Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 7:04 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 11:40 am 

Hmm, powiadasz Raflee ze na silniku 19T sie jezdzi ok 6 min?? to jakim cudem ja spokojnie na 10x4T(ten od ciebie) jezdzilem spokojnie ponad 10 min :lol: wlasciwie to dochodzilo do 15min :lol: na pakiecie 3000mah. Troche dziwne :D?? . Zawody byly by spoko, dla elektrykow calkiem realne, ale dla spalinek hmm tak jak mowicie kto by chcial zarznac swoj silnik ?? :roll:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 2:52 pm 
Raflee

Wiesz... cos w stylu lemans byloby dobrze, ale silnik tyle niw wytrzyma, wiec moze moznaby jezdzic z swoimi budami tylko na nich numerek. I kazdy przyzwyczajony jest do swojego modelu i jakby musial jezdzic kogos modelem, to moglby byc maly problem :) Slyszlem ze na LRP 24h, jezdzili na silniakch 15T wiec mozna wziasc z nich przyklad. Wydaje mi sie ze max to bedzie 6-8 zawodnikow, lub 6 zawodnikow + jakas pomoc (jakby jakis model zostal uszkodzony, zeby szybko zalozyc pchelke nastepnemu, zeby mogl jechac. Problem pchelek tez sie sie rozwiazac, bo wystarczy, zeby byly 2 kpl pchelek. np. co godzine zmieniac przelke - raz pierwszy, a raz drugi zestaw. W tym czasie one by sie doladowaly. i bylby gotowe do dzialania... :) Wydaje mi sie ze to wszystko robi sie coraz bardziej realne :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 4:21 pm 

przypomniała mis ie jedna rzecz jak jeszcze kiedys przyjezdzał z ukrainy zwodnik to opowiadałze w ukrainie jezdzili le mans 24h i na silnikach 27T tykle ze to były silniki nie rozbieralne graupnera speed 500 race i one wytrzymywały podobno nic sie im nie działo wiec taki silnik tez mozan załozyc do dtma i nic sie nie stanie i mozna startowac jednym modelem bez obaw a jezeli sie spali to 50 pln za taki siknik to nie duzoi w kazdej chwili mozna wymienic albo miec 2 model i bude zmieniac co raczehj jest bardziej realne bo kazdy woli startowac swoim modelem ale tez mozna na silnikach 27T ale juz rozbieralnych i jak by były przerwy długosc ich zalezała by od startujacych zaowdników jezeli dajmy przykład jezdził by zawodnik po 6 min a byo by 6 to jest 30 min zeby silnik ostycgł i przygotowac go do startu wiec i tak i tak było by dobrze ale musi byc jedna ita sama buda (model) takie sa przepisy w innych krajach nie wszystkich

krótka pilka watpie zeby sie to udało
[/u][/b]

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 8:30 pm 

buda to chyba njmniejszy problem wiec nei ma chyba sensu nad nia wiecej rozprawiać. Pchełki zasilane z pakietu modelu były by dobrym rozwiązaniem. Teraz tylko trzba by znaleźć miejce gdzie można by takie zawody zorganizować, dobrze by było zeby tor był dluzszy od przeciętnego halowego toru

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 07, 2004 1:45 am 

Na rctech.net przeczytalem ze goscie w jakims 10 godzinnym wyscigu jezdzili na silnikach Trynity P2K i one to wytrzymaly. Jesli sie odpowiednio dobierze przelozenie, to silnik sie nie bedzie przegrzewal. Zreszta mozecie jezdzic na dwuch silnikach, wymiana by byla podczas wyscigu. Mozna w czasie gdy jezdzi drugi silnik, zrobic remont pierwszego.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 07, 2004 7:03 am 
Raflee

Ja jakos watpie, zeby np. green wytrzymal wyjezdzenie calego akusa 3300 :) Ja swojego juz tak zjaralem jednego i raczej wolalbym tego nie powtarzac... a do co nierozbieralnych - one napewno dalyby sobie rade, ale to wygladaloby jak wyscig top-stocka :) A tu raczej lepiej by bylo, jakby chodzilo o najlepsze ustawienie modelu i najlepsza jazde...

A jak z tym bedzie to zobaczymy... - wg. mnie jest takie cos mozliwe :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 6:02 am 

Cieszy mnie niezmiernie ta dyskusja.
Jako organizatorzy różnych imprez obserwujemy, że większość Polaków stara się być przesadnie profesjonalna a często jesteśmy i tak mocno z tyłu.
Jako organizatorzy Festiwalu stawiamy na dobrą zabawę i show. Polecamy rozluźnienie zwieraczy i pójście właśnie w takim kierunku.

Mamy w Łodzi spore możliwości organizacyjne.
Po Festiwalu chcemy sformatować cykl imprez poświęconych tylko samochodom RC. Jeśli z tej dyskusji wyniknie coś konstruktywnego zapraszam do rozmów. Chętnie udostępnimy halę i zorganizujemy imprezę 1 lub 2 dni.
Terminy do ustalenia – realnie możemy rozmawiać o styczniu 2005.
Jeden warunek – musimy być pewni, że to nie żart i poza pomysłem ktoś będzie w stanie przyjechać na imprezę i ktoś ją obsłuży od strony merytorycznej (program, przepisy, sędziowie, itd.)
Pomijam w swoich rozważaniach względy techniczne (możliwości samochodów), które mogą stanowić problem w tym konkretnym przypadku.
W swojej wypowiedzi nie skupiam się na tym konkretnym pomyśle. Chcę podkreślić, że wszystkie oryginalne pomysły nas interesują – niezależnie czy w początkowej fazie wydają się rozsądne czy nie. Ważne jest, aby w efekcie jeździć i dobrze się bawić.
Pozdrawiam i prozę o kontakt, jeśli pomysł będzie realny do przeprowadzenia.

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 12:51 pm 
Raflee

Przepisy raczej nie powinny bez wiekszym probleme, bo mozna wykorzystac tez ktore juz istnieja - e-10 TC (DTM) i zmienic jedynie silniki z limitem np. do 15T. Wydaje mi sie ze problemem moze byc AMB, bo potrzeba 2 kpl. pchelek, bo raczej jeden nie wytrzyma tyle...

Jesli chodzi o szeguly, to napewno jakso wspolnie je tutaj ustalimy i dziekujemy za zainteresowanie :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 1:49 pm 

to czytajac 2 porzedn8ie posty zastanawiem sie ile i kto by przyjechał na takie zawody wiec puiszcie kto by chciał jechac na takie zawody bo nie ma sensu organizowac takiej imprezy dla kilku osób

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 2:22 pm 
Raflee

Wydaje mi sie ze jedna grupa juz jest, co nie Macq :>? grup ma byc max 10, wiec jesli bedzie tak po 6-7 osob, to bedzie ok... dtmow jest duzo w polsce, wiec jesli tylko te osoby bedzia chcialy przyjechac, to napewno bedzie ciekawie... Moze jakas sonde zrobimy? (ankiete)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 2:50 pm 

szkoda ze poki co niewiele osób przylączyło sie do tej dyskusji - chętnie posluchał bym co doświadczeni zawodnicy (co niektorzy brali udział w LRP 24h) myslą o zorganizowaniu takiej imprezy i czy by w niej wzieli udział ??

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 3:49 pm 

rafle jak umiesz zrób ta ankiete zobaczy co z tego wyjdzie.....:P

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 5:06 pm 
Raflee

Pasowaloby, zeby Mimix ja tutaj wstawil, bo ja nie mam tutaj moda... :)

Albo zrobimy tak:
- kto nie chce w takich zawodach wystartowac a ma model DTM niech tutaj napisze, jesli to mozliwe to jakies uzasadnienie...

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 5:33 pm 

ENZO napisał(a):
szkoda ze poki co niewiele osób przylączyło sie do tej dyskusji - chętnie posluchał bym co doświadczeni zawodnicy (co niektorzy brali udział w LRP 24h) myslą o zorganizowaniu takiej imprezy i czy by w niej wzieli udział ??

moze niewielu sie przylaczylo do tej dyskusji ale sadze ze duzo osob to czyta o czym rozmawiacie i wielu sie zastanawia czy starczy dla nich miejsca w tych kilku grupach :) Ja koledzy jestem nastepny ktory sie na to pisze i nie zalezy mi czy moj silnik bedzie sie do czegos pozniej nadawal czy nie ,impreska jedyna w swoim rodzaju i nie powinnismy tutaj odbiegac od standardow i pozostac przy naszysh Stockach z mozliwoscia instalacji lozysk i juz ........ a jesli chodzi o Łódź to mi pasuje , wpadne do domku , drzemka dwie godzink, kawka i dalej na tor :) .... ale mi sie juz podoba

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 6:21 pm 
Raflee

Jak milo takie cos czytac :D Jak ma byc standart, to zgadzam sie z lozyskami, bo silnik bedzie mial wtedy sporo mniejsze opory...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona