Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 10:44 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lis 01, 2010 6:43 pm 

W skalach 1:10 i 1:12 była propozycja popierana a wręcz wysunięta przez przeciwników podziału LM (sic!) organizowania lokalnych zawodów i na zakończenie Otwartych MP. Moje zdanie jest takie, że tylko tędy droga czyli popularyzacja klas mikro jak to mówiono w poprzednim systemie na szczeblu lokalnym :) poprzez organizowanie lokalnych imprez, klubów, sal na treningi itp itd. Jak lokalne zawody będą w pełnej obsadzie czyli co najmniej po jednej pełnej grupie w danej klasie można myśleć o jakimś wspólnym otwartym finale. Jest to moje zdanie i oczywiście nie każdy musi je podzielać.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 7:24 pm 

Proszę pana
pomysł z lokalnymi zawodami jest dobry ale ma dużą konkurencję ( chodzi mi o inne klasy w szczególności większe np. 1/10 rally czy drift)
I jak komuś nie wtajemniczonemu wytłumaczyć że model tylko na wykładzinę jest na tyle fajny że chce się w niego włożyć tysiące zł a nie brać tych większych?
Powyższe klasy które napisałem radzą sobie dobrze chociażby zawody hpi czy proxima czy jansport. Zawodów jest dość sporo ogólnie dla 1:10 a to model bardziej uniwersalny. W tym leży problem że ludzie po prostu wysprzedawają te modele bo klasy nie są liczne. Wielu ma jeszce mikro modele ale nie chce nimi startować bo nie ma gdzie jeździć, ćwiczyć, w konsekwencji jechać na zawody ileś km żeby model rozpieprzyć bo się nie umie jeździć.

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 7:59 pm 

Myślę że liga micro przechodzi teraz największe załamanie w historii, miejmy nadzieję że już gorzej nie będzie, a tylko lepiej. Ja osobiście nie byłem na pierwszej eliminacji ligi micro ponieważ nie miałem transportu, a główną przyczyną tego że nie miałem transportu była mała frekwencja w klasie micro truck. Na zawody jeżdżę z Maciejem Nowakiem, a Maciej nie miał po co jechać jak były zgłoszone 3 osoby, to i ja nie pojechałem mimo wielkiej ochoty na jazdę i przetestowanie mojego modelu :) Panowie trzeba być dobrej myśli, dobrze że są jeszcze tacy ludzie co jeszcze chcą jeździć w lidze micro. Myślę że nie ma sensu się kłócić kto co zrobił i co było jakiś czas temu, teraz jest listopad i trzeba zebrać wszystkich razem i postawić tą ligę micro na nogi. Myślę że głównym celem jest większa liczba zawodników, bo wtedy i organizatorzy będą chcieli organizować zawody. Oczywiście to jest moje skromne zdanie, każdy ma prawo do swojej opinii.

Dziękuję i zachęcam wszystkich do ligi micro :)

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 8:13 pm 

Witam serdecznie,

Marcin, dobrze piszesz.
Chcemy jeździć mikrusami - musimy się spotykać na wszelakich zawodach w których występują klasy micro.
No chyba, że wystarcza nam śmiganie po pokoju ...

Michaellus napisał(a):
Wielu ma jeszce mikro modele ale nie chce nimi startować bo nie ma gdzie jeździć, ćwiczyć, w konsekwencji jechać na zawody ileś km żeby model rozpieprzyć bo się nie umie jeździć.

Z całym szacunkiem : to po co kupować modele ... Jest przecież klasa Micro Standard i jak się chce to można spróbować sił właśnie na zawodach bo jak pisałeś mało jest miejsc gdzie można potrenować (zostaje VRC i oswajanie się ze swoja apką - naprawdę pomaga).

Z uporem maniaka: zapraszamy wszystkich mikromaniaków do LM 2010/2011 :D

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 8:57 pm 

Trzeba zebrać całe grono micro maniaków, bo jazda po domu to nie to samo :)

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 9:46 pm 
Administrator forum

Coż nie byłem w stanie wywróżyć, że na zawodach pojawi się bez wcześniejszej rejestracji 3 zawodników klasy Truck- gdyby było nas zgłoszonych 6, to bym pojechał (choć nie jest to 12-15 osób z eliminacji zeszłorocznych na północy), ale jest to grupa, gdzie można się już na serio pościgać. Automatycznie było by +1 zawodnika w 2WD i +1 w 540. Niestety nie wyszło. Mam nadzieję, że to była też wina terminu (duży ruch na drogach, wyjazdy do rodzin/znajomych) i na II EMP będzie dużo hmm... liczniej :D .

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 9:50 pm 

Jazda po domu to hmm... nie jest jazda w ogóle. Ja mam mikrusa i z WIELKIM bólem go wystawiłem na sprzedaż gdyż nauczyłem się nim jazdy modelem. Jaki jest powód sprzedaży? Nie wszyscy maja kase na dojazd prawie pod granice :( Dwieście pare złoty miesięcznie na dojazd i start w zawodach nie napawa zbędnym optymizmem na startowanie. W Łodzi jest przeszło 20 zawodników mikro. w zeszłym sezonie średnia ilość startujących na zawodach wahała sie miedzy 20 a 25 a modeli startujących było od 25 do 30 nawet! Mikro jest ale dystans na zawody bardzo zniechęca na starty. Niby można sie złożyć na benzynę i jednym samochodem pojechać w 4 lub nawet 5 zawodników jak większe auto i kierowca jest zawodnik. Jesli załozyło by się temat pt. transport z Łodzi na zawody i zadeklarowało by się NAWET 5 OSÓB mogących zabrać 2-3 osoby ze sobą to myślę, że znalazło by sie te chociaz 15 osób z łodzi do startów w micro. Koszty? ok 50zł/osobe -> lepiej niż 200 pare. Ale to tylko mój pomysł i myślę, że niejedna osoba zgodzi się ze mną :)

e-mail: damian.rogodzinski@gmail.com

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 10:01 pm 

Damian, zgadzam się z Tobą.

Od czerwca tego roku (jak dobrze pamiętam) pisałem o organizacji LM 2010/2011 i tak wyszło, jak wyszło, że LM jest praktycznie na Dolnym Śląsku i w Zawadzkiem.
Ale mogliśmy LM robić w tych miejscowościach gdzie znaleźli się chętni do organizowania zawodów, albo nie robić żadnych zawodów.
Wybraliśmy to pierwsze i tak większości zawodnikom to nie pasuje (odległość).
We wcześniejszych latach zawody były organizowane w Katowicach, Pabianicach, Murowanej Goślinie i było "sprawiedliwiej" dla większości zawodników, ale teraz jest jak jest i cóż poradzić...

LM reaktywacja ?! :D

PostNapisane: Pn lis 01, 2010 10:23 pm 

Oczywiste jest to, że zawody lepiej zrobić tam gdzie można, niz nie zrobić ich w ogóle :) Zgadzam się. A może z II E LM znajdzie sie więcej osób którzy przyjadą i tym sposobem liga mikro troche odrzyje czego bardzo wszystkim nam życzę!!

e-mail: damian.rogodzinski@gmail.com

PostNapisane: Wt lis 02, 2010 8:03 am 

Irek Działkowski napisał(a):
Damian, zgadzam się z Tobą....

We wcześniejszych latach zawody były organizowane w Katowicach, Pabianicach, Murowanej Goślinie i było "sprawiedliwiej" dla większości zawodników, ale teraz jest jak jest i cóż poradzić...

LM reaktywacja ?! :D

Były też w Ozorkowie,Czerwonaku...i jeśli ktoś jest wytrwały to może sprawdzić,że ekipa z Dolnego Śląska jeździła po całej Polsce zapewniając prowadzenie zawodów.

PostNapisane: Wt lis 02, 2010 9:51 am 

Panowie,
Przede wszystkim nikogo nie oskarżam o rozpieprzenie LM. Zawody były duże póki jeździli ludzie z całej polski, a nie tylko z dolnego śląska, opolszczyzny i poznania. Nie chcę naprawdę nikogo o nic oskarżać, a tylko prosić, by zawodnicy, których było tak dużo w zeszłym roku na strefie północ, przyjechali teraz na II eliminację.
Bez awantur i kłótni, poprostu dla zabawy. Takie było założenie Ligi Micro.

Co do zawodów w Zawadzkiem. Panie Przemku, sam pan wie jak to jest organizować zawody. Wymówienia terminów przez zarządce hali itp. Jako Stowarzyszenie, nasz klub ma większe możliwości i kwiecień już się nie przesunie :D

Pozdrawiam!

PostNapisane: Pn lis 15, 2010 12:41 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
E-18 Micro Truck
nowości - nowe zasilanie LiFePO4 6,6V
napięcie max: 6,6V
brak określenia rozmiarów - model ma być certyfikowany przez producenta dla skali 1:18 lub 1:16

Wypadało by nanieść te zmiany na podstronie z przepisami bo jedyne info o zmianach jest na forum i jak ktoś przegapi ten post to kicha.

PostNapisane: Pn lis 15, 2010 11:44 am 

No warto by było poprawić kilka rzeczy na stronie no i wrzucić jakiś oficjalny kalendarz :D
Fragles, wpadnij na zawody, nie masz daleko a powiekszysz grono ekipy woj. Opolskiego.

PostNapisane: Pn lis 15, 2010 6:27 pm 

Witam,

Serdecznie zapraszamy na II E MP LM 2010/2011 do Ludwikowic Kłodzkich:

http://www.youtube.com/watch?v=9MC2IPRz6Gs

Dyplomy dla wszystkich zawodników, dla pierwszych trzech osób w poszczególnych klasach pamiątkowe statuetki okolicznościowe.
Najnowsze wieści dotyczące zawodów, toru, zaplecza gastronomicznego i innych będą publikowane na bieżąco na stronie www.rc.dzialkowski.pl

Liga Micro żyje :) i oby tak zostało.

PostNapisane: Pn lis 15, 2010 11:29 pm 

Irek Działkowski napisał(a):
Witam,
Liga Micro żyje :) i oby tak zostało.

No my się już o to postaramy!
Irku, przy takich filmach aż chce się jeździć na zawody!:)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona