Witam wszystkich

tak jak w temacie bardzo potrzebuje pomocy w dobraniu nowego pakietu i dobrej ladowarki do mojej nowej zabawki czyli "bonzera v3 2008"
Sporo czytalem juz na forum ale jestem tu nowy i pozatym kompletnie sie na tym nie znam..i nierozumiem pewnych podawanych parametrow itd...

obecnie mam "orginalny"(czyli ten z kompletu z autem) pakiet HBX 1800mAh Ni-CD i ładowerke "made in china" (tez z kompletu...) zbyt wiele na niej nie pisze tylko jakies SEC 7,5V 500mA i wystarcza mi to na 10-15min jazdy...czyli stanowczo za mało...
Autka chce używać tak często jak sie da...i jezdzic nim mozliwie jak naj dłużej:D czytalem ze mozna wsadzic pakiety 8,4V zeby jezdzic szybciej i dłużej ale niewiem jakie kupic ...??tych oznaczen jest mnóstwo... Ni-CD..itp..itd.. jaką pojemnosć i jaką firme..?? podobno "orion" sa dobra firma...z finansami niema az tak duzo problemu licze ze ok.150-200zl powinno na początek wystarczyć chyba ze sie myle to mnie poprawicie..

No i kolejna sprawa to ładowarka bo na orginalnej prawie wszyscy "wieszają psy"...dobrze by bylo zeby byla na tyle uniwersalna zeby ładowac rozne rodzaje tych zestawow.. i zwykłe akumulatorki jesli to możliwe wogóle...??
Mam nadzieje ze nie wymagam od was zbyt wiele w tej sprawie..i bede wdzieczny za pomoc bo sam to nic niestety nie kupie...aha szukam własciwie nowych produktów ze sklepu. pozdrawiam i czekam na pomoc:D