Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 8:22 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So mar 06, 2010 1:23 am 

Witam,

Szukam dobrego modelu RC, dokładnie spalinówki, jako że jest to mój pierwszy model, moje wymagania nie są jakoś duże. Zarazilem się tym od kumpla ( savage 3,5 ), i chce sobie swoje autko sprawić. Ma być to model OFF- ROAD, nie musi być szybki, nie mam też aspiracji zawodniczych, bardziej chce go do zabawy, na zawody moge przyjechać popatrzeć, pogadać z kimś live co można było by w moim "autku" poprawić. Skala też nie jest dla mnie jakoś szczególnie ważna, poprostu ma należeć do większych modeli. Troche przeglądałem forum, sklepy, google 8) i do gustu przypada mi Savage 4,6 albo Hpi truggy 4,6. Moje pytanie jeśli można odrazu to tak, savage lubi sie podobno przewracać? Jak to jest dokładnie z tym, na byle patyczku się przewraca? na filmikach HPI pokazują, że skacze lepiej niż małysz to jak to jest z tym? Nom i drugie pytanie to czy, truggy jest modelem który będzie się sprawdzał w każdych warunkach, błoto, mokro, trawa, pustynia, itd
Nom to było by tyle, czekam na propzycje, nad jakim modelem warto się zastanowić jakie mają wady, jakie zalety, jako "świeży" w branży proszę, jeśli ktoś będzie pisał o danym modelu, to niech używa całej nazwy, łącznie z producentem, łatwiej mi potem będzie znaleść opis na google. AA no i zapomniałem, kwota jaką chce przeznaczyć na model to około 2000 zł ze wszytkim co potrzeba (grzałka, aku, paliwo, oleje, itd)
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So mar 06, 2010 11:17 am 

Cześć.
Miałem Sava, sporo nim jezdziłem, NIC mi się w nim nie zepsuło, ale jednak wywrotnośc to jego ogromna wada. To jest samochód do cięzkich terenów, więc tak naprawde nie ma się co dziwic, ale jesli bedziesz nim chciał poszalec na bardziej płaskiem i twardym terenie, to wywrotnośc bedzie Ci przeszkadzała.
Nic o HPI Trophym nie wiem. Truggy jak truggy, z tym silnikiem bardziej do zabawy niz na zawody, wiec chyba bedzie Tobie on odpowiadał.
Do jakiej kwoty szukasz samochodu?

PostNapisane: So mar 06, 2010 11:36 am 

Przecież napisał że do 2000zł... z taką kasą to GS XUT:P

PostNapisane: So mar 06, 2010 12:26 pm 

Przepraszam, nie doczytałem.
Może T-Maxx. Mam kolege ktory posiada ten model. Bardzo fajnie smiga, do bashu pod domem idealnly. Mało pali, zwinny, skrętny :D No i cena przyzwoita.

PostNapisane: So mar 06, 2010 5:47 pm 

Mam obecnie lajta.Na początek powiem że jest to samo co ten hpi truggy 4.6.Jest on dość mocny(sam się o tym przekonałem).Silnik trochę słaby(jak na zawody) ale na początek wystarczy.Po śniegu
,trawnikach i piachu będzie jeździł jak każdy off road :D Co do sava to słyszałem że trzeba wsadzić w niego sporo kasy żeby ładnie jeździł ale jak to nie ma być model na zawody to te obydwa będą dobre dla ciebie...Tutaj kwestia gustu
:)

Do Zobaczenia na zawodach

PostNapisane: So mar 06, 2010 6:33 pm 

Jak monster to Revo 3.3 lub T-maxx . W sava bym się nie pchał (moje zdanie )
jak truggy to właśnie lajt byłby spoko na początek lub coś używanego z lepszej półki ale to już wybór należy do Ciebie czy chcesz używany czy nowy

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

PostNapisane: So mar 06, 2010 8:03 pm 

Nie wiem czy auto ci się spodoba ale ja zaproponuję Slayera 3.3 widziałem to autko w rzeczywistości i sprawia świetne wrażenie . Co do wywrotności teoretycznie wydaje się że będzie bardzo wywrotny ale przy takim zawieszeniu jakie prezentuje Slayer nie ma z tym problemu . :P

PostNapisane: N mar 07, 2010 11:21 pm 

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, które powodują, przynajmniej u mnie jeszcze większy mętlik niz miałem zanim napisałem pierwszego posta :D Generalnie jednak zdecydowałem, iż savage odpada z rozważanego zakupu. Piszecie, że jest awaryjny, wypadkowy, a to mi jakoś nie potrzebne do szczęścia, przynajmniej póki nie będe umiał większości awaria naprawić sam. Rozważam modele : revo,T-maxx, nom i tego Hpi Truggy. Bardziej skłaniam się ku Truggy, ponieważ jest on poprostu tańszy, planowałem wydać 2000zł wraz z akcesoriami, a revo znalazłem najtaniej za 1950zł samo autko. Co do T-maxxa informacji udało mi się znaleśc, jedyne co to filmiki na youtubie, ale tam to każdy model śmiga dobrze. Hpi truggy odstrasza mnie jedną rzeczą, jaką również widziałem na youtubue, po jedym ze skoków model zrobił dwa fikołki i odpadło mu koło, potem pokazane było jak coś tam mu sie po urywało, wiem że nie ma modeli idealnych, że każdemu może się zdażyć, ale szukam autka które ma z założenia jeździć po wszytkim, nie chciał bym po zachaczonym drzewie, zbierać go w promieniu 50 m. Nom ale tak jak mowiłem zdaje sobie z tego sprawe że nie ma rzeczy idealnych i niezniszczalnych. Prosił bym was, żeby każdy kto ma doświedczenie z tymi 3 modelami, napisał coś od siebie, jak jest z dostępnością części, jak go potem można ulepszać i czy jest to trudne zadanie, co warto zakupić przy kupnie modelu, oprócz podstawowych rzeczy takich jak grzałka aku, czy paliwo, jak sie owe modele prowadzi, plusy i minusy każdego z nich.
Pozdrawiam

PostNapisane: Pn mar 08, 2010 2:44 pm 

Nie ma modeli nie zniszczalnych.Możesz przywalić modelem z prędkością 20 km/h i nic sie nie stanie,a mozesz z 10 i urwie kolo :twisted: Ja do twoich zabaw polecal bym ci Hpi Truggy,szybki,zwinny,twardy i nie ma problemu z cześciami i do tego najladniejszy z tych trzech

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Pn mar 08, 2010 8:35 pm 

Nalezaloby tez pewnie dodac, ze HPI Truggy bedzie najtanszy z tych 3 modeli i zostanie Ci kasy na osprzet badz tez np. wymiane lub kupno opcjonalnych czesci. Dodatkowo plusem jest to ze jesli masz blisko to sklepu HPI (np. Poznan), to bedziesz mial wszystko na miejscu, bez zbednych wysylek itp. I w razie czego czesci tez zawsze dostaniesz na miejscu, a to jest wazne, bo czasem jak padnie cos co kosztuje 5zl a placisz za wysylke 3 razy tyle to boli:P.

Pozdrawiam Kuba.

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 11:29 am 

Kupuj hpi to najlepszy wybor

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 2:31 pm 

Bierz SUTa w promocji http://www.gimmik.pl/sut-ce-rtr-szarpanka-p-263.html
i akurat wystarczy na paliwko i rozruch elektryczny + akcesoria

Pzdr

PostNapisane: Wt mar 09, 2010 3:24 pm 

Jak kupi Hpi to też starczy mu na paliwko :? Pozatym ma sklep obok siebie gdzie moze dostać do niego czesci i hpi jest szybsze

PostNapisane: Śr mar 10, 2010 7:23 am 

"planowałem wydać 2000zł wraz z akcesoriami, a revo znalazłem najtaniej za 1950zł samo autko."

Odebrałeś pm ?? Starczy ci jeszcze na to http://www.allegro.pl/item945818916_lad ... aniej.html
i na to http://www.auta-rc.pl/byron-readytorung ... -p-96.html
Reszta jest w zestawie :wink:

PostNapisane: Śr mar 10, 2010 10:35 am 

No i co z tego jak kupi hpi zostanie mu więcej

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona