Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 4:43 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N maja 23, 2010 3:19 pm 

Zawody udane, pogoda po południu w sobote trochę sie zepsuła ale ekipa RC Monster posypała tor trociną i rozegralismy piąty bieg eliminacyjny. Tor nie przygotowany totalnie do rozgrywek, bardzo dużo dziur, mimo obietnic organizatora nic nie zostało poprawione. Nagłośnienie słabe, żeby dowiedziec się ile zrobiło się okrążeń naprawde trzeba było się mocno wsłuchiwać. Toi - Toi masakra, należałoby przed zawodami chociaż opróżnić zbiornik..... a nie dla złagodzenia sprawy dokładać 20 rolkę papieru. Warunki sanitare marne. Ale mimo wszystko można powiedzieć że atmosfera bardzo dobra i przyjazna. Do zobaczenia :)

Ostatnio edytowano Wt maja 25, 2010 2:16 pm przez Alek Bogusławski, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N maja 23, 2010 5:11 pm 

Zawody w porządku. Jak zwykle to bywa w moim przypadku poniżej przedstawię argumentację, co było fajne, a co jest na następny raz jest koniecznie do poprawy.

Na "+":

- atmosfera jak zwykle bardzo dobra :mrgreen:
- kolejny raz, kiedy było 5 kolejek eliminacyjnych, pozytywnie :wink:
- blisko dobre pożywienie ;)
- pogoda (w większości, oprócz sobotniego 30-minutowego deszczu)
- w miarę liczny serwis na torze (czasami jednak nie widzący tego, co się dzieje na torze, ale to wspólnie poprawimy :))
- płynne rozegranie imprezy (myślę, że przyjezdni byli zadowoleni, ponieważ ok. 15:40 był koniec dekoracji)

A teraz ta mniej przyjemna część, czyli minusy:

- śmierdzący Toi-Toi (przy wejściu powinny być spinacze na nos) - dobrze byłoby opróżnić Toi-Toi przed zawodami :roll:
- stan toru - ogromne dziury (jazda była czasami loterią), najazdy na hopy (albo pozrywana trawa albo wjazd na mniejsze hopki tak wyjeżdżone, że modele waliły przodem)
- słabiutkie nagłośnienie (bardzo często nie słyszałem czy w ogóle zaliczane są mi okrążenia - wtedy kiedy czytał sędzia nazwiska i ilość okrążeń). W sobotę podczas niektórych biegów leciała muzyka głośno, przy czym komend kompletnie nie było słychać (oprócz jakiegoś bełkotu przebijającego się przez muzykę). Za to duży minus.
- przeszkadzało mi troszkę to, że po zakończonym biegu sędzia nie mówił dla poszczególnych zawodników: "Błażej skończył, Tomek skończył, Maciek skończył" itd.

A po małej analizie mam pytanie, a zarazem prośbę: W sobotę zginęły mi całe koła firmy GRP, bieżnik Jolly, o twardości "A". Felgi były koloru białego, z pojedynczymi naklejkami koloru pomarańczowego "GRP". Uczciwego znalazcę proszę o zgłoszenie się na PW bądź GG (2729612).

Do zobaczenia w Murowanej "Muro-Buggy ;)"

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

PostNapisane: N maja 23, 2010 5:35 pm 

A jak wyglądał finał buggy ?

Pozdrawiam

PostNapisane: N maja 23, 2010 7:31 pm 

Witam,

Bedzie krotko i na temat :twisted:

Plusy:

+5 kolejek

+dobra atmosfera

+pogoda

+1,5 h drogi z domu

Minusy:

-tor nieprzygotowany do tego stopnia ze zawody nie powinny sie w ogole odbyc.

-jazda w druga strone sprawila ze konfiguracja hop jest niedoprzyjecia, brak profilu na wybiciu, brak ladowania, na drugi raz polecam organizatorom wpisanie w google hasla tor rc i przyjzenie sie jak wygladaja hopy, mozna rowniez wzorowac sie na torach rowerowych, motocrossowych poniewaz fizyka w tym przypadku dziala tak samo !

-totalnie nieprzygotowanie organizatora na niesprzyjajaca pogode. Prognozy na wekend kazdy znal (ztcw) nawet w sklepie jest internet gdzie mozna sprawdzic pogode. Zabezpieczenie kilku zmiotek i trocin i trzymanie ich w magazynie w gotowosci nie jest duzym problemem nawet finansowym.

-brak osob zajmujacych sie stanem toru, zawodnicy i mechanicy sami sprzatali tor po deszczu.

-niechec organizatora do wznowienia zawodow po opadach deszczu (chec zaoszczedzenia pieniedzy na trocinach ?? czy chec wczesniejszego skonczenia dnia pracy ?? )

-zapewnienia organizatora o wyrownaniu i naprawie toru na dzien polfinalow i finalow, a jak sie to skonczylo kazdy widzial

-slabe zaplecze sanitarne

-w niektorych biegach slaby serwis zajmujacy sie ogladaniem wyscigu lub scizki podejscia samolotow do ladowania a nie obserwacja "swojego terytorium"

Podsumowujac

Generalnie uwazam ze organizator pobierajacy 40zl wpisowego i organizujacy eliminacje mistrzostw polski powinien postarac sie zagwarantowac zawodnikom godziwe warunki to jazdy. Takie przygotowanie zawodow pokazuje nam niestety jak daleko jest nam jeszcze do Europy, najgorsze jest to ze ze wyzej wymienione problemy mozna bylo rozwiazac naprawde malym nakladem pieniedzy. Po tym co zobaczylem odnosze wrazenie ze organizator wychodzi z prostego zalozenia nachapac sie pieniedzy z wpisowego ile wlezie a w zamian nic. Powinno byc troche inaczej takie zawody to dla sklepu reklama i rozumiem to ze organizator chce na nich zarobic ale nie mozna tego robic w ten sposob, jest duzo innych mozliwosci ktorych nie bede podpowiadal bo mam nadzieje ze konkurencja nie spi i ponownie spotkamy sie w woj. mazowieckim na dobrze przygotowanej eliminacji.

Pozdrowienia dla ekipy ze Szczecina

Do zobaczenia w muro-buggy tam to bedzie ogień :twisted:

Czerwony Samuraj

PostNapisane: N maja 23, 2010 7:52 pm 

To teraz ja :) tor oczywiscie naprawiony ale z tego co mi widomo to nie dzieki organizatorowi a zawodniką a kakretnie FFMODELS organizator tylko w sobote był aktywny upominając sie o wpisowe po kilka razy. W zamian nic nie było. atmosfera jak najbardziej oki ale to dzieki wszystkim pomimo małych sspinek na serwisie itd. pogoda jak najbardziej dopisała przy tym co mogło być przy obecnej aurze. Co do samego toru jak mozna to cos wogóle tak nazwać tak jak w zeszłym roku przygotowali niezle wszystko tak teraz mega dramat mega. Tutaj akurat organizator moze być zły na Pawła Wilczka bo on podniosł poziom organizacji imprez bardzo wysoko.finał w buggy współczuje wam naprawde na prostej po dziurze modele widziałem jak koziołkowały. Jak dla mnie plus ze blisko ale generalnie dramat. Co do samego sędziowania jedno to malo informacji w czasie biegów kto co jak a drugie i tu ponownie wina organizatora nic nie słychać na podeście. Niestety mamy zawody i zawody teraz jak jest duzo eliminacji minus ze trzeba sie najezdzic po polsce ale plus w przyszłym sezonie bedzie widomo gdzie lepiej nie jechać. Teraz czekamy na MURO-TRUGGY a tam za zapowiedzie bedzie grubo :)

PostNapisane: N maja 23, 2010 8:33 pm 

Jakub Kusiewicz napisał(a):
A jak wyglądał finał buggy ?

Pozdrawiam

Finał pod znakiem walki z modelem, wyniki zmagań:

1. Dźwigaj (chyba bez jakichś przygód)
2. Orłowski (sorry Błażej ;) )
3. Gadnicki
4. Karpiu
5. Błazucki
6. Łukaszuk
7. Ja, czyli tankowanie WS7 co 4.50 min :D
8. Skrzypiec (jakieś problemy z amortyzatorami)
9. Brzoza (chyba gasł ciągle)
10. Bulas (bardzo dobry rezultat w postaci jednego okrążenia :P ale odbijesz sobie w MG ;) )

Zawody bardzo fajne pod względem towarzyskim. Relaks, słoneczko, dla odmiany także burza nas odwiedziła. Pod względem sportowym również nieźle, bardzo wyrównana walka o ułamki sekund spowodowała niezłe widowisko. Niestety przez różne losowe i torowe sytuacje nie wszystkim dane było święcić triumfy; tu pozdrawiam 2 pechowców czyli Doriana (jesteś już lepszy ode mnie w rozwalaniu elektroniki :D) i Pawła Lipińskiego, który w trosce o siwe włosy swoich serwisantów powinien przestać telepatycznie gasić model w kluczowych momentach. Ale co sie odwlecze... Odbijecie sobie w Muro-Buggy :wink:

Co do organizacji zawodów to niestety, różowo nie będzie. Panowie, to nie są zawody o pietruszkę, tylko eliminacja Mistrzostw Polski. A po dzisiejszych zawodach jestem zdania, że ten obiekt nie powinien dostać zgody na organizację imprezy takiej rangi. Tor był raczej czymś w rodzaju poligonu. Pomimo zapewnień organizatora nic nie było z nim robione od poprzedniego roku, co spowodowało że nawierzchnia uległa totalnemu zniszczeniu. Dziury w których buggy praktycznie się chowało (o ile truggy przeleci pełnym ogniem po takich nierównościach to już baggus będzie miał spore problemy i może dachować, o rozwalaniu płyt podwoziowych nie wspomnę), powodowały sporą "losowość" wyników. Przykładem tego może być sytuacja w której chciałem ustąpić miejsca dublującemu mnie Błażejowi, efektem czego wpadłem w dziurę, model zarzuciło, Błażej wpakował się we mnie i chyba stracił prowadzenie :( Kolejnym przykładem lekceważenia zawodników był brak trocin przygotowanych na wypadek deszczu. Tu brawa dla Darka Dobrzyńskiego, pokazał klase i w błyskawicznym tempie załatwił paredziesiąt worków z trocinami co pozwoliło rozegrać 2 pozostałe kolejki eliminacyjne. Wątpie czy zgromadzenie zapasu trocin kosztowałoby miliony złotych, jest to raczej niewielka suma, więc dziwi mnie brak takich materiałów na miejscu (tym bardziej, że płacąc 40 zł, oczekuje profesjonalnego podejścia organizatora do zawodnika). A tu płacę, poświęcam swój czas, jeżdże po kartoflisku i jeszcze muszę machać miotłą żeby doprowadzić tor do użytku, przykre... :(
Sędziowanie w porządku, tylko przydałoby się żeby sędzia siedzący przy komputerze informował na bieżąco o kolejności zawodników na torze, czasami miała miejsce sytuacja gdy przez kilka minut sędzia nic nie mówił, i nie widziałem kto jest za mną a kto przed, i tym samym czy puścić go bo mnie dubluje, czy dusić ile wlezie bo chce mnie wyprzedzić.

Do zobaczenia w MG ;)

PostNapisane: N maja 23, 2010 8:53 pm 

Jurek i brak darmowej kiełbaski :) tutaj tez była przycinka 10zł za sztuke he he
własnie wie ktoś jak biedny YORK.
A nawiasem mówiąc ten organizator jak mozna ta impreze tak nazwać ze była zorganizowana ja bym nazwał od...... przyzwyczaił nas do wielu objetnic:) niestety takie życie ale że ty z miotłą latałeś he he nasz zielonogósko-warszawski....... he he
Generalnie co tu duzo gadać fajnie sie było znowu zobaczyć. Szkoda ze teraz spotkaliśmy sie na poligonie w Piasecznie.

PostNapisane: N maja 23, 2010 9:25 pm 

Już wiem czemu nie ma starego toru dla petroli.. Mr.Książek postanowił zrobić nowy :D

PostNapisane: N maja 23, 2010 10:52 pm 

No to ja też coś od siebie walnę :)

Tor - ogromny minus. Nawet tragusem nie dało się przelecieć niektórych dziur. Poza tym hopy... a szczególnie największa, zielona, która została skonstruowana do jazdy w lewo, przez co przy jeździe w prawo model lądował z 2m na płasko, jeśli wogóle udało mu się wylądować i nie zarył płytą o szczyt hopy. No i po hopie dalej mega dziura, którą można było ominąć, ale nie zawsze. Kolejna sekwencja dołów przed ostatnią hopą przed brzózką (trzeba było puszczać gaz bo wyrzucało, przynajmniej mnie) potem krater w miejscu hamowania przed brzózką, nawet tragusem potrafiło wpaść mi koło i obkręcić model o 360* lub w ogóle wywalić na dach. Na koniec kolejna sekwencja dołów na prostej i dziura na odcinku przed sklepem. Tak nie może być. Również minus za nagłośnienie na podeście, nic nie było słychać, ile minut do startu, kto który jedzie, ile kółek itp. Nie wiedziałem czy jedzie Smyk czy Sułek i wydaje mi się, że nie tylko ja miałem z tym problem :) Czasami za mało serwisu na torze. Wiadomo, nikt z nas nie ma oczu dookoła głowy, ale gdyby było więcej ludzi, podnoszenie szłoby sprawniej. Kolejny minus to Toi-Toi, który nie tylko śmierdział, gdy się obok przechodziło, ale dość mocno było go czuć szczególnie w finale truggy. Nawet stojąc przy schodach trochę mi to przeszkadzało :) Brakowało też kompresora, trzeba było liczyć na uprzejmość kolegów. A no i też przy starcie chyba połówki bagusów, zamiast krzyczeć 'weźcie tego psa' start powinien być przerwany. A tak biedny York wpadł pod 4kg bagusa :( Ale chyba nic poważniejszego mu się nie stało :) Fajnie, że rozegrano 5 kolejek i zawody skończyły się w miarę wcześnie. Model dzięki temu już leży przejrzany i gotowy na Muro-Truggy, gdzie mam nadzieję odkujemy sobie wczorajsze i dzisiejsze niedociągnięcia :) Fajna atmosfera jak zwykle, fajnie było się spotkać ze wszystkimi i za dwa tygodnie widzimy się w Wielkopolsce. Jak na razie Paweł króluje nie tylko na torze, ale też jako organizator. Oby było co raz lepiej :)

Pozdrawiam.

PS.
Ja dla odmiany zgubiłem klucz do świec - srebrny, chromowany z gniazdem 17mm jakby 'w centrum'. Najprawdopodobniej ktoś zwinął go tacie podczas serwisu. Jeśli ktoś znajdzie, proszę o kontakt :)

PostNapisane: Pn maja 24, 2010 1:00 pm 

Dobra, teraz mam czas to coś obszernego napiszę chociaż i tak powtórzę słowa, które już zostały tu napisane.

Zawody ok, ale tylko i wyłącznie pod względem atmosfery. Tor hmm.. Jeździło mi się super ale hopy masakra, w ogóle jakby była siekiera pod ręką bym to podziabał bo tylko do tego się to nadaje. Servis w ogóle nie dawał rady (chyba, że ja trafiałem na takie momenty), zamiast wypatrywać przewróconego modelu jak to już Kuba napisał 'na własnym terytorium' to oglądali sobie wyścig. I prośba do servisantów: nie stójcie na środku toru, nie siedźcie tylko przykucnijcie, tak będzie najlepiej.
W sobotę po deszczach masakra, organizatorzy się schowali w swojej budzie i myśleli, że wszyscy będą jeździć w błocie lub w ogóle. Zamiast ruszyć zady i jakoś to ogarnąć.
W ostatni dzień zawodów tor wyglądał jakby na niego spadło 100 bomb, miazga. Choć model w sobotę super mi się trzymał, to w niedziele skakał jak oszalały, na prostej milion dziur, na każdym zakręcie to samo.

Gratulacje dla zwycięzców, do zobaczenia może w MG.

P.S

Słowa Mr.Książka z filmu z MP 2009 '(...) i mamy nadzieję, że przyszły sezon zakończymy finałem Mistrzostw Europy." :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

PostNapisane: Pn maja 24, 2010 1:18 pm 

I zgubiłem też śrubokręt płaski taki do regulacji silnika, Boscha chyba ;) Też proszę o kontakt jakby ktoś znalazł.

PostNapisane: Pn maja 24, 2010 6:16 pm 

Tak zapchanego kibla to ja nigdy nie widziałem i nie chce widzieć..... Piramida gówna.
Na minusie to:
Tor,
pełny toi toi,
brak naklejek na autkach,
brak serwisu czasem, albo jacys zamulacze.
finał bagusów i półfinał tragusów,(to z mojej strony)
rozjechany pies,
jazda w drugą strone ? ? Co to kurde ma być hopy do kitu i ta większa nie w tą strone co trzeba.
i pewien pan który nie chce dać mi spokoju, nie mam ochoty z nim rozmawiać. I mnie nachodzi.

Pozdrawiam.

setup na sand http://imageshack.us/photo/my-images/641/img0026wx.jpg/

PostNapisane: Pn maja 24, 2010 6:47 pm 

Nic dodać, nic ująć. No może jedno dodam...
http://yfrog.com/cahpim25321j

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Śr maja 26, 2010 1:46 pm przez Tomasz Gadnicki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn maja 24, 2010 6:52 pm 

Brzoza to ty sie pilnuj jak cie starsi panowie nachodzą a tak nawiasem mowiac nie byłem w tym toi sheratonie bo tak waliło ze nie było sęsu a zeby było smieszniej rozbilismy sie koło niego zeby cokolwiek słyszeć co sie dzieje na torze :) i to dopiero była jazda bez trzymanki he h e he ten tor to pikuś przy tym przepraszam Pan Pikuś

PostNapisane: Pn maja 24, 2010 6:56 pm 

Witam ale wam zazdroszczę . Uwielbiamy z Kubą takie traumatyczne przeżycia . Niestety u nas w łodzi w "modelcarsie" u Stefanowicza nuda , stabilizacja , i zorganizowanie . Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia podczas EMP w Łodzi .

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona