 400km w jedną stronę (tak jak ja) po to aby wystartować.
Może to wszystko nie ma sensu, a cała dyskusja aby zorganizować coś dla MT to tylko gadanie ludzi którzy chcą zrobić zadyme na forum.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 3:22 pm 

Jacek Żurek napisał(a):

Promian może na początek zabrałbyś się za przygotowanie przepisów, jak chcesz to służę pomocą. Potem można zacząć się zastanawiać nad kalendarzem imprez, kto i gdzie może takie zawody zorganizować.

Ponieważ znam ludzi ze światka modelarzy samochodowych oraz wiem z kim należy rozmawiać po stronie LOK i PKMS można by przekonać ich aby dołączyli Monstery spalinowe do cyklu imprez letnich.
Pytanie jest tylko jedno czy z tego całego zamieszania zorganizuje się grono entuzjastów które będzie jeździło 400km w jedną stronę (tak jak ja) po to aby wystartować.
Może to wszystko nie ma sensu, a cała dyskusja aby zorganizować coś dla MT to tylko gadanie ludzi którzy chcą zrobić zadyme na forum.

nie wiem czy to chodzi o zadyme czy nie, ja kiedys wrzucilem swoja propozycje przepisow dla klasy MT, ale widze pomysl umarl smiercia naturalna, coz jak nikomu sie niechce za to zabrac to szkoda... ja czekam dalej na propozycje dotyczace przepisow MT, watek jest w dziale MT.....

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 3:42 pm 

Bugi napisał(a):
Jacek Żurek napisał(a):

nie wiem czy to chodzi o zadyme czy nie, ja kiedys wrzucilem swoja propozycje przepisow dla klasy MT, ale widze pomysl umarl smiercia naturalna, coz jak nikomu sie niechce za to zabrac to szkoda... ja czekam dalej na propozycje dotyczace przepisow MT, watek jest w dziale MT.....

Jeżeli nie ma zainteresowania przepisami, to nie może też być chętnych do udziału w zawodach.
Jedna jaskółka (czytaj Promian) wiosny nie wróży.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 4:40 pm 

Taka prawda, ze niestety musze sie zgodzic z wiekszoscia moich przedmowcow. Duzo ludzi publikuje posty i robi szum ale gdyby doszlo do prawdziwych zawodow to pewnie zainteresowanie byloby male! Sam smak rywalizacji to znam ale z innego sportu... Kiedy plywalem i wiem jak to jest i ten dreszczyk emocji to cos fantastycznego :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 6:42 pm 

Przecież zawody MT zorganizować jest 100 razy łatwiej , niż zawody na asfalcie , którego jest jak na lekarstwo , a piasku u nas dostatek . Choćby na plaży w Sopocie . Gdzie spojrzysz , pole gotowe do jeżdżenia . A chyba naliczniejszym ośrodkiem MT jest Warszawa . :D .No więc Warszawiacy , do dzieła . Bo na Krzysztofa raczej nie ma co liczyć .

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 9:27 pm 

Panowie, proponuję trochę wyluzować z tematem.

Sprawy związanej z pokazem MT nie załatwia się poprzez
sianie fermentu na forum, tylko propozycja jest taka, żeby zebrac grupę MT i porozmawiać z organizatorem.
Jak nie w tej edycji to moze w kolejnej to zaowocuje.
Uważam, że Festiwal Modelarstwa jest z samej nazwy wskazując POKAZEM wszelkiego rodzaju modelarstwa, więc MT także powinny się pojawić i tyle.

Chciałbym takze zdementowac pogłoskę, jako by nie można było porozmawiać z modelarzami zajmującymi się modelami on-road,
oczywiście , że można, wielu z nas jeździ choćby w klasach spalinowych i choćby same silniki mogą być tematem do dyskusji.
Co prawda jak są zawody to trochę brakuje czasu , ale sądzę, że zawsze się znajdzie...
Natomiast jeśli chodzi o klasę tzw. promocyjna MT to mozna zapożyczyć na poczatek przepisy od 1:8 off-road ( z wyłaczeniem opon, wagi i pojemności) - to nic wielkiego, przepisami sie nie łamcie.

Jezeli zostanie zgłoszona chęć startów min. 3 zawodników ( wcześniej przed zawodami, tak, zeby ująć to w harmonogramie) w tej klasie to nie sądzę, zeby organizator miał cos przeciwko, kwestia inna czy klasa będzie w stanie sie utrzymać.

Tak juz było wcześniej z MT elektro, pojawiło się trzech zawodników i klasę wypromowano na zawodach, chyba w Murowanej Goślinie...

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 12, 2004 9:41 pm 

Czy bedzie na festiwalu mozliwosc zakupienia jakichs czesci???Jakies stoisko czy cos :?:

www.krc.prv.pl

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona