Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 17, 2026 5:24 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr gru 16, 2009 2:26 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
luke napisał(a):
Bugi a nie masz przypadkiem 9.5 dr speed ?? Bo ja mowie o sporcie.

racja :) taki mam :P

To masz odpowiedz czemu jechal tak se ;) A kajman ci pisal bierz sporta :P

IMO saturn 20t i 17.5T BL sensorless!! na life/5s nimh i bedzie rowno.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 2:51 pm 

KiT napisał(a):
....
Więc śmiem twierdzić, że się w 300zł zmieszczę w temacie silnika. Zaś LiFe w HK naprawdę mają śmieszne ceny... coś koło $29... przesyłka nie pamiętam ale przez ebay będzie pewnie ok. $11

Gdzie się Luke pomylił w kalkulacji by go zjechać w temacie doświadczenia? Czy to tak dla zasady tylko? I znów jak to samo napisze zawodniki to z podkulonym ogonem trzema będzie przyklasnąć? Widzę że tworzy się nowa definicja doświadczenia i trafności oceny... tylko trochę ona KC zajeżdża: kto nie jest z nami nie prawa mieć racji... no cóż kompleksów nie leczą.

Ty proponujesz drogę sprowadzania .Jest to dobre dla takich domatorów jak Ty.
Co do informacji jaki silnik to wystarczy zapoznać się z wynikami jakiś zawodów i ze sprzętem na jakim jeżdzi czołówka.
Ps.Sorki nie wiedziałem,że Luki jest firmowym zawodnikiem Yokomo i GM.To jest kumplem Voelkera.

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 3:05 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
Michał,

masz słaby silnik, miałeś słabe pakiety i jeszcze regiel ze starym softem ;) To czego się spodziewałeś ;)

GM sport czy GM Pro, czy X12 lrp, czy speed pasion to iinna bajka od silników GM dr.speed ;)

Pozdrawiam!
m.

Speedpassiona tez mialem :)
miałem jeszcze pozniej dyfry rozlatane :mrgreen: i to wszystko sie złozyło na to jak jeździł :mrgreen:
dr speed z lipo jest dobry do zabawy :) długo mozna sie bawic :) ale i tak musze kupic nowy silnik i pewnie to bedzie 13.5T

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 3:06 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Ty proponujesz drogę sprowadzania .Jest to dobre dla takich domatorów jak Ty.
Co do informacji jaki silnik to wystarczy zapoznać się z wynikami jakiś zawodów i ze sprzętem na jakim jeżdzi czołówka.
Ps.Sorki nie wiedziałem,że Luki jest firmowym zawodnikiem Yokomo i GM.To jest kumplem Voelkera.

Ja nie jestem rasistą i mnie jest dokładnie obojętnie gdzie kupuję, ważny jest co dostaję za wydane pieniądze.
Też nie jestem zobligowany udowadniać na forum, że zakupy u mojego sponsora to najlepszy wybór życiowy, a cenę można przeboleć.

Jak ktoś ma potrzebę kupowania w najdroższym sklepie w mieście to jego wola. Jak ktoś musi to robić ze stolika na zawodach jego wybór. Dla opcji szybki zakup jest to świetne rozwiązanie, dla opcji planowany mało optymalny.

Tylko wybranie do określenia ceny tych dwóch przypadków nie daje poprawnego wyniku. A sugerowanie na bazie takiej oceny że ktoś jest dyletantem świadczy o silnie ograniczonych horyzontach połączonych z wysoką samooceną osoby produkującej takowy wniosek i tyle.

Luke wiedział jakie opcje zakupu Michał jest w stanie rozważyć i do tego dopasował odpowiedź o cenie, Ty nie miałeś o tym pojęcia (podobnie jak o cenie silników) i starałeś się błysnąć ciętą ripostą i jak zwykle nie wyszło bo brakuje trzeźwego spojrzenia.

Zaremba Lesław napisał(a):

P.S. A nie ma sprawy, nie przepraszaj tylko przeczytaj ze trzy razy post Luka, dałem 10 latkowi do przeczytania zrozumiał, więc sytuacja nie jest beznadziejna dasz radę jak się przyłożysz.

Robert

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 3:22 pm 

Tak masz rację KiT takiej wiedzy jaką Ty posiadasz nie ma nikt....Ja w zasadzie nie wiem nawet co to jest ten silnik bezszczotkowy....
Ty napewno doradzisz bo wiesz kto na czym jeżdzi,zwłaszcza Ty wokół stołu...
Bzdurnie namawiacie ludzi na jakieś patenty,potem ludzie rozczarowują się na zawodach.
Pewnie Twój 10 letni syn zna wszystkich zawodników Yokomo i wiedział na opinię którego powołał się Luki.
Są silniki na których się jeżdzi,albo które się ma....

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 3:24 pm 

Leslaw skoncz juz te zlosliwosci nudny jestes. Mowilem co doradza i na czym jezdzi Martin Hofer.
Jaki widzisz problem w sprowadzaniu z zagranicy ?? Przesylka w tydzien z DE czasami potrafia dluzej w Polsce paczki isc...
To twierdzisz ze silniki GM/CS sa kiepskie, Speed passion tez bo mozna je kupic za mniej jak 300zl ?

P.S. Leslaw to napisz wkoncu na jakich silnikach sie jezdzi bo narazie nic ciekawego niewniosles tylko kazdemu docinasz.

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 3:34 pm 

Luke jak ktoś wie to pisze... dogryzać łatwiej szczególnie jak ktoś ma problemy z odnalezieniem się w nowej sytuacji.

Robert

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 3:41 pm 

luke napisał(a):
P.S. Leslaw to napisz wkoncu na jakich silnikach sie jezdzi bo narazie nic ciekawego niewniosles tylko kazdemu docinasz.

To i ja dotnę.

przeczytajcie posta Michała Bugajskiego To jest właśnie meritum i wasze obrażanie się na słuszne docinki.

Chłopak na chwilę wypadł z obiegu i już nie wie o co chodzi z silnikami, podobnie jak wielu innych, w tym dobrh zawdników, z których większość nie wypowiada się na forum.

Podkreślę jeszcze raz, że taką dyskusję powinniście prowadzić w połowie sezonu asfaltowego, głosowanie jest moim zdaniem nieważne a odpowiadając na twoje pytanie:
w tym sezonie w MP według przepisów, które zostały opublikowane i wszyscy zawodnicy "zbroili" się zgodnie z nimi:
w modi- silnik dowolny, zasilanie Nimh
spec- silnik max 9,5 BL zasilanie Nimh
540- silnik 20T, zasilanie Nimh

Jeszcze jakieś pytania?

PS. Kit, nie wiem w jakiej branży pracujesz na co dzień, ale gdybyś w relacjach ze swoimi klientami zmieniał zdanie z częstotliwością i bezprawnością zmian jakie postępują w LOKACIE, pewnie długo byś miejsca na rynku nie zagrzał...

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 3:57 pm 

Michał, pracuje w branży gdzie klienci artykułują czego chcą i się to uwzględnia, a nie traktuje się ich jak bezwolne owieczki, które jak nawet coś przegłosują to pewnie nie wiedziały co robią...

Jak pisał Luke wystarczy 20 minut na goglach by się przekonać na jakich silnikach 9.5T jeźdżą zawodnicy w innych krajach i przestaje to być czarna magia... jakoś dziwnie gdzie indziej nie robi się z tego wiedzy tajemnej, jak u nas.

Co do Michała...
Masz rację, że jak są zmiany i wypadasz z obiegu to trudno się w pierwszej chwili połapać...

teraz ja :wink:
.. nie wiem w jakie branży pracujesz ale demagogia nie jest Ci obca, bo:
- jakby zmiana była przeprowadzona przed sezonem to powracająca osoba była by tak samo zdezorientowana... :)
- czasy jedynego słusznego silnika i pakietu się skończyły i teraz wszyscy będą musieli nabyć umiejętności nie kopiowania po innych tylko samodzielnej oceny co jest dobre i jak to mierzyć, to może skrócimy dzięki temu dystans do świata choćby w tej dziedzinie, a z umiejętnością dokonywania wyborów naprawdę można żyć :) i jestem przekonany że Michał sobie poradzi;
- a może spójrz na to z drugiej strony może wrócił bo nastąpiła zmiana.... to chyba dobrze, nie?
Czyli jedynym sposobem by nie dezorientować wracających zasiedzianych, jest nic nie zmieniać, o taki wniosek chodzi?
I wracając do meritum:

A może zmień podejście i napisz jaki silnik BL jest odpowiednikiem Saturna i czy wart testować rozwiązanie minimlanie szybsze niż Saturn czy minimalnie wolniejsze na niezależnych cyklach? Czy też za Zarembą bijemy pianę do chwli rozpoczęcia kolejnego sezonu i wtedy robimy zmianę, tak miesiąc po rozpoczęciu starym zwyczajem :) bo się może Saturny w końcu skończą.... jak wolisz?

P.S. I serdeczna prośba Michał i nie nazywaj chamskich zachowań na forum swoich kolegów słusznymi docinkami, niektóre rzeczy należy określać takimi jakimi są a nie je usprawiedliwiać poprzez źle dobraną semantykę.

Robert

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:24 pm 

Widze ze pomimu wielu zmian nie tylko w organizaji wiodacej, tak i na forum jak było tak jest :mrgreen: w sumie to jest tak jak w serialach brazylijskich, nie ogladało sie 100 odcinkow,ale po jednym streszczeniu dalej wiadomo o co chodzi... :mrgreen:
Dzwiwne jest ze w trakcie sezonu zmieniaja sie przepisy, moze tez bedzie ze na kilka dni przed dana eliminacja zmieni sie jej termin bądz miejsce (co juz mialo miejsce w poprzednich sezonach). Przepisy powinny być swiete i zmieniane przed sezonem..zapadla decyzja o jakis tam silnikach BL, Lipo, LiFe nich zostana wprowadzone te zmiany ale od sezonu asfaltowego. Jedyne co cieszy to to ze sięga sie po nowe żródła zasilania, a nie przestarzałe Nimh...

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:37 pm 

KiT napisał(a):
Michał, pracuje w branży gdzie klienci artykułują czego chcą i się to uwzględnia, a nie traktuje się ich jak bezwolne owieczki, które jak nawet coś przegłosują to pewnie nie wiedziały co robią...

Ale moje pytanie brzmiało raczej, jak zareagowało by twoje otoczenie gdybyś nagle ogłosił zwrot o 180 stopni, np. po podpisaniu porozumienia.?

KiT napisał(a):
Co do Michała...
Masz rację, że jak są zmiany i wypadasz z obiegu to trudno się w pierwszej chwili połapać...

teraz ja :wink:
...
- jakby zmiana była przeprowadzona przed sezonem to powracająca osoba była by tak samo zdezorientowana... :)

Raczej nie znam zawodnika, który kupuje sprzęt za pięć dwunasta na ebayu. Zawodnicy planują sezon z pewnym wyprzedzeniem i po to postuluję (nie tylko ja) wcześniejszą publikację przepisów przed sezonem, żeby wszyscy startujący mieli czas na opracowanie strategii, dobranie sprzętu, ustalenie budżetu itp. I powracający zawdonik również.

KiT napisał(a):
- czasy jedynego słusznego silnika i pakietu się skończyły i teraz wszyscy będą musieli nabyć umiejętności nie kopiowania po innych tylko samodzielnej oceny co jest dobre i jak to mierzyć, to może skrócimy dzięki temu dystans do świata choćby w tej dziedzinie, a z umiejętnością dokonywania wyborów naprawdę można żyć :) i jestem przekonany że Michał sobie poradzi;
- a może spójrz na to z drugiej strony może wrócił bo nastąpiła zmiana.... to chyba dobrze, nie?

Kol. Michał Bugajski odpowiedział ci w następnym poście...

KiT napisał(a):
P.S. I serdeczna prośba Michał i nie nazywaj chamskich zachowań na forum swoich kolegów słusznymi docinkami, niektóre rzeczy należy określać takimi jakimi są a nie je usprawiedliwiać poprzez źle dobraną semantykę.

Jak chamska zmiana przepisów w trakcie sezonu i bezczelne postępowanie z zawodnikami takie traktowanie osób, które nie rozumieją, że to co powinno odbyć się pół roku temu dzieje się teraz w mailowym referendum kilku napaleńców i populisty P. Niedźwiedzkiego.

Niech w cykach niezależnych się dzieje co chce, bardzo fajnie, że testowane są nowe technologie i są pisane ociekające miodem komentarze- byłoby to dobrą podstawą do rzetelnej i uczciwej zmiany od najbliższego sezonu.

A tak...

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:46 pm 

Michal ale do konca zycia bedziecie plakac bo zmieniono przepisy na lepsze tylko w nieodpowiedni sposob ?
Jest mozliwosc do rzeczowej dyskusji na temat klasy 540 jaki silnik BL bylby odpowiednikiem saturna daloby rade bez zlosliwosci i wyzwisk?
Jakies testy napewno zostana wykonane w Pabianicach w styczniu, dyskutowac mozna juz teraz a zmiany wprowadzic od sezonu letniego mysle ze to wszystkim by pasowalo racja ??

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 4:53 pm 

luke napisał(a):
Michal ale do konca zycia bedziecie plakac bo zmieniono przepisy na lepsze tylko w nieodpowiedni sposob ?
Jest mozliwosc do rzeczowej dyskusji na temat klasy 540 jaki silnik BL bylby odpowiednikiem saturna daloby rade bez zlosliwosci i wyzwisk?
Jakies testy napewno zostana wykonane w Pabianicach w styczniu, dyskutowac mozna juz teraz a zmiany wprowadzic od sezonu letniego mysle ze to wszystkim by pasowalo racja ??

Ja mówię o tym co się stało, a to co piszesz tylko potwierdza, że mam rację.

I odpowiem. Tak, będę płakał i jojczył, bo jak widać istnieje społeczne przyzwolenie na łamanie prawa, ale to juz jest raczej polska natura- a ja się pod tym nie podpisuje.

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 5:24 pm 

Michał jak masz takie zamiłowanie do prawa i porządku to załóż w odpowiedniej sekcji forum temat poruszający kwestię jak wprowadzać zmiany, a nie łam porządku i zasad w każdym wątku jak popadnie. Chętnie tam napiszę swój punkt widzenia na tę sprawę.

Tutaj rozmawiamy o tym jaki silnik do 540 by go kupić i sprawdzić w Pabanicach i na Warszawiance.
I zakładaj, że inni są głupsi od Ciebie, to że mają inne zdanie na ten temat nie oznacza, że nie rozumieją oznacza, że mają inne zdanie, naprawdę warto zamienić demagogię na retorykę.

Robert

PostNapisane: Śr gru 16, 2009 5:38 pm 

Jeżeli rozumieć literalnie założony przez ciebie temat to nieprecyzyjność sformułowanego tytułu uprawnia mnie do wypowiadania się w temacie silników do klasy 540 i wypowiedziałem się jakie silniki obowiązują w klasach elektrycznych według przepisów z przed sezonu.

Co do zakładania tematu jak wprowadzać zmiany to moim zdaniem nie ma sensu, bo jakich reguł by się nie ustaliło i tak zostaną złamane i nikt się z tym nie liczy. A co najgorsze, jak widać, wielu to bardzo odpowiada...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 304 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Następna strona