Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 11:31 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn sty 18, 2010 4:20 pm 

Ktoś musi 1 ;)

Zdjęcia: http://abram.eu.org/files/Pabianice_16.01.2010/

Jak zwykle niezwyciężony Grzesiek Kopertowski popisał się i był 1 w specu, na otarcie łez w 3 finale zrobił 26 kółek ;)

W E12 i GT10 rządził Piotrek Blejzu Błazucki.

O 540 się nie wypowiem, gdyż nie oglądałem, ale podzielono na szczotki 20T i 13.5T/life, znaczy się 13.5T/life mocno musiało
być lepsze i dlatego taki podział. Być może 17.5T/Life było by lepszym rozwiązaniem.

W klasie GT10 największe gramoty to wieloosobowa obsada modelu Jacka Ochocińskiego (dużo drajwerów) jak i samoróbka
Jana Matukina dostarczały najwięcej frajdy, super loty, skoki i rolki :) Czysta walka z żywiołem :-D

Wyniki tutaj: http://www.myrcm.ch/main?pLa=en&hId[1]=arv&dId[E]=2861 albo http://tinyurl.com/yl4fqwb

Tor i wykładzina dla mnie OK. Najbardziej mi nie szło na szykanie przed prostą.

Dużym plusem imprezy okazał się nowy osobnik prowadzący zawody :) widać chłopak się przykładał :-) może coś z niego i wyrośnie :-)

Ja tam jestem zadowolony, pojeździłem, nie byłem ostatni ;) asso 12R5.1 wniosło dla mnie dużą poprawę w porównaniu do 12L4
(samo jedzie, 4 cele, chyba 910g wagi, 9.5T, regiel GM95 = na prostej nie ustępowało prędkościowo, ino drajwer ...).

Uległem też Wojtkowi Kowalowi, cobym jeździł GT10 ;) i bach ;) solniczka ;) 3 miejsce ;) teoretycznie ostatni ale co tam ;-) na 5 ;)
asso 10R5 spisało mi się znakomicie, mimo słabego regla i bycia najwolniejszym na prostej mogłem bez odejmowania gazu
cisnąć równo po zakrętach :-)

Formułka Kowala na 4 celach i 13.5T jeździ znakomicie, praktycznie gaz do oporu i odpowiednie manewrowanie kierownicą :-) muszę
chyba takie coś sobie zapodać :D Taki chinol 3racing a jakość wykonania na dużym poziomie.

No i tyle, szkoda, że na następną imprezę nie pojadę ... ale może kiedyś ;-)

m.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sty 18, 2010 5:58 pm 

Witam!

Dobra organizacja, fajny obiekt choć przyznam że poprzednio na hali tenisowej bardziej mi się podobało.
Szkoda że frekwencja już nie była taka duża jak to pamiętam z I El. Widoczne to było bardziej w niedzielę na mikro - można powiedzieć że świeciło pustkami. Dla mnie mogło być trochę lepsze oświetlenie na tej sali gdyż w momencie jak za oknami robiło się ciemno były momenty iż musiałem wytężać wzrok - ale może to tylko moje odczucia, świecił się co drugi rząd lamp a reszta była wyłączona. Co do sędziowania nie mam zastrzeżeń, kolega prowadzący znakomicie wyłapywał wszystkie przewinienia i zwracał uwagę przy dublowaniach.
To były moje pierwsze zawody w klasie elektryków 1:10, wydaje mi się że jednak rozpocząłem start w niewłaściwej klasie - dla mnie było za szybko a do tego między specem a 540 nie widziałem specjalnie różnicy w prędkościach. Choć jechałem w słabszej I grupie SPEC poziom był wystarczająco trudny i wylądowałem 1-wszy od końca :lol: :( . Do tego wszystkiego po wszystkich wyścigach okazało się że jeździłem na luźnym dyfrze tylnim który przepuszczał. Jednym słowem model startował z lekki opóźnieniem co też miało wpływ na moją ostatnią lokatę. No ale nic pierwsze koty za płoty, potraktowałem udział w E10-Spec jako nowe doświadczenie. Dowiedziałem się np że mój silnik w Sharku Mamba klasy 170 jest klejony a nie skręcany i własnie się rozkleił :( przez co straciłem dwie zębatki odbiorcze w pierwszych biegach. Mam nadzieję że na kolejnych zawodach będzie lepiej , sprawdzę już klejone silniki i dyfry przed zawodami.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Śr sty 20, 2010 9:21 am 

Było super!Atmosfera mogłaby służyć za przykład.formula pokazala pazury :lol:

PostNapisane: Śr sty 20, 2010 12:28 pm 

Tomasz Świątecki napisał(a):

a do tego między specem a 540 nie widziałem specjalnie różnicy w prędkościach.

Na pierwszej eliminacji Proxima Cup jechałem w SPEC, na drugiej jechałem w 540 na 13.5 - była ogromna różnica - dziwne że jej nie zauważyłeś.
540 zupełnie nie miało mocy - jazda głównie polegała na płynnym przejeździe od zakrętu do zakrętu bez praktycznie żadnego przyspieszenia (ja tylko na ostrej 90tce po szykanach odejmowałem gaz do połowy a tak bardzo rzadko zdjąłem do 3/4 gazu), podczas gdy spec na wyjściu wręcz katapultował się do następnego zakrętu. Nie wspomnę już o prostej gdzie 540 na pierwszych metrach uzyskiwały max prędkość i podróżowały nią do końca prostej a spec wciąż przyspieszał

Druga sprawa to fakt, że nie czułem różnicy pomiędzy BL a szczotkowymi modelami, organizatorzy myślę że podzielili klasę 540 na BL i szczotkową po to żeby nikt nie narzekał że zezwolono na BL i life już w trakcie trwania zawodów.
Na 17.5 i life myślę że model będzie zdecydowanie wolniejszy od szczotek...

PostNapisane: Śr sty 20, 2010 3:52 pm 

Marcin Kubik napisał(a):
Na pierwszej eliminacji Proxima Cup jechałem w SPEC, na drugiej jechałem w 540 na 13.5 - była ogromna różnica - dziwne że jej nie zauważyłeś.
540 zupełnie nie miało mocy - jazda głównie polegała na płynnym przejeździe od zakrętu do zakrętu bez praktycznie żadnego przyspieszenia (ja tylko na ostrej 90tce po szykanach odejmowałem gaz do połowy a tak bardzo rzadko zdjąłem do 3/4 gazu), podczas gdy spec na wyjściu wręcz katapultował się do następnego zakrętu. Nie wspomnę już o prostej gdzie 540 na pierwszych metrach uzyskiwały max prędkość i podróżowały nią do końca prostej a spec wciąż przyspieszał

Druga sprawa to fakt, że nie czułem różnicy pomiędzy BL a szczotkowymi modelami, organizatorzy myślę że podzielili klasę 540 na BL i szczotkową po to żeby nikt nie narzekał że zezwolono na BL i life już w trakcie trwania zawodów.
Na 17.5 i life myślę że model będzie zdecydowanie wolniejszy od szczotek...

No tak widoczna różnica zwłaszcza w pierwszym i trzecim finale.....Ale ta precyzja dodawania gazy,3/4 i jazda....

PostNapisane: Śr sty 20, 2010 10:35 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):

No tak widoczna różnica zwłaszcza w pierwszym i trzecim finale.....Ale ta precyzja dodawania gazy,3/4 i jazda....

Masz na myśli moje przejazdy finałowe?

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 8:42 am 

Zawody bardzo udane, atmosfera super, bardzo miło spędzony czas wśród bardzo fajnych ludzi. W specu oczywiście chłopaki z czołówki niedoścignieni, ale miło było choć trochę nawiązać kontakt momentami :) Grzesiu to mam wrażenie że po ciemku, z ręką w gipsie i modelem na plecach i tak by zajął to samo miejsce, na prawdę uznanie!
Formułki super sprawa, chyba sobie takowe F1 3racing sprawię, bardzo ładne, może niezbyt szybkie, ale oko można było nacieszyć do woli. W 540 nie widziałem różnic między czołówką na BL i na szczotkach, co sugeruje że jednak jeśli ktoś wie jak ze szczotkami i nimh postępować to nie odstaje od nowszych technologii. Tyle że się napracuje :)
Dla organizatorów bravo, wszystko na czas, na miejscu, bardzo szczegółowe badania techniczne (silniki, prześwit, napięcia, waga, wymiary) również świadczą o wysokim poziomie zawodów. Miło słyszeć, że cykl imprez będzie kontynuowany.
Abram, jakbyś od razu go GT10 poszedł to byś z garnkiem wrócił :)

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 8:44 am 

Adrian Lutyński napisał(a):
Abram, jakbyś od razu go GT10 poszedł to byś z garnkiem wrócił :)

Przcież mam solniczkę ;)

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 10:38 pm 

Wszystko zależy od regulatora i ustawionego programu...
Albo mamy ogromną ilość obrotów i np. przełożenie w okolicach 7, albo trochę mniej obrotów i przełożenie 5-6, nie ma co generalizować i mówić jakie przełożenie jest odpowiednie, wszystko od czegoś zależy...

Jako, że to ocena zawodów, chociaż treść tego tematu wskazuje na coś innego to powiem krótko, zawody bardzo udane, miła atmosfera. Sędziowanie, kontrola techniczna na niezłym poziomie, było kilka niedociągnięć mniejszych czy większych ale zawodów idealnych chyba jeszcze nikt nie zorganizował, mam więc nadzieję, że następne takie właśnie będą. Trochę mało zawodników, zwłaszcza w porównaniu z poprzednią imprezą. Tor ciut za blisko miejsca gdzie stali zawodnicy, metr dalej i byłoby ok, tyle, że tor byłby mniejszy...

Ostatnio edytowano Pn kwi 26, 2010 4:34 pm przez Grzegorz Kopertowski, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 10:42 pm 

Grzesiek, miałeś teraz lub poprzednio przełożenie powyżej 8?

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 11:04 pm 

Nie, na I rundzie miałem program nr 9 ( 8 według GM) i przełożenie trochę ponad 7, pisałem gdzieś na forum ile dokładnie ale nie mogę znaleźć, wtedy jednak silnik się sporo grzał, bez radiatora nie było nawet mowy o jeździe. Teraz miałem ustawiony program nr 8 ( 7 według GM) i przełożenie 5.49, jeździłem bez radiatora, po biegu temperatura w okolicach 70* czyli całkiem nieźle. Program 9-ty to trochę za dużo, wzrost osiągów praktycznie żaden a za to temperatura sporo większa.

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 11:16 pm 

Mam CS`a 9.5t, on też ma wentylator na wirniku.

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 11:18 pm 

Ha, no właśnie :) Nie wiedziałem jak w Cs to się oznacza. Ale wiesz że wirnik po 85st już troszke słabnie. Silnik będzie działał, ale pary więcej jest w takim co pracuje poniżej tych temp :) No i używałeś chłodzenia silnika na szczęście.

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 11:40 pm 

Bym zapomniał wtedy jeździłem na Speed Passion teraz na silniku CS`a, według mnie CS jest lepszy od SP, ale to tylko subiektywne odczucia.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona