Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 2:24 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sie 20, 2010 5:15 pm 
Administrator forum

Jak w temacie, bo na stronie LOK nic nie widać, a jak wsłuchacie się dokładnie w to (sam początek 8) ) http://www.youtube.com/watch?v=QcfVe1UolAk&feature=sub to z Polski musi ktoś być :).

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sie 20, 2010 5:49 pm 

Z tego co wiem to Błażej Orłowski pojechał do Szwecji na Euro.

EDIT:
http://www.myrcm.ch/se/vast8/19082010_4 ... index.html

EDIT2:
http://www.redrc.net/wp-content/uploads ... Poland.jpg

PostNapisane: Pt sie 20, 2010 7:42 pm 

Brzoza też ciśnie :)

PostNapisane: Pt sie 20, 2010 9:18 pm 

Jak by ktoś nie wiedział to na ME A pojechali:
Andrzej Trella
nasz czarny koń - Brzoza
Robert Motyl
Błażej Orłowski

Łoimy chłopakom tyłki i nie jesteśmy ostatni :) Jesteśmy na wysoko punktowanych miejscach, jak zawsze xD
Jutro będzie padać i to jest dla nas szansa bo wiadomo ze Polacy w deszczu umią jeździć najlepiej.

PostNapisane: Pt sie 20, 2010 10:29 pm 

Andrzej Trella napisał(a):
Jak by ktoś nie wiedział to na ME A pojechali:
Andrzej Trella
nasz czarny koń - Brzoza
Robert Motyl
Błażej Orłowski

Łoimy chłopakom tyłki i nie jesteśmy ostatni :) Jesteśmy na wysoko punktowanych miejscach, jak zawsze xD
Jutro będzie padać i to jest dla nas szansa bo wiadomo ze Polacy w deszczu umią jeździć najlepiej.

No od przewodniczącego SMS-a moglibyśmy się spodziewać trochę powagi....czy Polacy naprawdę umieją jeżdzić po wodzie?
Ps.konie też mają specjalizacje i to nie tylko te czarne.Jest parkur,ujeżdżanie i wyścigi czyli gonitwy,no i cross.Można też za lisem....A on-road jest wymagający...myślę,że chociaż raz w życiu trzeba spróbować... i to skromniej np.w Pacanowie:D

PostNapisane: So sie 21, 2010 7:34 am 

Mieli czas, chęć, pieniądze i sprzęt to pojechali do Szwecji na ME (mimo, że jestem prawie pewny, że nie dostali ani złotówki od LOKu). Nikt nie powinien mieć z tym problemu. Powinniśmy się z tego tylko cieszyć i trzymać kciuki. Chłopaki jak się zepną to mogą powalczyć, mimo to, że niektórzy spaliną 1:10 jadą 1 raz ;)

PostNapisane: So sie 21, 2010 6:08 pm 

Zgodze sie z Wiktorem. Panie Lesławie po co szukać kwadratowych jaj, cieszmy się tym ze mamy kogos kto nas reprezentuje. Ja równiez pierwszy raz tyle że elektrykami 10 pojechałem na GP czech jako nowicjusz i byłem na szarym końcu. Nie żałuje tego bo tam zobaczyłem jak sie kulturalnie jeżdzi pozniej była pierwsza eliminacja w obornikach zeszłego roku i totalny sajgon w sęsie jazdy a raczej jej kultury. Więc ciesze się ze chłopaki pojechali i zdobędą kolejne cenne doświadczenie, a może nawet i sukcesz powtórzy nasz CZARNY KOŃ, który juz pokazał ze wie do czege aparatura służy. Troszkę optymizmu walczą Wiktor na bank za swoje bo w tym kraju nikt nie mowi głośno o tym co sie dzieje w LOK.

PostNapisane: N sie 22, 2010 5:24 pm 
Administrator forum

I po zawodach... jakby to rzec nasze ekipa trzymała się razem :D.

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 7:44 am 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
Zgodze sie z Wiktorem. Panie Lesławie po co szukać kwadratowych jaj...

Może i kwadratowych,choć osobiście sugerowałbym prostopadłościennych,wszak to bryła....
Ale wracając do tematu.Uzasadni mi cel jazdy na zawody tej rangi zawodników z minimalnym,lub żadnym doświadczeniem...Czego oni się tam nauczą,no chyba zasłyszanego bluzgania w różnych językach.Przypomnij sobie co myślałeś o zawodnikach,którzy stawiając pierwsze kroki utrudniali Tobie jazdę....ME to nie miejsce na naukę.W sobotę i wczoraj były zawody w Pacanowie.Prawie co bieg padły rekordy toru,a więc poziom nie był byle jaki.Walka w finale bardzo wyrównana i ostra.Myślę,że to było wspaniałe miejsce do rozwijania się...i nauki.Zawodnicy z Niemiec wystarczająco podnieśli poziom.
Jeśli kogokolwiek bym wysyłał to Naszych "wspaniałych"monopolistów sędziów.To oni są poniekąd kreatorami poziomu na Naszych zawodach.A tym czasem sędzia np.nie reaguje na jazdę modelu bez spojlera.A przecież wszyscy wiedzą jaki wpływ na kontrolę jazdy ma urwany i wleczony spojler.Taki zawalidroga nie zdjęty z toru przez sędziów był przez pewien moment,powodem zniechęcenia tego,który wygrał całe zawody.
Druga sprawa to chęć prowadzenia zawodów, dwujęzycznie z czego wynikały takie lapsusy jak to,że zawodnik który zrobił 18 kółek w ustach sędziego zrobił achzig czyli 80... :D A więc Panowie jeśli chcemy coś ruszyć to zrzućmy się na wyjazd sędziów ,żeby zapoznali się ze standardami europejskimi.Zaczną je wprowadzać,a na pewno przyjdzie czas na wyjazdy Naszych zawodników.Ważne,żeby sędziowie nie zniechęcali zagranicznych zawodników do przyjazdu do Nas.

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 9:47 am 

I ponownie się nie zgodze mają ochote jadą ich sprawą jest jak wypadli a bagaz doswiadczeń zdobytych rozmowy z zawodnikami z czołówki i ich sugestie myslę ze są bezcenne a i jak Pan słusznie zauważył poziom sędziowania a może przedewszystkim ilość sędziów na takich zawodach jak dla mnie laika była poprostu szokiem gdyz przywykłem do jednego który sledzi komputer tor uwagi i mówi ile okrązeń itd. itd. Co do sędziowania w naszym kraju ponikąd sie zgodze jednak nie jest to do końca wina tych ludzi gdyz moim zdaniem mają jak największe chęci skoro chce im się jezdzić po polsce, a jak możemy się domyśleć nie robią tego za zbyt duże pieniądze patrząc na poziom inwestycji LOK dziwie sie ze wogole jezdzą sądzw, ze jest to pewnie jałmużna. Ja za taką sytuacje bym obwiniał LOK, gdyz napewno są środki na szkolenia sędziów. Jednak gdzie się one rozchodzą tego nikt niewie.

Pozdrawiam
Łukasz Jedliński

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 11:23 am 

E tam.

Widocznie w Wrocławiu i okolicach nie znaleziono nikogo godnego na zawody ;)

I znów się trochę ponapinamy, poskrzeczymy ;) będzie jak zawsze ;)

m.

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 11:57 am 

Michał Abramowicz napisał(a):
E tam.

Widocznie w Wrocławiu i okolicach nie znaleziono nikogo godnego na zawody ;)

I znów się trochę ponapinamy, poskrzeczymy ;) będzie jak zawsze ;)

m.

Zawodnicy z Wrocławia woleli pojechać do Pacanowa ,powalczyć w miłej atmosferze,no i mam nadzieję pokazać klasę....
Może Dolnoślązacy różnią się tym od innych,że są pokorni.... :P
Ps.To właśnie z Wrocławia ,a właściwie z Jelcza mamy dotychczasowego w historii ,najlepszego kadrowicza,Artura Dzierżęckiego.Przy okazji Artur wracaj do zdrowia...

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 12:03 pm 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
I ponownie się nie zgodze mają ochote jadą ich sprawą jest jak wypadli.....

Pozdrawiam
Łukasz Jedliński

Jesteś w błędzie bo jest wiele imprez dużej rangi gdzie poziom i obsada jest imponująca.I właśnie na takich zawodach jest atmosfera na nawiązywanie kontaktów.Tam każdy reprezentuje siebie,a nie Państwo....
Na Mistrzostwach Europy każdy zawodnik jest po prostu reprezentantem Polski i jest kojarzony z tym Krajem....Wielu kontaktów też nie zawiąże się,bo nikt nie będzie tracił czasu na dyskusje z zawodnikami z podogonia....
Przykładem zawodów do poszerzania horyzontów jest ETS w klasach elektrycznych.Tam zawodnicy się bawią i są skorzy do rozmów i pomocy.
Nie zapomnę jak w Warszawie Groskamp wycinał jednemu zawodnikowi budkę.I nie był to wówczas zawodnik z Naszego świecznika.
Jeśli kogoś stać to przecież może pojechać i oglądać,ale nie zaczynać kontakt z On-road na zawodach tej rangi...Kon który wygra W.Pardubicką może się nie sprawdzić w kieracie i odwrotnie.Może to fakt,że pieniądze dodają animuszu,ale pokora w życiu też jest potrzebna....
Ps.myślę jednak,że jakieś drobne na ten wyjazd się posypały z LOK.Ale to nam wyjaśni po powrocie Przewodniczący SMS-a ....

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 12:38 pm 

Widze ze zaden z nas nie ustapi ja tam szczerze gratuluja chłopaką chwilowo mam problemy ze zdrowiem ale jak sie wszystko wyklaruje napewno polece im pokibicowac, a moze wystawimy drugiego czarnego konia ale ja mimo wszystko wole spaliny off, moze poprostu trzeba dorosnąc do płaskich modeli ale jakoś mnie one nie kręca moze umiejętnosci nie te ale brakuje mi tego kurzu chałasu ktory oczywiscie czasem staje sie nie do zniesienia ale to ma swoj klimat jak i wasze płaskie. Poprostu jeden lubi zapach lawendy a inny jak mu nogi jadą. Cieszmy sie tym ze nasi zawodnicy coraz częsciej wyjezdzają zagranice z mniejszymi lub większymi sukcesami ale powoli nas widać. Atmosfera napewno w polsce jest super na zawodach, ale nie tylko o atmosfere w tym wszystkim chodzi trzeba dażyć do podnoszenia swoich kwalifikacji. A co LOK powie a tak naprawde co oni moga nowego powiedzieć nowe to oni tylko samochody sobie kupuja :) .

PostNapisane: Pn sie 23, 2010 1:11 pm 

Cytuj:
Uzasadni mi cel jazdy na zawody tej rangi zawodników z minimalnym,lub żadnym doświadczeniem...

Jest proste wytłumaczenie zdobywanie tego doświadczenia są osoby które wolą wskoczyć na głęboką wodę niż taplać się w brodziku.
Po wypowiedziach kolegi widzę jakieś straszne rozgoryczenie i nieustającą krytykę nie tylko w tym poście. Bawmy się cieszmy się z tego co razem robimy nie krytykujmy postępowania innych zawodników nie mówmy wszystkim w koło co mają robić sami to róbmy (urwaliśmy spojler zjedźmy sami na serwis nie czekajmy na sędziego, ścięliśmy zakręt wyprzedzając kogoś przepuśćmy go itp.) wszystko jest to opisane w regulaminach.
Do zobaczenia na torze w miłej atmosferze i wspaniałej uczciwej rywalizacji.

Mugen MBX-6 ECO
Yokomo B-MAX4 III

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 83 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona