Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 5:16 am

Autor
 Tytuł: Life do e-revo
PostNapisane: N kwi 25, 2010 12:24 pm 

Witam serdecznie,

Posiadam e-revo i jako ze oryginalne silniki i ich osiagi w zupelnosci mi wystarczaja chcialem jedynie zaopatrzyc sie w lepsze zrodlo pradu niz nimh. Lipoli nie chce gdyz jestem poczatkujacy i nie mam zamiaru zbytnio sie stresowac :) Wybor padl na pakiety life i tu rodzi sie moje pytanie. Standardowy regulator ma dwa wejscia na pakiety ktore laczy w sobie szeregowo i jak wiadomo pracuje w zakresie od 14,4v-16,8v. Czy mozecie mi powiedziec w jakie pakiety i w jakiej konfiguracji musze sie zaopatrzyc zeby zmiescic sie w tych widelkach. Pomyslalem ze moga byc dwa pakiety jeden 9,9v a drugi 6,6v i oba o pojemnosci 4600mah tylko tu kolejna sprawa czy tak podlaczone pakaiety do regulatora beda sie rownomiernie rozladowywac? Jesli tak to kolejne pytanie gdzie szukac takich pakietow z takimi parametrami gdyz w polskich sklepach nie ma. Ewentualnie jakis kontakt do osoby ktora zajmuje sie profesjonalnym mozntazem z osobnych ogniw. I jeszcze pytanko czy jesli juz stalbym sie szczesliwym posiadaczem takich pakietow to czy niezbedne sa te odcinacze napiecia i gdzie szukac jakis tanich ktore beda wystarczajace. Z gory dziekuje za kazda odpowiedz na w/w pytania. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N kwi 25, 2010 5:20 pm 

Jeśli chcesz w tempie przyśpieszonym popalić silniki szczotkowe na zasilaniu LiFe ( Turnigy 4500mAh 2s2p) to tak zrób. Niedawno był taki temat na forum , w którym jasno napisałem wady zasilania szczotkowej wersji E-Revo na Lixx . W skrócie - jak chcesz E-Revo zasilać pakietami Lixx to tylko na bezszczotce i nie musi być to koniecznie system z Castle ale każdy inny jest podobnie drogą inwestycją w zmianie .

PostNapisane: N kwi 25, 2010 8:35 pm 

W takim razie mam prosbe. Pomozcie znalezc mi w jakims sklepie w Polsce dobre, niedrogie (do 160 pln) pakiety 8,4v i pojemnosci ok. 5000mah. Nie wiem czemu ale jakos mi sie wydaje ze to strasznie deficytowy towar gdzie 7,2v mozna zakupic bez problemu. I czy pakiety firmy RMS z rc4max albo te dostepne na rcmonster.pl firmowane ich nazwa sa dobre? gdyz tylko tam mozna je dostac od reki i w dobrej cenie. Niestety przerobka na BL nie wchodzi w gre gdyz wydatek na erevo+aku+imaxb6+spectrumDX3S+czesci zamienne dokladnie mnie zczyscil w tym roku :( Wiem ze nimh to przezytek ale niestety jak pisalem wczesniej nie mam juz kasy poki co a jednorazowo 15min zabawy to troche malo wiec chociaz drugi komplet pakietow by sie przydal :)