Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 1:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sie 23, 2010 3:05 pm 

No to wytłumaczcie mi Panowie po co w innych dyscyplinach są kwalifikacje do MŚ,ME czy Olimpiady.Przecież powinno być wg.Waszego zdania ,że kto ma kasę niech jedzie i startuje.Tam nauczy się techniki i doświadczenia(w moim mniemaniu doświadczenie się zdobywa latami pracy).
Szkoda ,że Grzecho Lato nie wpadł na ten nowatorski pomysł.Mogliśmy zrobić narodową ściepę i wysłać naszych futbolistów do RPA.
Tam w szatni by sobie pogadali np.z Hiszpanami,z Anglikami wypili browca,a od brazylijczyków przy Sambie dowiedzieli by się na czym polega drybling.A jeszcze od czarnoskórych dowiedzieli by się co to jest wydolność organizmu.I tak pomału byśmy się pięli w górę.Może Owsiaka uruchomić z jego Orkiestrą,żeby zagrał na rzecz PZPN....
Co za debil wymyślił w Świecie,to że do zawodów rangi mistrzostw dopuszczać zawodników reprezentujących jakiś poziom.Zaczynam zbierać kasę na start w Pucharze Skoków Narciarskich.Na pewno Adam powie mi już na pierwszych zawodach,jak to się robi .A potem to już tylko czekać na wyniki.Przecież nie będę zaczynał od skakania z pieca....Kto mnie zna ten wie,że mam predyspozycje do lotów;błysk w oku=c wziąć do kwadratu,przemnożyć przez masę =m.I będę miał taką energię,że....E=mc2.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 4:20 pm 

Dokładnie po to są organizowane eliminacje a skoro ich nie ma lub nie są one wymagane nie jest to już Nasz problem lecz organizatorów. A co do zbierania doświadczenia latami i jeżdżenie po swoim podwórku to może nie do końca prawda warto (osobiście bym pojechał i powalczył a nie mam doświadczenia liczonego w latach) wybrać się na zawody tej rangi aby zakosztować tej adrenaliny i rywalizacji, doszlifować umiejętności (bo kompletni laicy tam raczej nie pojechali), że nie wspomnę o możliwości poznania toru co na pewno w przyszłości może zaowocować lepszymi osiągnięciami. Oczywiście według kolegi lepiej aby nikt tam nie jechał bo i po co może ktoś o nim usłyszy, a Polska to taki zaścianek że nie jest w stanie nikogo wystawić do zawodów.

Ps. Panowie powodzenia i oby było takich osób więcej bo może kiedyś to zaowocuje i będzie o nas głośno.
Co do Kolegi to proponuję zastanowić się jednak może warto już przypiąć narty i zostawić modelarstwo bo jak widać dla Kolegi jest strasznie stresujące.
I to tyle w temacie koniec polemiki z mojej strony.

Mugen MBX-6 ECO
Yokomo B-MAX4 III

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 5:23 pm 

Panie Lesławie nie wymagają to nie, a pozatym nasz LOK ma takie a nie inne ruchy ze zeby zawodnicy czekali az Panie z LOK raczą sie ogarnąć i wytypować osoby które mogą nas reprezentować długo minie a nawet smiem sądzić ze niektórzy tego nie doczekają. Dlatego dzieki takim osobą ja Maciek Brzozowski ktoś o nas usłyszy. a to tylko za sprawą jego chęci i jego Taty czasu poswięconego na treningi przygotowanie modelu etc. Jak było słychać w ludzie z efry zwrócili na niego uwage. A to ze pojechał chciał pojechał moze połączyli z rodziną przyjemne z pożytecznym jakieś wakacje zwiedzanie, a Pan odrazu ze mogą u nas pewnie że mogą ale skoro ich dopuszczają to i tam też mogą wiec dajmy temu spokuj wyluzujmy się i cieszmy się tym co mamy i walczmy o więcej a nie wytykajmy błedy tym którzy chcą cos zrobić dobrego dla nas wszystkich.

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 6:04 pm 

Panowie ale naprawdę proszę Was czytajcie to co piszę.Jest pełno imprez o wysokiej randze gdzie jedzie się jako przysłowiowy X-inski.A na MŚ czy ME jedzie się jako Polak,czy zawodnik z Polski....No chyba że naprawdę zależy nam żeby o Nas mówili ....i to byle jak.W zeszłym roku w EFRA też mówiono o Polsce....

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 7:04 pm 

Czytamy, ale Pan jest tez naprawde niereformowalny. Z moich obserwacji wynika, że w każdym wątku w którym pojawia sie Pan i ktoś ma inne zdanie dochodzi do niepotrzebnych spięć. Sądze, iż powinniśmy zakączyć tą dyskusje, która do niczego i tak nie doprowadzi.

Pozdrawiam

Łukasz Jedliński

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 7:07 pm 

Ewidentnie brak 'namaszczenia'.

;)

Ktoś musi pobłogosławić... żeby było dobrze.

m.

ps: a zna ktoś wyniki? no nawet nie byli ostatni :) co by to było jakby byli ostatni ...
ps1: w nowym roku też się zakręcę za taką imprezą, wreście se pośmigam po dobrym torze :D

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 8:55 pm 
Administrator forum

Panowie, co to za dziwne tłumaczenia? Pojechał bo miał kasę? Za swoje? Nawiązać kontakty?

Opamietajcie się. Sa eliminacje MP. Jest ilość miejsc na ME czy MŚ. Liczyć do wyjazdu powinna sie pierwsza piątka. Nie ma chetnych - nie ma kadry. Proste i zrozumiałe. Co poczatkujący szuka na ME? Guza?

No chyba że prikaz jest prosty - jechać, pokazać się i kij z wynikami - nie to jest przecież w sporcie najważniejsze.

Podejście....

Ehh...

A jeszcze jak widze kto sie za takim podejściem podpisuje to mi sie włosy na głowie jeżą.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 9:07 pm 

Zgodze sie że powinna pierwsza piatka jechac tylko lok nic w tym kierunku nie robi wiec jedzie kto chce i kogo na to stać i ja w tym nie widze nic złego skoro są dopuszczani. Mozna sie zastanowic ewentualnie na postrzeganie LOK-u przez tych ludzi ale to juz zupełnie inny temat jest bajzel i bedzie dopuki ktos nie wywali kilku zasiedziałych emerytów którzy znowu wpadną na finał tak jak to było w zeszłym roku i za nieprawidłowy najazd na pi stop beda chcieli dyskwalifikować. To jest dramat i z tym ktos powinien zrobic porządek i wtedy nie bedziemy musieli uwydatniać swoich racji na forum bo wszystko bedzie jeasne a teraz jest jak jest i chyba juz sie do tego przyzwyczailiśmy :) .

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 10:50 pm 
Administrator forum

Przypomniała mi się TA dyskusja. Nie ma sensu jej powtarzać.

ps zwróćcie uwagę na temat. Kto NAS reprezentuje. Przynajmniej ja tak to interpretuję, gdy słyszę NASZ hymn w filmie z otwarcia.

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 10:59 pm 

Lesław,
Bez Ciebie byłoby naprawdę nudo na tym forum, szkoda tylko, że nie pokazujesz Swojej dobrej strony, bo posiadasz również dobre cechy, tylko trudno Ci je okazać. W każdej sytuacji doszukujesz się samych negatywnych rzeczy. Szkoda tylko, że czytają to inni, nie tylko modelarze i dzięki Twojej osobie malują sobie nasz wizerunek. Trudno, w końcu mamy demokrację.

Wracając do tematu.
Wywołaliście mnie do tablicy więc muszę coś napisać, aby słowa Lesława nie pozostawiły niesmaku po wspaniałych zawodach i zawodnikach, którzy pomimo trudnej sytuacji modelarstwa w Polsce postanowili reprezentować nasz kraj.

Po co pojechaliśmy?
- aby reprezentować nasz kraj i zarazem samych siebie
- aby zdobyć bezcenne doświadczenie rozmawiając z najlepszymi zawodnikami, ich mechanikami, przedstawicielami handlowymi, oglądać ich samochody i poznawać nowe rozwiązania. Czy pokaże nam to kilku Niemców, którzy postanowią przyjechać do Polski, bo na Mistrzostwa Europy się nie załapali?
- bo kochamy ten sport i chcemy jeździć tam gdzie nam się podoba
- nawiązywać kontakty z innymi zawodnikami, to są wspaniali ludzie, towarzyscy i pomocni, kulturalni, z klasą

Lesław, pisząc powyższe posty nie masz w ogóle pojęcia o zawodach rangi Mistrzostw Europy spalinowych. Nie wiem czy kiedykolwiek byłeś, ale wg mnie nie. Nie wypowiadaj się więc w temacie, w którym nie do końca się orientujesz.

„Uzasadni mi cel jazdy na zawody tej rangi zawodników z minimalnym,lub żadnym doświadczeniem...”

Zacząłem jeździć spaliną, gdy Ty robiłeś jeszcze w „pieluchy”. Nie obrażaj mnie pisząc, że nie mam doświadczenia. Jak byś prześledził historię modelarstwa w Polsce to byś wiedział, że nie jeden tytuł w spalinach onroad zdobyłem.

Błażej Orłowski prowadzi obecnie w rankingu sezonu 2010. Robert jest trzeci. Chcesz powiedzieć, że to nic nie znaczy?

Jeśli kogoś stać to przecież może pojechać i oglądać,ale nie zaczynać kontakt z On-road na zawodach tej rangi...”

Maciej Brzozowski pojechał awaryjnie za Arkadiusza Gajzlera. Jak byś nie wiedział jest to jeden z najlepszych zawodników w modelarstwie kołowym w Polsce, jak nie najlepszy. Chłopak posiada wielki talent i potrafi jeździ wszystkimi modelami jakie są, nawet pierwszy raz. Nie znasz go, a już krytykujesz, ale to w Twoim stylu …

„Czego oni się tam nauczą,no chyba zasłyszanego bluzgania w różnych językach.”
Nie wywołuj wilka z lasu. Najpierw spójrz na siebie, a dopiero potem krytykuj postawy innych ludzi.

„Na Mistrzostwach Europy każdy zawodnik jest po prostu reprezentantem Polski i jest kojarzony z tym Krajem....Wielu kontaktów też nie zawiąże się,bo nikt nie będzie tracił czasu na dyskusje z zawodnikami z podogonia....Nie zapomnę jak w Warszawie Groskamp wycinał jednemu zawodnikowi budkę.I nie był to wówczas zawodnik z Naszego świecznika.”

I tu kolejny błąd. Tak się składa, że siedzieliśmy z Jilles Groskamp na przeciwko siebie i gadaliśmy przez cały czas. Wiele mi powiedział i przy okazji nauczył (człowiek uczy się całe życie). Niektórych z nich znam już od dobrych kilku lat, bo znamy się z IC8. Rozmawialiśmy sobie z wieloma zawodnikami oraz z ich mechanikami. Żaden z nich nie pytał jakie zajmujesz miejsce.

„myślę jednak,że jakieś drobne na ten wyjazd się posypały z LOK.Ale to nam wyjaśni po powrocie Przewodniczący SMS-a ....”

LOK nie dał ani złotówki, pojechaliśmy za swoje bo było nas stać i chcieliśmy.

„Jesteś w błędzie bo jest wiele imprez dużej rangi gdzie poziom i obsada jest imponująca.I właśnie na takich zawodach jest atmosfera na nawiązywanie kontaktów.Tam każdy reprezentuje siebie,a nie Państwo....”

Jeżeli uważasz, że na ME IC10 jest brak atmosfery do nawiązywania kontaktów, to kolejny przykład, że nie masz pojęcia o tego typy zawodach.
Podsumowując: wypadliśmy jak wypadliśmy, ale jesteśmy dumni, że tam byliśmy.

Lesławie, powinieneś zapisać się do ministerstwa sportu. Oni też uważają, że Polacy nie powinni reprezentować naszego kraju na zawodach modelarskich, bo nie będą sponsorować naszych wycieczek, bo i tak nic nie zdobędziemy. Ale czy to o to naprawdę chodzi?

PostNapisane: Wt sie 24, 2010 7:25 am 

Pieluchy skończyłem nosić w 1956 roku.To ty już się ścigałeś?
Co do imprez rangi ME czy MŚ to mam kolegów którzy byli.Filip też był na ME w Turynie .Ten wyjazd uważam ,za największy błąd,czego nie powiem o ETS czy GP Pragi....Nikt Wam nie broni startów za granicą.Jest przecież tak wiele imprez...Byliśmy na finale Kyoscho w Sławkowie
Andrzej z tego co napisałeś to uzupełniłeś Swoje doświadczenie,tylko z jakim skutkiem?
Powołujesz się na ranking i umiejętności i talenty ,to uzasadni Wasze pozycje....nie było widać progresji wyników wynikającej ze zdobywania wiedzy i wpływu podpatrzonych sztuczek...może to pech?
Może nauczmy się pokonywać chociaż tych Niemców co przyjeżdżają do Nas.A może uważasz że są za słabi?

PostNapisane: Wt sie 24, 2010 10:53 am 

Drogi Marku nie mam doświadczenia w modelarstwie może i jestem nie najmłodszy ale tak podpisuję się pod takim wyjazdami skoro Nasza organizacja nie działa prawidłowo i nie jest wstanie wytypować osób które powinny tam pojechać i oczywiście wspomóc ich w tym wyjeździe i nie mam tu na myśli tylko i wyłącznie pomocy finansowej. Pamiętajmy o tym że czytają to również osoby które zaczynają ZABAWĘ w modelarstwo i takie wypowiedzi mogą ich mocno zniechęcić.

Co zaś do wypowiedzi Andrzeja zgadzam się z tobą że powinno się jeździć, ale czy nie sądzisz że Twoja osoba na tych zawodach mogła i wzbudziła pewne zdziwienie i niejasności w końcu jesteś Przewodniczącym Naszej Szanownej organizacji (chyba że zbieżność imienia i nazwiska). Należy pamiętać że jesteś osobą publiczną i w takich sprawach nie powinno być żadnych niejasności. Wiem, powiesz to mój wolny czas i moje pieniądze ale czy tak powinno być skoro LOK właściwie nie działa i nie jest w stanie skompletować zawodników na ME a Przewodniczący mimo wszytko jedzie na tego typu zawody?

Lesław aby zagraniczni zawodnicy zechcieli przyjechać na nasze zawody trzeba się z nimi spotykać rozmawiać i pokazywać na co nas stać i co sobą reprezentujemy (tak wiem powiesz jakie reprezentowanie skoro zawsze w ogonie ale lepsze to niż kompletne „zero” jak by było w przypadku kiedy nikt by tam nie pojechał), więc trzeba być na zawodach rangi ME w taki czy inny sposób. I mam cichą nadzieję że po to był tam Andrzej.

Mugen MBX-6 ECO
Yokomo B-MAX4 III

PostNapisane: Wt sie 24, 2010 1:22 pm 

Rafał Bryszewski napisał(a):
...
Lesław aby zagraniczni zawodnicy zechcieli przyjechać na nasze zawody trzeba się z nimi spotykać rozmawiać i pokazywać na co nas stać i co sobą reprezentujemy (tak wiem powiesz jakie reprezentowanie skoro zawsze w ogonie ale lepsze to niż kompletne „zero” jak by było w przypadku kiedy nikt by tam nie pojechał), więc trzeba być na zawodach rangi ME w taki czy inny sposób. I mam cichą nadzieję że po to był tam Andrzej.

Skoro udało nam się namówić czterech zawodników niemieckich na przyjazd do Pacanowa,a zawodów w Kłodzku spalinowcy niemieccy wręcz się domagają to o czymś świadczy.Na ostatnich zawodach w ramach Kyoscho Cup w Kłodzku, Niemcy stanowili 80% zawodników.Niestety z naszych mistrzuniów nikt nie raczył się zmierzyć...Na zawody do Ścinawki wpadają Czesi.Naprawdę jest z kim pojeżdzić...
A teraz odpowiedż na pytanie postawione przez założyciela tego tematu"kto Nas reprezentuje na Mistrzostwach Europy".
Odpowiedzi udzielił Przewodniczący SMS-pojechali bogaci zawodnicy,którzy mają więcej pieniędzy niż umiejętności i nie pojechali walczyć,ale się uczyć"
Były też sugestie,że były to rodzinne wczasy w Szwecji....
I tym śmiesznie -optymistycznym akcentem można ten temat zakończyć...

Ps.a ktoś pisał na tej stronie,że Modelarstwo to Sport Kwalifikowany,a okazało się,że Szacowany (w zależności od grubości portfela).

PostNapisane: Wt sie 24, 2010 1:38 pm 
Administrator forum

Rafale,

Uparcie będę twierdził że ten wyjazd był niepotrzebny.

Doświadczenie zdobywa sie jeżdżąc na zawody typu GP (w Polsce są 3 tego typu imprezy gdzie przyjeżdżają zawodnicy z Czech i Niemiec). Ale jak widać nasi - już maja tak wielkie doświadczenie - że nie maja czasu ani ochoty jeździć z tymi zawodnikami.

Niech przyjadą i wygrają z tymi Niemcami którzy sie na ME nie łapią. Nie łapią sie bo sa gorsi od najlepszych w swoim kraju a i tak łoja naszą ścisła czołówkę. I o czym to świadczy? Ano o tym że obycia i doświadczenia nie zdobędziesz eżdżac na głebokiej wodzie odrazu.

Niestety, LOK jest dziadowska firmą. Andrzej - wydwałoby się że coś zmieni. Nic bardziej mylnego. Zwyczajnie sie dostosował.

A najśmieszniejsze jest to że te wszystkie dyskusjie na grupach google były jak się okazuje o kant tyłka rozbić. Wypięta klata i nagle.... pssss powietrze uszło.

Panie Przewodniczący, czas zakasać rękawy i zrobić tak aby HMP sie odbyły a nie grosić że się nie odbędą. Jak się nie odbędą - złóż urząd - widocznie nie sprawdzasz się na tym stanowisku bo nie potrafisz, jak to sie teraz ładnie mówi - skonsolidować środowiska.

Zapraszam głodnych jazdy na 4 września do Ścinawki Średniej. Pierwsze po letniej przerwie zawody na wykładzinie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Wt sie 24, 2010 1:44 pm 

Dla mnie jest Pan naprawde ALIEN i widze ze niema nikogo lepszego w polsce od modelarstwa nie rodzina Państwa Zarębów no i organizacja nikt nie ma lepszej oczywiscie. Wczesniej skasowano posta Pana na temat zajmowania sie blizniakami przez Michała Abramowicza i moją odpowiedz na to. Dlatego napisze jeszcze raz niech Pan wkońcu przestanie obrażać innych ludzi ze nie mają umiejętnosci tylko kase. Widocznie się uczyli i mają, ale polska mentalność zazdrośc bo ktoś ma lepiej niż ja trzeba po nim jezdzic a Wy w sęsie jako rodzina odrazu byliście w modelarstwie tacy dobrzy wszystko przychodzi z czasem a jedni sie ucza u siebie bo takie maja mozliwości a inni robia to za granicą bo mają taki kaprys. A jeszcze innych zazdrośc i zawisc zabijają. Nadmienie tylko ze te BEZTALENCIA Z KASĄ bo tak można zinterpretować pańskie wypowiedzi mają juz troszke sukcesów na arenie zagranicznej.

No to powodzenia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona