Ryszard Pyrka napisał(a):
Panie i Panowie
Piotrze zawodnicy którzy startowali na MŚ w Burgdorf to nie była kadra, czy reprezentacja Polski na MŚ.
A ten fragment , to prosze mi wybaczyć, ale najglupsze stwierdzenie jakie slyszalem.
Mistrzostwa Swiata to nie impreza prywatna, wszyscy zawodnicy musza byc zglaszani przez federacje.
Fakt ze w przypadku zawodników Polskich stało sie inaczej ze jak zwykle KTOŚ ZAŁATWIŁ te miejsca na LEWO to nie powód do dumy ani nawet przyznawania sie do tego.
I nie zmienia faktu ze nawet jezeli zawodnicy którzy pojechali na te zawody nie sa oficjalna kadrą POLSKIEGO ZWIĄZKU to i tak reprezentują kraj z którego pochodza.
Tak są prezentowani na wszysetkich dokumentach z zawodów (wyniki) i zdjeciach na wielu portalach internetowych.
Wielokrotnie uczestniczylem w zawodach rangi mistrzostw Europy i zawsze za własne pieniądze.
Jedynie raz dostałęm 600zł na wyjazd do niemiec. Co nie starczylo nawet na dojazd w jedną stronę.
A mimo tego zawsze wychodzilem z Polską flagą i starałem sie reprezentować Polskę najgodniej jak umiałem. Niezaleznie czy prywatnie czy wydelegowany przez federację kazdy reprezentuje kraj z którego POCHODZI!
a mówienie o klasie e12 jest próbą odwrócenia uwagi forumowiczów od problemu który zaistaniał w klasie 1:10