Wiktor Sułek napisał(a):
No i kupiłem i jest problem

Najprościej jak można - nie działa

Przy pierwszym podłączeniu do komputera wyskoczyło, że instalacja nie powiodła się. Mimo to VRC widziało i przechodziło do kalibracji (systemowej).
Kalibracja wygląda mniej więcej tak, że plusik jest w prawym górnym rogu, jak ruszam kierownicą to zaczyna latać we wszystkie strony, to samo z gazem. Jakby nie rozpoznawało kanałów. Adapter co jakiś czas zaczyna świecić mocniej, co jakiś czas jakby się zawieszał (plusik w kalibracji nie porusza się) i po minucie załóżmy zaczyna działać. Ale znów w sposób chaotyczny i wogóle. W grze jest mniej więcej tak, że model stoi, nagle zaczyna kręcić się w kółko, jak dam gaz to stanie, jak wcisne hamulec to jedzie na pół gwizdka i sam z siebie staje nawet jak ciągle trzymam hamulec. Jak skręce w lewo to otwiera full gaz i skręca. Co ciekawe raz w lewo raz w prawo

I też nie zawsze reaguje.
Kurcze nie wiem co z tym zrobić, może ktoś pomoże?

Na forum VRC znalalazłem, takie rozwiązanie problemu, czy zawsze działa- nie wiem.
1. Problem z zasilaniem, rozwiązaniem może być przełączenie modulacji na HRS lub wyjęcie środkowego czerwonego kabla i zasilenie odbiornika z pakietu.
2. Drugi problem to wzajemne oddziaływanie na siebie gazu i skrętu.
rozwiązaniem jest wykorzystanie miksowania kanałów, należy ustawić:
-> EPA-ST (RBD+LFU) na 40%
-> EPA-TH (RBD+LFU) na 40%
-> PMX-RT (RBD+LFU) na 40%
-> PMX-MS to CH1
-> PMX-SL to CH2
-> PMX-MD to ON
dotyczy to Futaby 3pm 2.4Ghz