Witaj Kolego

No to quote'ujemy

... Zaproponuję Ci model Twoich marzeń, choć nie będzie On spełniał Twoich wszystkich wymagań

Cytuj:
Przy okazji pierwszego postu witam wszystkich, trochę poczytałem ale nie znalazłem konkretnej wskazówki co wybrać. Mam do zainwestowania 2000zł na całość za zestaw gotowy do jazdy, więc jeśli ktoś poradzi mi samo nadwozie to proszę doliczyć do ceny aparaturę i silnik itp.
Ja Ci pomogę co wybrać i na pewno będziesz zadowolony z tego modelu

Spokojnie, na pewno zmieścimy się w 2000zł na cały zestaw gotowy do jazdy.
Cytuj:
Do tej pory bawiłem się elektrycznym 4WD który 6 lat temu kosztował 1000zł, aparatura 400zł i dodatki - podaje ceny żeby było jakie takie rozeznanie czym jeździłem. Generalnie jestem amatorem.
Widzę, że marzy Ci się coś bardzo szybkiego ... Coś bardzo szybkiego w terenie, szutrze czy podobnych warunkach pogodowych. Z elektryków nie będziesz miał takiej frajdy jak ze spaliny, (Zaraz wypowiedzą się tutaj modelarze, którzy posiadają elektryki i jak wiadomo będą popierać swoje). Do tego napęd 2WD nie da Ci dużej zabawy, takiej jak 2WD. Do tego modele z napędem na tył 2WD są dużo szybsze. Ekonomiczne, łatwe w utrzymaniu oraz proste

no i lekkie. Więc nie dziwię Ci się, że skończyłeś z elektrykami 4WD bo ja zrobiłem tak samo ... Ciągle czegoś mi brakowało, (niedosyt).
Cytuj:
Moje wymagania:
- terenówka nie bojąca się krawężnika, czy to specjalnie czy niechcący
- spalinowy
- napęd na 4 koła
- solidna i sprawdzona konstrukcja
- dobre osiągi
- Każdy model boi się krawędzi, gdy przywalisz nie ma raczej specjalnie czy niechcący. Więc to normalne.
- Oczywiście, model który Ci zaproponuje będzie spalinowy, pojemność 3.3, ekonomiczny silnik i mocniejszy od niejednego Big Block'a oraz kręci ogromne obroty. Tak, to TRX 3.3.
- Pewnie piszesz, że chcesz napęd na 4 koła bo naczytałeś się na forum, że na 4 koła modele są szybsze i łatwiej się je prowadzi ... Bzdura! Nie są szybsze! Są dużo wolniejsze! Bardziej skomplikowane! A co do prowadzenia to też bzdura. Odczucia są tylko malutkie pomiędzy 2WD a 4WD. Mam model 2WD Traxxas Jato 3.3 i prowadzi się wspaniale i nie mam dużego doświadczenia w kierowaniu ale od razu jeździłem perfekcyjnie, (ZAMIŁOWANIE). Więc jak weźmiesz 2WD, (napęd na tył), model będzie szybszy! Mniej będzie palił! Będzie lżejszy! Oraz łatwiejszy w obsłudze i utrzymaniu. A nie podskoczy mu żadna inna terenowa spalina, mowa tu o (TRAXXAS JATO 3.3).
- KONSTRUKCJA JEST SOLIDNA I SPRAWDZONA, ZRESZTĄ NIE MA CO SPRAWDZAĆ. To najwyższa półka, (TRAXXAS).
Osiągi???? Mało powiedziane, że dobre. 105 km/h przy lepszej regulacji i paliwie nawet troszeczkę więcej. Będziesz objeżdżał wszystkie modele. Jato to terenowa formuła F1.
PODSUMOWUJĄC: Chodzi tu o Model
TRAXXAS JATO 3.3Co o tym Kolega sądzi?
Tu jest parę filmików:
Obejrzyj cały a zobaczysz jaki ten model jest wytrzymały:
http://www.youtube.com/watch?v=NL3GcVT-Uy8Co za dźwięk wrr ...
http://www.youtube.com/watch?v=himsff-Iqs4