Witam wszystkich.Kupiłem tydzień temu auto spalinowe "
Carson Nitro Bone", używane ale sprzedający zapewniał że jest "gotowe do jazdy" ale pojawił się problem. Odpalałem wg. różnych instrukcji dostępnych w necie: nalewam paliwa, pompuję pompką do wypełnienia przewodu paliwowego, ciągnę parę razy szarpanką. Zakładam "żarkę" i ciągnę nadal aż silnik zaczyna "łapać" i pracuje sobie fajnie tylko, że za każdym razem kiedy ściągam "żarkę" silnik gaśnie. Ściągnąłem specyfikację techniczną silnika (ale po angielsku) według której jest w tym modelu silnik "FORCE .12S", zastosowałem ustawienia fabryczne (
"MASTER OR HIGH END NEEDLE" - 1.5 to 2.5 obr. od maksymalnego wkręcenia dyszy,
"LOW NEEDLE" - i tu jest coś czego nie rozumie, pisze że "kręć iglice przeciwnie do ruchu wskazówek zegara od 1/8 do 1/4 obr" i według ustawienia fabrycznego zaczyna się to od pozycji "FLUSH", to wtryskiwać, chlusnąć itp.., ustawiłem ale nie daje za to głowy, jak to rozumieć ?, i
"BARREL STOP/IDLE SCREW" - 1 mm prześwitu na beczce przepustnicy). Tak mam ustawione bo na ustawieniu poprzedniego właściciela wcale nie "pyrkał". Paliwo mam Model Technics Big Bang 16 i 20% nitro, sprawdzałem nawet na nowo kupionym i też nie daję poprawy i chyba paliwo można wykluczyć, chyba że marka nie za dobra. 20% nitro jest niby zalecane według karty technicznej. Kompresję ma nawet fajną jak na "używkę". Ostatnią rzeczą o jakiej pamiętam jest "żarka", mam tam baterię 1.2V, 1800 MAH, na wskaźniku jest zielone pole i prawie cyfra 6. Miernikiem sprawdzałem sprawność pod obciążeniem i daje ponad 8A, całkiem fajnie ale coś i tak nie gra. Świeca żarzy na pomarańczowo.
Jestem zegarmistrzem i mam duże pokłady cierpliwości, naprawdę ale przy tym wysiadam

, nie mogę jakoś sam wyczaić o co biega, tak że bardzo proszę o jakąś pomoc i za wszystko każdemu z góry bardzo dziękuje.
Pozdrawiam Patryk
.(Jeżeli będą potrzebne jakieś fotki mogę dorzucić dla ułatwienia identyfikacji sprzętu).