Zaremba Lesław napisał(a):
Adrian Lutyński napisał(a):
... Tego się właśnie obawiam, wszystko wg Efra, a potem Lesław z regulaminem w dłoni oprotestowujący na zawodach wszystko co się da u konkurencji. Nie daj bóg jakiś dzieciak sam sobie coś nieświadomie kupi, dobrze pojedzie i won z zawodów!
Czyli rozumiem ,że pojęcie praworządności i przestrzeganie prawa jest Ci obce.Wróć lepiej do WRC
Rajdów i Rallycross nie zarzuciłem i nie mam zamiaru

Ale opacznie mnie zrozumiałeś, dlatego uważam za złe przymuszać zawodników u nas do sprzętu homologowanego przez EFRA, wniesie to znaczny przyrost kosztów przy znikomym przyroście (o ile w ogóle) jakości. Niech to będzie tańszy sport. Nie wiem czy ścigałeś się kiedyś w 1:1, tam właśnie wrzucenie homologowanych sprzętów do eliminacji PZM skutecznie odtrąciło większość zawodników i tylko zaszkodziło tej dyscyplinie.
A poza tym, przepisy są w tej chwili ustalone w modelarstwie kołowym. Postaraj się więc sam przestrzegać sam zasad praworządności.
Czy to może nie takie przepisy jakich chciałbyś przestrzegać? Jeśli tak, to jednak Tobie obce jest pojęcie praworządności i przestrzegania prawa.
Zaremba Lesław napisał(a):
Adrian Lutyński napisał(a):

I nie mylmy Niko z Nikko
i tu się wykazałeś doświadczeniem znacznie większym ode mnie.Pewnie masz takie modele w Swojej "stajni".
Hmm, nic mi nie odstąpiłeś, więc nie mam, ale jakbyś miał nadstan, to dam ci adres zaprzyjaźnionego domu dziecka gdzie przekazuje się takowe przedmioty. A doświadczenie... horyzont zainteresowań mam dość szeroki, polecam. Tyle na temat mojej stajenki (Augiasza).
Co do slangu, jesteś spoooro młodszy od moich rodziców, oni jednak lepiej sobie radzą z adaptacją do obecnej rzeczywistości.