Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 30, 2026 12:30 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz sty 07, 2010 2:44 pm 

Ale o naszym kraju mówimy.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 3:14 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
A może warto dodać, że gdyby nie te prywatne zawody to swoim obecnym modelem z 13,5T i LiPo mógłbyś tylko po domu jeździć?

To jest właśnie sytuacja za którą stoją "wielcy"działacze pokroju P.Niedżwieckiego,Morawskiego,Lutyńskiego i tym podobnym.Rozpętali wojnę o zmianę zasilania.P.Niedżwiecki przeprowadził zmiany w sposób daleki od praworządnego i dzisiaj mamy bajzel.
Przepisy dla klasy Spec
http://www.osm-rc.pl/portal/menu/126 jednoznacznie określają,że silnik 13,5T zasilany Li-Po jest dopuszczony w ramach EMP.
To co Przemuś napisał jest więc totalną bzdurą,a jego prywatne zawody przyczyniają się do robienia bajzlu w przepisach dalej(silnik 13,5T w klasie odpowiadającej 540)
Apel do potęcjalnych aktywistów,zaznajomić się z przepisami.
P.s Nawiasem ,moje uwagi co do EFROwskich przepisów w Tarnowie poskutkowały i w informatorze zmieniono na przepisy OSM-owe....

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 3:33 pm 

Więcej bałaganu i zamętu sieją inni "wielcy" działacze jak Zaremba dzielący środowisko na coraz bardziej skłócone. Choć powoli jednak jednoczą je, przeciwko sobie, ale zawsze ;)
Prywatne zawody są czymś normalnym w wolnym kraju i do niczego się nie przyczyniają poza poszerzaniem świadomości technicznej oraz umiejętności zawodników. I CHWAŁA BOGU ŻE JE MAMY, gdzie przyjeżdżają zawodnicy i ich rodzice nie w ślepym pędzie po puchary i złudną sławę lub przyklask a pojeździć i dobrze się bawić. Jeszcze ci co nie przyjeżdżają mogliby nie wnikać w wewnętrzne przepisy i zupełnie się od nich odczepić :) Może w powstałym wolnym czasie zrobić swoje, takie "właściwe".
Całe szczęście zmiany w HMP przegłosowali sami zawodnicy (ja w nim nie brałem udziałuy bo wtedy nie miałem jeszcze licencji), szkoda że mniejszość nie może tego jakoś przeboleć lub tego że to nie im zaśługi się przypisuje. Gdyby zawodnicy nie chcieli zmian w trakcie sezonu, to zagłosowaliby na NIE. A jednak stało sie inaczej i żaden hamulec tego już nie zatrzyma. Amen.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 4:01 pm 

Cytuj:
A może warto dodać, że gdyby nie te prywatne zawody to swoim obecnym modelem z 13,5T i LiPo mógłbyś tylko po domu jeździć?

Widać kto jeździ po domu a kto nie.

przykład: Lipo + 13.5T - ETS EURO TOURING SERIES, Jeździmy też w Czechach w takiej konfiguracji, i w kilku innych krajach.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 4:11 pm 

W Portugalii jeżdżą inaczej... a na Pucharze RC-Auto obowiązuje 9.5t + 5cell oraz 10.5t + LiPo, Proxima Profi Cup również rządzi się swoimi prawami, nie ma co narzekać wystarczy kupić odpowiedni sprzęt i startować. Na 5celach i 9.5t tez można startować. Co kogo obchodzi ETS. Jest to tylko jedna z serii wyścigów aczkolwiek dosyć popularna.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 4:31 pm 

Michał Sikora napisał(a):
Jeździmy też w Czechach w takiej konfiguracji, i w kilku innych krajach.

No to w czym problem, nie ma obowiązku startów na zawodach w Polsce. Każdy jeździ tam, gdzie mu pasuje.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 5:38 pm 

Równie dobrze niech jedzie na lipolu w specu, będzie porównanie :-)
Ja jestem ciekaw jak wypadnie 13.5T/lipo 2S kontra 9.5T/5celek/life6.6V

Co to komu szkodzi? Jak wygra nie dostanie solniczki i wszystko.

m.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 5:43 pm 

W Lubawie zawodnicy jeździli a SPEC na wszystkich możliwych kombinacjach.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 5:48 pm 

W Lubawie zawodnicy jeździli a SPEC na wszystkich możliwych kombinacjach.

Jak będę w Pabianicach to mi ten Kolega nie będzie przeszkadzać na torze z jego konfiguracją.

:)

m.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 6:55 pm 

No to w czym problem, nie ma obowiązku startów na zawodach w Polsce. Każdy jeździ tam, gdzie mu pasuje.

Spoko koledzy. Dajcie już spokój. Ja sobie już odpuściłem, bo nie chcę wam psuć zabawy. Chciałem tylko pojeździć, ale niektórzy koledzy nie wpuszczą mnie do "swojej piaskownicy", mają prawo, spoko luz.... Pozdrawiam.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 7:01 pm 

Jeśli naprawdę chcesz to przecież możesz w 540.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 7:13 pm 

Witajcie , tak czytając co piszecie to myśle że po prostu za szybko troche weszło te LiPo i LiFe choć nie mówie ze źle
tylko Ciężko sprecyzować przepisy tak aby każdemu pasowały , moze w przyszłym sezonie już sie wyklaruje
co jest najlepsze i co warto stosować..
Ja osobiście jeszcze sobie daje radę na NiMh i też jest fajnie :)

pozdrawiam.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 7:27 pm 

W Proxima Cup to w ogóle nie ma prawie znaczenia, bo to zawody prywatne i mogą co chcą wkładać. Ale i tak jest to tak zrobione, żę z HMP w nmich wystartujesz bez zakupów, z ETS w sumie też tylko w innej klasie :)
Poza tym zauważyłeś właśnie najważniejszą część tego co się stało-nie zakazano nic z tego co było, dopuszczono nowe, które wcale nie zapewnia jak sam widzisz lepszych osiągów na torze. A na pewno wpływa na popularyzację sportu. A na razie to tego nam jak powietrza potrzeba, więcej ludzi, prawieże za każdą cenę. Nie będzie ludzi, nie będzie torów, nie będzie torów, nie będzie łatwo wykształcić się zawodnikom by mogli równorzędnie konkurować z kolegami z Europy, którzy takowe posiadają. IMHO na razie to trzeba jak największą popularyzacją tego sportu się zająć, a to oznacza jak na razie jak najmniej i jak najtańsze bariery.
Co do klarowania, IMHO Nimh pożegnamy do końca bieżącego roku kalendarzowego.
No i mam nadzieję że kilku innych dystrybutorów pójdzie w ślady Proximy i zrobi swoje zawody, to byłoby piękne. Zwłaszcza że północ Polski kuleje i to mocno.

PostNapisane: Cz sty 07, 2010 7:32 pm 

a no to teraz mnie oświeciłeś już wszystko wiem . dzięki za odp

pozdrawiam.

PostNapisane: Pt sty 08, 2010 9:27 am 

Adrian Lutyński napisał(a):
.... IMHO na razie to trzeba jak największą popularyzacją tego sportu się zająć, a to oznacza jak na razie jak najmniej i jak najtańsze bariery......

No to wrócić do kamienia łupanego,bateryjek 4,5V i aparatur radzieckich,albo modeli Niko (firma nie osoba)

PS.co to K...wa jest to IMHO.Czy to jest to o czym mówi regulamin forum?
Regulamin Forum napisał(a):
Staraj się pisać tak, aby czytający nie głowił się nad zrozumieniem tekstu. Dłuższe partie oddzielaj znakami nowego wiersza (ENTER).
Przestrzegaj także ortografii i gramatyki - jeśli masz z tym problemy, to pisz ze słownikiem w ręku lub w podkreślającym błędy edytorze np. w Wordzie.
Pisanie WIELKIMI LITERAMI (lub z wytłuszczeniem) oznacza krzyk lub podniesiony głos. To tak jakby ktoś stał nad nami i krzyczał prosto w ucho...
Lepiej pisać używając języka literackiego, który jest zrozumiały dla każdego. Nie stosuj "młodzieżowego slangu".
Przed wysłaniem nowej wiadomości możesz użyć przycisku "Podgląd", żeby zobaczyć jak będzie wyglądała na Forum. Wykorzystaj to by sprawdzić i poprawić różne błędy czy też literówki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona