Stacek napisał(a):

Amiales ten model nic sie nie mieli.Maksymalne dolna pólka to bonzer.Strada to nie asso ale na bezszczotce nic sie zlego nie dzieje
Nie mam nic do Twojego modelu - za te pieniądze jest spoko, ale nie oczekujmy wytrzymałości mocniejszych modeli, zwłaszcza że konstrukcja jest obarczona wadą braku sprzęgła.
Na spotach pojawia się kolega regularnie stradą xb - miałem ją pare razy w rękach - wystarczy żebym sobie zdanie o niej wyrobił - dolna półka i tyle. Niewiele wyżej niz bonzer, nie oszukujmy się - to model bardzo budżetowy.
Producent przyoszczędził na sprzęgle (rezygnując z niego) a to oznacza żadnego zabezpieczenia dla zebatek napędowych. Jak zakreci tym wszytskim mocna bezszczotka - zaczną sie problemy.
I wiem co mówię mam m.in. bliźniaczą do strady konstrukcję ma np. TB-01 (to nie bagus ale układ wałek - zębatka-silnik jest taki sam) - nawet moduły zębatek sa te same (0,6M)
Dopuki latały w tym modelu silniki rzędu 150W (szczotkowe 17T) napęd był niezniszczalny, ale jak się pojawił GM 5.5T na reglu gm80 to napęd umierał co dwa trzy pakiety
A strada ma do tego koła 2.2" w porównaniu do 1.9" więc i obciążenie potrafi dac większe...