Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:59 am

Autor
PostNapisane: N kwi 11, 2010 9:25 pm 

Chciałem zapytać dlaczego zarząd Sekcji wycofał się z podjętej i ogłoszonej decyzji o przełożeniu finałów HMP do Kielc na 24-25 kwietnia? Nie bardzo wiem również, na jakiej podstawie może odbyć się "rozdanie tytułów na podstawie przeprowadzonych eliminacji".
Nikt z pytanych indywidualnie zawodników/sędziów nie był mi w stanie tego wyjaśnić, więc pytam na forum.

Tomasz Wójcik - Tarnów

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N kwi 11, 2010 9:51 pm 

Drogą elektroniczna poszła ankieta czy rozegrać finały on-road wraz z off-road . Do środy ma być podane co dalej będzie . Przynajmniej taka informacja widnieje na stronie OSM-u

PostNapisane: Pn kwi 12, 2010 10:39 am 
Administrator forum

Chociaż sprawa tych zawodów mnie nie dotyczy, pozwolicie że wypowiem jednak swoje zdanie.

1. Nikt nie mógł przewidzieć takiego stanu rzeczy
2. Robienie zawodów on-road wspólnie z off-road nikomu pozytku nie przyniesie poza tym że będzie duuużo ludzi (w off-road znacznie więcej niż w on-road)
3. Robienie czegokolwiek na siłe uważam osobiście za złe - nie wszystkim termin i miejsce może odpowiadać.
4. Po tym co sie stało czas zmienić formułe rozgrywania MP - wyrzucić zawody finałowe, z ilości X eliminacji odrzucić jedną najgorszą lub jedną najgorszą i jedną najlepszą, a na ostatnich zawodach zrobić podsumowania. jak ktoś jeździł równo - zawody finałowe nie są mu do niczego potrzebne
5. W zaistniałej sytuacji zrobienie finałów na siłę może tylko wypaczyć wyniki.

Ale to jest tylko moje zdanie :)

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pn kwi 12, 2010 2:39 pm 

Sytuacja jest specyficzna.Nikt nie mógł przewidzieć,że coś takiego zaistnieje.Wobec tak strasznej tragedii narodowej ,przekładanie za wszelką cenę finału byle jak i byle gdzie,da wyraz tego,że dla niektórych zdobycie paru marnych pucharków jest najważniejsze.Nie powinno stwarzać się sytuacji,w której tragedia,myślę wszystkich Polaków,będzie stawiana na równi np. ze złą pogodą.... Dobrze,żeby młodzi ludzie pamiętali ten dzień jako przykry,ale nie dlatego,że trzeba było pojechać do Kielc.Finał powinien zakończyć się na podstawie dotychczasowych wyników.
Jest to moje prywatne zdanie i z szacunku do ludzi ,którzy zginęli na pewno na żadne Finały robione na siłę nie pojedziemy....

PostNapisane: Pn kwi 12, 2010 7:14 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
.Nie powinno stwarzać się sytuacji,w której tragedia,myślę wszystkich Polaków,będzie stawiana na równi np. ze złą pogodą....

Problem w tym, że nawet o złej pogodzie przepisy w takim przypadku nic nie mówią

Sytuacja oczywiście jest specyficzna i tu dyskusji nie ma.
Oprócz zdobywania pucharów jest jeszcze ten aspekt, że zawodnicy po prostu chcieli pojeździć .

Jest to moje prywatne zdanie i z szacunku do ludzi ,którzy zginęli na pewno na żadne Finały robione na siłę nie pojedziemy....

Rozumiem, że zapraszacie Panowie w tym terminie wszystkich na Dolny Śląsk?
Pewnie przyjedziemy!

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Pn kwi 12, 2010 8:31 pm 
Administrator forum

Tomku,

Zawsze zapraszamy na każde zawody na Dolnym Śląsku i z przyjemnościa będziemy Was gościć.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Wt kwi 13, 2010 1:36 pm 

Tomasz Wójcik napisał(a):
....Oprócz zdobywania pucharów jest jeszcze ten aspekt, że zawodnicy po prostu chcieli pojeździć

Aż się ciśnie na usta...współczujemy tym zawodnikom,że śmierć 96 znamienitych Polaków, przerwała im możliwość pojeżdżenia.Mam nadzieję,że pańscy synowie nie należą do tej grupy....

Co do zawodów na dolnym śląsku to nie rozumiem cynizmu....Nasze zawody były ogłoszone dużo wcześniej,jest to cykl polsko-czeski i wszyscy są mile widziani.
Jeśli zaś chodzi o terminy to i tak jeśli wierchurzka zdecyduje powtórkę to termin powinien być ogłoszony miesiąc przed zawodami....

PostNapisane: Wt kwi 13, 2010 2:23 pm 

Aż się ciśnie na usta...współczujemy tym zawodnikom,że śmierć 96 znamienitych Polaków, przerwała im możliwość pojeżdżenia.

Panie Lesławie jest Pan mistrzem w w wyciąganiu fałszywych wniosków. Proponuję przeczytać jeszcze raz co napisałem i w jakim kontekscie.

Co do zawodów na dolnym śląsku to nie rozumiem cynizmu....

Wyjaśniam więc, by Pan zrozumiał: skoro Pana syn był wczesniej zapisany na PMMS, to pisanie:

na pewno na żadne Finały robione na siłę nie pojedziemy....

wywołało u mnie delikatny uśmiech. Nie był to cynizm.

Jeśli zaś chodzi o terminy to i tak jeśli wierchurzka zdecyduje powtórkę to termin powinien być ogłoszony miesiąc przed zawodami....

I tu wracamy do moich pierwszych pytań. Szczerze mówiąc nie dostałem na nie odpowiedzi. Może napiszę troche jaśniej. Chodziło mi o to czy tradycją stanie się podejmowanie decyzji i szybkie z nich wycofywanie się oraz na jakiej podstawie może odbyć się "rozdanie tytułów na podstawie przeprowadzonych eliminacji". Otóż takiej sytuacji regulamin nie przewiduje. Nie przewiduje również robienia niby demokratycznych ankiet. Jak sam Pan zauważył termin powinien być znany miesiąc przed zawodami. Tak naprawdę każde rozwiązanie jest złe i nie przewidziane w przepisach. Broń Boże nie chodzi mi o zapisywanie w przepisach sposobu postępowania na wypadek katastrofy lotniczej (oby nigdy więcej!), ale mogłaby byc wzmianka co się robi, gdy z jakichkolwiek powodów zawody się nie odbedą. A wystarczy jeszcze raz przeczytać przepisy i nanieść poprawki, które aż się proszą.

Śmierć wielu znakomitych rodaków spowodowała duże zamieszanie w całym systemie państwowym i nie ma co porównywać do tego naszych maleńkich spraw modelarskich. Myślę, że dyskusję możemy zakończyć. Oczekiwałem na odpowiedź od decydentów. Jakąś decyzję podejmą nei wiadomo tylko na jakiej podstawie, ale to ich ból.

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Wt kwi 13, 2010 7:59 pm 

do skasowania...

Ostatnio edytowano Wt kwi 13, 2010 8:03 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt kwi 13, 2010 8:02 pm 

Jest Pan od niedawna związany z modelarstwem, bo nie pamięta Pan podobnej sytuacji.Kiedy był wypadek pod Grenoble,zawody zostały odwołane i został wyznaczony nowy termin nie tak pochopny jak ten 24.IV.Chociaż ciężar tamtej tragedii był nieco inny.
Co do startu mojego syna w "Naszych" zawodach to spieszę poinformować,że będzie startował pod warunkiem,że wróci z wycieczki szkolnej na Ukrainę....
Decyzja należy do władnych i ich sumień,nam pozostanie ocena....

PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 7:14 pm 

http://www.youtube.com/watch?v=11LpvGjd ... re=popular

jak film zostanie usunięty , chętnym udostępnie plik

PostNapisane: Śr kwi 14, 2010 7:42 pm 

Decyzja Zarządu Sekcji odnosnie Finału HMP :

http://rccars-poland.eu/?q=node/165

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Cz kwi 15, 2010 3:19 pm 

Decyzja słuszna,chociaż uzasadnienie.... śmieszne.