Zaremba Lesław napisał(a):
Aż się ciśnie na usta...współczujemy tym zawodnikom,że śmierć 96 znamienitych Polaków, przerwała im możliwość pojeżdżenia.
Panie Lesławie jest Pan mistrzem w w wyciąganiu fałszywych wniosków. Proponuję przeczytać jeszcze raz co napisałem i w jakim kontekscie.
Co do zawodów na dolnym śląsku to nie rozumiem cynizmu....
Wyjaśniam więc, by Pan zrozumiał: skoro Pana syn był wczesniej zapisany na PMMS, to pisanie:
na pewno na żadne Finały robione na siłę nie pojedziemy....
wywołało u mnie delikatny uśmiech. Nie był to cynizm.
Jeśli zaś chodzi o terminy to i tak jeśli wierchurzka zdecyduje powtórkę to termin powinien być ogłoszony miesiąc przed zawodami....
I tu wracamy do moich pierwszych pytań. Szczerze mówiąc nie dostałem na nie odpowiedzi. Może napiszę troche jaśniej. Chodziło mi o to czy tradycją stanie się podejmowanie decyzji i szybkie z nich wycofywanie się oraz na jakiej podstawie może odbyć się "rozdanie tytułów na podstawie przeprowadzonych eliminacji". Otóż takiej sytuacji regulamin nie przewiduje. Nie przewiduje również robienia niby demokratycznych ankiet. Jak sam Pan zauważył termin powinien być znany miesiąc przed zawodami. Tak naprawdę każde rozwiązanie jest złe i nie przewidziane w przepisach. Broń Boże nie chodzi mi o zapisywanie w przepisach sposobu postępowania na wypadek katastrofy lotniczej (oby nigdy więcej!), ale mogłaby byc wzmianka co się robi, gdy z jakichkolwiek powodów zawody się nie odbedą. A wystarczy jeszcze raz przeczytać przepisy i nanieść poprawki, które aż się proszą.
Śmierć wielu znakomitych rodaków spowodowała duże zamieszanie w całym systemie państwowym i nie ma co porównywać do tego naszych maleńkich spraw modelarskich. Myślę, że dyskusję możemy zakończyć. Oczekiwałem na odpowiedź od decydentów. Jakąś decyzję podejmą nei wiadomo tylko na jakiej podstawie, ale to ich ból.