Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 03, 2026 3:19 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz kwi 01, 2010 10:01 pm 

Drodzy koledzy w związku z tym że w każdym dziale jest mnóstwo kretyńskich postów z idiotycznymi pytaniami, wręcz żenującymi, czy moderatorzy nie mogą tego w jakiś sposób kontrolować? Z grona osób które znam, nikomu nie chce się tu zaglądać, a są to doświadczeni modelarze, którzy mogli by dużo wnieść w to forum. Jednak natrafiając na debilne posty pokolenia NEO przechodzi ochota na czytanie czegokolwiek. Może by tak wprowadzić selekcję użytkowników? Debilne posty-wypad z forum na zawsze :lol: :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz kwi 01, 2010 10:11 pm 

Prosze cie co 5 rp moze stworzymy ja tez jestem nowy na tym forum i jak bym debilny temat założył to go nie czytaj nie kazdy jest alfa i omega troche wyrozumiałosci prosze
pozdrawiam

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

PostNapisane: Cz kwi 01, 2010 10:22 pm 

A ja popieram wypowiedź Fantoma, to co się dzieję od pewnego czasu na tym forum to już lekka przesada...:/

PostNapisane: Cz kwi 01, 2010 10:27 pm 

kalaf5 napisał(a):
Prosze cie co 5 rp moze stworzymy ja tez jestem nowy na tym forum i jak bym debilny temat założył to go nie czytaj nie kazdy jest alfa i omega troche wyrozumiałosci prosze
pozdrawiam

Ty jesteś pierwszy do odstrzału :lol: :lol: Poza tym, jak piszesz posta to PISZ GO ALBO Z POLSKIMI ZNAKAMI ALBO BEZ, miksujesz ostro!!! Poza tym zacznij częściej zaglądać do słownika ortograficznego :D

Forum schodzi na psy... Każdy jeden mądrala przeczyta 3posty na krzyż na forum i później najmądrzejszy, doradza co kupić, jak naprawić... W międzyczasie nasłucha się ***** od innego mądrali i jeszcze bardziej zgrywa speca :lol:

PostNapisane: Cz kwi 01, 2010 10:48 pm 

kolego prosze Cie co myslisz ze kazdy jest taki kształcony jak Ty?
Nie przesadzaj moze błedy robie ale nie wszyscy są tacy kształceni jak,,Pan ,, Moze
Nie moge
Takie tematy powinny byc nagradzane banami!!!
Wolnosc słowa
Pozdrawiam

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

PostNapisane: Cz kwi 01, 2010 11:00 pm 

I jeszcze jedno
Jak Pan Zaczynał to jakie pytania zadawał?
No może Pan z tych inteligentniejszych?
Co od czytania ich głowa boli.
Prosze o odrobine szacunku :(
Pozdrawiam

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 6:47 am 

fantomR napisał(a):
Drodzy koledzy w związku z tym że w każdym dziale jest mnóstwo kretyńskich postów z idiotycznymi pytaniami, wręcz żenującymi, czy moderatorzy nie mogą tego w jakiś sposób kontrolować? Nie tylko dawać ostrzeżenia za odświeżanie nie w terminie (Tomek Lipert) :lol: Z grona osób które znam, nikomu nie chce się tu zaglądać, a są to doświadczeni modelarze, którzy mogli by dużo wnieść w to forum. Jednak natrafiając na debilne posty pokolenia NEO przechodzi ochota na czytanie czegokolwiek. Może by tak wprowadzić selekcję użytkowników? Debilne posty-wypad z forum na zawsze :lol: :lol:

Ja mysle ze koledze nie chodzilo o to zeby malo doswiadczeni modelarze pytali o jakies bzdety.
Raczej chodzilo o to ze niektore problemy sa tak latwe do rozwiazania ze mala glowa a wystarczy siegnac np: do instrukcji czy troszke wysilku w szukaniu na google.
Niektorzy ida na latwizne ze nawet nie chce im sie siegnac do instrukcji lub poszperac w necie.
Jak kazdy sam kiedys zaczynalem, i wiem jak to jest ale naprawde niektore problemy mozna rozwiazac czytajac to forum czy inne, jest ich tak duzo ze jest w czym wybierac.

Powoli w tym temacie robi sie klutnia wiec, troche zwolnijcie przynajmniej przed swietami.

Wesolych Świat :D

x2 crt

Kupie Jammin x2 crt w dobrej cenie, samo podwozie.
GG: 4743873

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 7:51 am 

Według mnie początkujący modelarze mają prawo i możliwość pytać o rzeczy których nie wiedzą , np . rzeczy dotyczące modeli , tematów związanych z serwisem modeli . Jednocześnie zgadzam się z autorem . Wczoraj przeczytałem mnóstwo głupich pytań . Cytuję " Wczoraj jeździłem po żwirze , i piachu , czym mam czyścić model " . Kolega miał na myśli odpowiedzi typu szmatką , gąbką . Z drugiej strony nie było by miło gdyby jakiś początkujący modelarz przeczytał ten temat i bał się zapytać , a później popełniał błędy .

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 8:57 am 

Brak konkretnego moderatora, który by sypał bany za takie rzeczy. Widze na forum dzieci które na miesiąc wbijają po 500 postów pisząc różne duperele które były wałkowane 99999.... :lol: :roll: i nic nie wnoszącego nowego niestety :!:

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 9:02 am 

Ja też kiedyś zaczynałem i miałem mnóstwo pytań, ale szukałem, szukałem, szukałem - większość odpowiedzi znajduje się w wyszukiwarce forum :lol: Do tego jest mnóstwo zagranicznych for takich jak rctech, tryggyracers, rcuniverse, maxbashing i wiele wiele innych.

kalaf5 napisał(a):
I jeszcze jedno
Jak Pan Zaczynał to jakie pytania zadawał?
No może Pan z tych inteligentniejszych?
Co od czytania ich głowa boli.
Prosze o odrobine szacunku :(
Pozdrawiam

Mądralo posty się edytuje jakbyś nie wiedział, poza tym nie pisz już nic więcej i nie pogrążaj się :lol:

gelo napisał(a):
fantomR napisał(a):
Drodzy koledzy w związku z tym że w każdym dziale jest mnóstwo kretyńskich postów z idiotycznymi pytaniami, wręcz żenującymi, czy moderatorzy nie mogą tego w jakiś sposób kontrolować? Nie tylko dawać ostrzeżenia za odświeżanie nie w terminie (Tomek Lipert) :lol: Z grona osób które znam, nikomu nie chce się tu zaglądać, a są to doświadczeni modelarze, którzy mogli by dużo wnieść w to forum. Jednak natrafiając na debilne posty pokolenia NEO przechodzi ochota na czytanie czegokolwiek. Może by tak wprowadzić selekcję użytkowników? Debilne posty-wypad z forum na zawsze :lol: :lol:

Ja mysle ze koledze nie chodzilo o to zeby malo doswiadczeni modelarze pytali o jakies bzdety.
Raczej chodzilo o to ze niektore problemy sa tak latwe do rozwiazania ze mala glowa a wystarczy siegnac np: do instrukcji czy troszke wysilku w szukaniu na google.
Niektorzy ida na latwizne ze nawet nie chce im sie siegnac do instrukcji lub poszperac w necie.
Jak kazdy sam kiedys zaczynalem, i wiem jak to jest ale naprawde niektore problemy mozna rozwiazac czytajac to forum czy inne, jest ich tak duzo ze jest w czym wybierac.

Powoli w tym temacie robi sie klutnia wiec, troche zwolnijcie przynajmniej przed swietami.

Wesolych Świat :D

Gelo o to dokładnie mi chodziło, że najłatwiej przy byle ***** jest napisać posta, ludzie zacznijcie w końcu myśleć!! Nikt nie jest omnibusem, ale zawsze można coś pokombinować - przejrzeć na spokojnie instrukcje, użyć opcji szukaj na forum i na pewno znajdzie się większość odpowiedzi. Nauka kosztuje, sam załatwiłem kilka serw i silników przez swoją nie wiedzę. Lecz doświadczenie to jest takie coś co się zdobywa SAMEMU!!!

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 9:12 am 

Proponuję przeczytać definicję debilizmu :lol:
Forum jest po to żeby wymieniać informacje i doświadczenia. Nikt nigdy nie był od razu alfą i omegą w każdej dziedzinie.
Jeżeli jest zadane głupie pytanie - nie odpowiadaj. Nie masz takiego obowiązku.
Ale pamiętaj że nie wszystko co dostajesz w wyszukiwarce jest zrozumiałe dla "nowego"
Wydaje się że chciałbyś zamkniętego kręgu wtajemniczonych, którzy mogą "używać" forum.Tylko pytanie powstaje do czego to doprowadzi?
Natomiast popieram wymóg pisania PO POLSKU :wink: i formułowania zdań tak aby były zrozumiałe.

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 9:19 am 

MarcinK napisał(a):
Proponuję przeczytać definicję debilizmu :lol:
Forum jest po to żeby wymieniać informacje i doświadczenia. Nikt nigdy nie był od razu alfą i omegą w każdej dziedzinie.
Ale pamiętaj że nie wszystko co dostajesz w wyszukiwarce jest zrozumiałe dla "nowego"
Wydaje się że chciałbyś zamkniętego kręgu wtajemniczonych, którzy mogą "używać" forum.Tylko pytanie powstaje do czego to doprowadzi?
Natomiast popieram wymóg pisania PO POLSKU :wink: i formułowania zdań tak aby były zrozumiałe.

Każdy z nas jest użytkownikiem innych for i na każdym z nich jak piszesz głupoty to od razu twój post leci do kosza, albo otrzymuje się WARNA. Nie chodzi mi o krąg wtajemniczonych, lecz o porządek na forum. Wierz mi że większość rzeczy z wyszukiwarki jest zrozumiała.

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 9:30 am 

MarcinK napisał(a):

Ok, tylko jeżeli na forum występują właśnie takie pytania jak już napisał matizz - "model się pobrudził mam go wyczyścić?"
Żaby nie znać odpowiedzi na takie pytanie trzeba być chyba przez całe życie zamkniętym w jakiś katakumbach, jeść, pić, spać i nie robić niczego więcej. Ktoś kto "normalnie" żyje chyba czyścił np. swoje biurko, czyścił buty, mył samochód (ten 1:1:)), jeżeli nie, to może wiedział jak robi to jego mama/tata/babcia/dziadek/siostra/brat?
Spotkałem się jeszcze z pytaniami np. jak założyć wstążkę na antenkę od apki, ja jakoś mnie miałem z tym żadnego problemu chociaż był to mój pierwszy model, nawet do głowy mi nie przyszło, żeby ktoś mógł pytać o tak oczywistą rzecz.(kto miał model HPI powinien wiedzieć jak to wygląda) Było też pytanie jak otworzyć obudowę regla, co jest mniej więcej tak samo trudne i niewykonalne jak otworzenie tylnej klapki od telefonu...
Cały czas powstają też na forum tematy typu :co wybrać TT-01 czy FF" i alfą i omegą być nie trzeba, żeby wpisać to samo do szukajki forumowej gdzie wyskoczy 10000 odpowiedzi na to pytanie.

A jakby nikt w tych wątkach nie odpowiadał, to taki założyciel tematu który skleił sobie palce "kropelką" i teraz nie wie co zrobić będzie pisał co 10min "ej no pomurzće"

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 9:38 am 

Gensior napisał(a):

A jakby nikt w tych wątkach nie odpowiadał, to taki założyciel tematu który skleił sobie palce "kropelką" i teraz nie wie co zrobić będzie pisał co 10min "ej no pomurzće"
[/quote]

Haha, lepiej by tego nikt nie ujął :) "ej no pomurzćie zdjęcia są w mojej galerji" jak sobie pokleiłem palce

Ostatnio edytowano Pt kwi 02, 2010 10:10 am przez fantomR, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt kwi 02, 2010 9:39 am 

Wesołych Świąt Panowie
Pozdrawiam wszystkich

Micro rock crawler
Lama v4 tuning xtreme
Kyosho inferno ve
GG17862669

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona