Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 9:18 am

Autor
PostNapisane: Pn lip 12, 2010 8:11 pm 

Witam

Mam pewien problem a mianowicie dokręcam tylną płytę silnika wraz z łożyskiem jednokierunkowym i trzpieniem do silnika i wszystko działa idealnie łożysko w jedną stronę kręci się luźno a w drugą nie mogę go przekręci bo silnik ma dość dobrą kompresję. Gdy założę szarpanką wszystko działa jak należy, gdy ją ciągnę tłok się porusza a sznurek zwija bez problemu.
Więc złożyłem model nalałem paliwa i odpaliłem go "na próbę" silnik bez problemu zapalił popracował może z 4-5 sekund i go zgasiłem (poprzez zatrzymanie koła zamachowego).
Następnie poszedłem na polankę i gdy chciałem go odpalić poczułem bardzo duży opór w szarpance a gdy ją wyciągnąłem linka się nie zwinęła. Nie mogę nawet ruszyć kołem zamachowym.

Jeden z kolegów na forum poradził mi kupno tego zestawu http://www.rcwroblik.pl/Tylnia+plyta+do ... 01,i2.html argumentując, że silnik się grzeje i plastik się nadmiernie rozszerza. Ale jak to jest możliwe po 4 sekundach?

Prosił bym was o radę, bo już sam nie wiem co mam z tym zrobić

Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Michał

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz lip 15, 2010 3:59 pm 

Czy nikt nie jest w stanie pomóc mi rozwiązać ten kłopot?

Jeśli by ktoś chciał jakiego dodatkowe informacje, zdjęcia itp. Proszę tylko napisać a zrobię wszystko co w mojej mocy.

Bardzo mi zależy aby rozwiązać ten problem bo trochę pieniędzy ten model mnie kosztował a teraz leży i się kurzy.

Pozdrawiam Michał

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość