Łukasz Jedlinski napisał(a):
Nie myślałem że kiedyś to powiem ale patrząc na panujący chaos ( a nieestety taki panuje dwa tygodnie do zawodów i nic nie wiadomo)
zaczynam rozumieć, ale zaznaczam często nie do końca nagonki Pana Zaręby (czasem Pan przegina)...
Czy tak trudno popatrzeć do góry i przeczytać,że jestem ZAREMBA ,a nie Zaręba ?
Łukasz Jedliński napisał(a):
Niemożna nic z tym zmienić. I nie nażekam tu na Andrzeja, Który sam jako jednostka nie jest w stanie nic zrobić. Bo tak zwani "wyjadacze" LOK-owscy ( ja to widze jako zasiedzieli starcy na swoich stołkach) skutecznie wszystko utrudniają. ...
Może nie można zmienić,ale trzeba próbować.Andrzej nie wykonał nawet jednego ruchu pod prąd.Od razu ustawił się z jedynie słusznym nurtem i popłynął w dół tej mętnej rzeki.Wręcz jak w dowcipie przykleił się do okrętu jakim jest LOK i stwierdził,"płyniemy".Dowodem jest chęć kasowania za licencje na zawody lokalne.Rezygnacja z jednej imprezy o charakterze OMP(brak uzasadnienia podjętej decyzji) ,dowodzi ,że działaczy ogarnął strach przed brakiem wpływów,sędziów, monopolistów strach przed bezrobociem,a LOK jako całość strach przed brakiem możliwości wykazania się w Ministerstwie.Jestem pewien,że gdyby powierzyć OMP choćby Lublinowi ,impreza odbyła by się w terminie i na poziomie.Nagła decyzja o przeprowadzeniu EMP spowodowała tylko zamieszanie,pozbawiając zawodników na Zachód od Łodzi możliwości startów w godziwej odległości.No i terminy ustalone byle jak...Kiedyś pisało się donosy na polskich zawodników do EFRA,a dzisiaj zalecenia tejże ma się głęboko w życi i nie stosuje się zaleceń o nie organizowaniu krajowych imprez mistrzowskich w terminach kolidujących z innymi europejskimi terminami.
Ps.Są jednak ludzie ,którzy widzą możliwość zmian,tym bardziej,że mamy wzorce.Ci ludzie w dobrej wierze głosowali na Andrzeja.Niestety,zostali zawiedzeni kiedy Andrzej zajął stanowisko po tamtej stronie mocy....