verona napisał(a):
Cena firestorma to ok 750zł. Czy ta zwykła wersja jest dobra, i wiele lepsza od bonzera?
Miałem Bonzera, a teraz jestem posiadaczem E-Firestorma. Tych modeli ni można nawet porównywać:).
luke napisał(a):
Widze ze jestes poczatkujacy wiec ogniw typu LiXX niedoradzam bo jednak trzeba potrafic sie z nimi obchodzic.
Nie wiem za bardzo o co chodzi... ja jestem początkujący ale jakoś żadnych problemów nie miałem z pakietem. Kupiłem Turnigy 5000mAh
http://allegro.pl/item787818134_lipo_tu ... lacja.htmlI jak za taką cenę jest super. Nie mam pojęcia po co pchać się w NiMh, skoro za taką samą cenę można kupić dużo lepsze LiPo.
Ładowarka? Turnigy Accucell 6 oczywiście
verona napisał(a):
Jednak na używane auto się nie zdecyduję. Wolę pojechać do sklepu, i kupić nówkę.
A z tym to się nie zgodzę

Ja kupiłem używkę, model był jak nowy, prawie bez rysek na podwozi za 500zł, do tego ładowarkę wraz z zasilaczem za 170 i pakiet 150 = 820zł, gdybym kupił nówkę Firestorma zostało by mi 70zł, nie miał bym ani ładowarki ani pakietu, a model mam praktycznie nówka, tylko tyle że był już otwierany.
Na allegro trzeba po prostu patrzeć na komentarze, jeżeli gość ma 50 samych pozytywów, to wątpię żeby chciał kogoś oszukać, można jeszcze płacić przy odbiorze i w obecności listonosza sprawdzić czy nic nie jest uszkodzone.
verona napisał(a):
Nie zamierzam nim skakać po górkach, gdyż nawet nie mam gdzie. Myślę raczej o swojej ulicy, ogrodzie, i nad jeziorem w terenie leśnym. Bardzię niepokoję się o elektronikę i takie części, które mogą zepsuć się z powodu częstego używania, a nie nagłych uderzeń (skoków).
Jeżeli nie zamierzasz szaleć, to nic Ci się nie popsuje:)
U mnie jak na razie połamał się wahacz, ale z mojej winy, na pełnym gazie przywaliłem jednym kołem w krawężnik, goniłem chyba jakieś Audi

naprawdę:)
Zresztą pisałem z parmoma posiadaczami Firestorma na forum, i u nich też lata bezawaryjnie:)
Więc moim zdaniem na Bonzera nawet nie powinieneś patrzeć, pod każdym względem jest gorszy od E-Firestorma, nawert jakość plastików w E-F jest o niebo lepsza:)
Jakbyś chciał jeszcze czegoś się dowiedzieć to pisz na gg- 12795774
A, i jeszcze bardzo ciekawa oferta:)
http://allegro.pl/item802437391_hpi_e_f ... _nowy.html