Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 8:59 am

Autor
PostNapisane: Pn lis 08, 2004 6:21 pm 

WITAM ! mam pytanko - nie jestem pewien może mi pomożecie - jak sie zakłada hamulec http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXDVK6&P=7 - mam dwie tarcze i dwa zaciski z okładzinami - brak (chyba ) dłuższych śrub do zacisków ale pozatym jak sie składa tarcze ? wydaje mi sie ze naciętymi stronami do siebie - prosze o wskazówki z góry dzieki - pozdro

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 08, 2004 11:21 pm 

Janusz - po pierwsze jesli zakladasz takie hamulce to mam nadzieje, ze juz kupiles ponizsza czesc:

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XGAA5&P=ML

lub

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XFWS2&P=ML

bo jesli tego nie masz to seryjny plastikowy na dlugo nie starczy. Z doswiadczenia Ci powiem, ze sie stopi!!! doslownie!

Zalozmy jednak, ze masz metalowy brake hub to wtedy sprawa jest prosta. Nie trzeba dluzszych srub bo te seryjne sa wystarczajace. Same tarcze montujesz tak aby podczas jazdy do przodu krecily sie tak jak sruba okretowa (patrzac na otwory do chlodzenia mozna wypatrzyc ksztalt sruby) - mam nadzieje, ze mnei rozumiesz. Ewentualnie mam instrukcje montazu tych hamulcow u siebie w domu w wersji papierowej lub ponizej w wersji elektronicznej:

http://www.hpiracing.com/index2.htm

i wybrac opcje : "#87150 Dual Disk Brake Set (Savage) - "

Tam wszystko jest ladnie i przejrzyscie opisane. Polecam lekture.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 09, 2004 4:21 am 

dzieki ze sie odezwales - mam metalowe koncowki ale jak przykrecam na sruby to tarcze sa scisniete na amen ?????!!!! szukam instrukcji ale komp niechce jej otworzyc wiec musze chyba do ciebie podjechac !!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 09, 2004 9:15 am 

przykro mi ale ta instrukcje mam - ale niestety sruby SA ZA KRUTKIE i juz !!!!!! jak bym je skrecil to tarcza bedzie super ZACHAMOWANA ( wiem co pisze ) hmmm trzeba sie spotkac - najlepiej chyba u Lukasza - niech tez poglowkuje !!!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 09, 2004 9:40 am 

jak chcesz to moze dzis lub jutro do mnie wpadnij to cos sie wymysli! W czwartek bym pojezdzil... co Ty na to?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 09, 2004 9:54 am 

chetnie - no tak WOOOLLNE !!!!!!! zapomnialem !!!!! teraz i tak moge jezdzic na seryjnym chamulcu bo to montuje na nowej skrzyni !!!! czy wyslales juz zgloszenie na HPI Ludz ???? ja wyslalem - niech teraz sie martia oni hmmmm - a gdzie ty jestes w pracy ??

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 10, 2004 2:25 pm 

januszc napisał(a):
chetnie - no tak WOOOLLNE !!!!!!! zapomnialem !!!!! teraz i tak moge jezdzic na seryjnym chamulcu bo to montuje na nowej skrzyni !!!! czy wyslales juz zgloszenie na HPI Ludz ???? ja wyslalem - niech teraz sie martia oni hmmmm - a gdzie ty jestes w pracy ??

jak odpisuje w ciagu dnia to jestem w pracy - na chwile do netu mozna czasami zajrzec, prawda? :)

ja do Lodzi nie wyslalem zgloszenia bo nie ma tam miejsca dla MT.

jutro jezdzimy?? Co powiesz o wale miedzyszynskim?

Tytuł:
PostNapisane: So lis 13, 2004 12:18 pm 

w czwartek nie miales jeszcze zalozonych tych hamulcy wiec napisze moje spostrzezenia.
ja mam zalozone hamulce wlasnej produkcji wiec troche kombinowalem zeby dzialo wszystko jak trzeba.

jezeli sroby sa za krotkie to znajdz jakies dluzsze (tu ameryki chyba nie odkrylem) ale caly trik polega na tym ze trzeba znalezc rurke np z anteny do radia i zalozyc na sroby. u mnie dlugosc tych rurek byla ok 9mm ale musisz dopasowac do swoich tarcz.

a tak poza konkursem:
1. nie trzeba wcale kupowac aluminiowych szesciokatow wystarczy dorobic dluzsza srobe przykrecajaca ten szesciokat do tego walu. niestety sroba ma dosc fikusny ksztalt. (wiem bo na poczatku tego nie zmienilem i hamulec byl zacisniety a model jechal dalej ale po przerobieniu dziala jak trzeba)
2. Janusz ma juz ten szesciokat
3. te hamulce od hpi sa troche inne - ciensze tarcze i 3 zaciski ale do ich montarzu wystarczaja zwykle sroby.

rcBziom [kropka] com [kropka] pl <- spotkania, filmy, zdjecia

Wyciąganie kasy za linki w podpisie do niekomercyjnej strony jest żałosne.