No oleje w dyfrach to podstawa jakichkolwiek ustawień

Gęstość wpływa na charakterystykę pracy dyferencjału - czy koła kręcą się w przeciwne strony luźno, czy z większym oporem.
Tak w bardzo dużym skrócie - model nie skręca po odjęciu gazu - rzadziej zalać przód. Jeśli nie skręca z wciśniętym gazem - gęściej. Jeśli model rzuca dupą, możesz też zalać gęściej przód, żeby wyciągał tył w zakręcie. Trzeba dobrać olej, żeby skręcał i tak i tak. Środek odpowiada za przekazywanie mocy przód/tył. Więc jak przyspieszasz i widzisz, że model mieli przednimi kołami i słabo przyspiesza - masz za rzadko. Jak jest za agresywny, ma stały napęd na 4 koła to masz za gęsto. Tył też odpowiada za skręcanie i rzucanie dupą. Tylko w różnych modelach jest z tym różnie - w jednym jak rzucało dupą to zalewałem rzadziej i była poprawa, w drugim jak zalałem rzadziej to było jeszcze gorzej, więc musiałem wlać 1-2k gęściej

Tak czy siak dyfry to sprawa indywidualna i zaczynając od wyjściowego 7-10-5 w tragusie (tak mi się wpoiło jakoś

) kombinujesz pod swój styl jazdy i tor. O ile przy takiej jeździe nie po torze to możesz je praktycznie zblokować gęstymi olejami np 30-40-10, o tyle na tor już trzeba kombinować i zakup kilku-kilkunastu gęstości do dyfrów i amorków będzie raczej konieczny.