Witam,
Trochę czuję się zdeprymowany bo nasze doświadczenie a szczególnie moję w modelarstwie nie jest duże, tu bardziej Marek mógłby i zapewne powie coś więcej, ja tylko chciałbym raz jeszcze podziękować Markowi za umożliwenie startów (mieliśmy inną konfigurację niż oficjalna) ale też dało mi taki namacalny pogląd na BL vs BR.
Ale może po kolei. Zawodników w tej klasie było 45. Wystartowaliśmy w najsłąbszej grupie. Wszystkie swoje biegi Mateusz wygrał robiąc przewagę 2 kółka nad resztą. No ale to wiadomo grupa początkujących, trochę zwalniali Mateusza ale za każdym razem 21 kółek. Trafiliśmy do finału C startując z 9 miejsca. W pierwszym biegu 4 miejsce, w drugim (niestety defekt), w trzecim biegu 3 miejsce. To co warto zauważyć, że w tym finale nie było dubli, każdy dojeżdzał z tą samą ilością okrążeń czyli 22.
Jeździliśmy na maksa co dało się wyciągnąć z naszego zestawu Excel+5 cel+regulator SPX. Oczywiście mnie jest trudno oceniać styl/technikę jazdy Mateusza (zawsze staram się być bardzo krytyczny) ale w tych biegach finałowych jeździł dobrze, momentami bardzo dobrze. To przedzieranie się z 9 miejsca i brak dubli świadczy o tym, że to była cały czas walka (myślę, że Ty Marku mógłby coś więcej powiedzieć).
Bardzo nam się podobało w Trutnovie i pewnie tam wrócimy zaopatrzeni w zestaw odpowiadający tamtej klasie

.
Jeśli ktoś miałby jakieś pytania, to bardzo proszę chętnie odpowiem. Pewnie łatwiej byłoby mi w ten sposób przekazać więcej informacji.