Podwozie:Ja z własnego doświadczenia polecam Tamiyę TT-01 najlepiej w wersji Drift Spec bo już masz łożyska metalowe zamiast plastików oraz regulowane katy zawieszenia.
Silnik:Na start starczy dobry i poczciwy Hpi Saturn 20t.
Nie warto na sam początek wykładać dużych pieniążków bo lepiej się nauczyć latać tym saturnem a później czymś większym.
Co warto to zmienić:Plastikowy wałek na alu oraz dokupić radiator na silnik.
Pakiety:Wiadomo najlepsze Lipo oraz LiFe ale na sam początek starczą Nimh.
Należy wystrzegać się Profitexx oraz Vipow. Cena niska ale za to jakoś porażka.
Lepiej dołożyć troszkę i kupić markowe. Polecam z Nimh mniej markowe to np Nosram, GP.
Z LiPo polecam produkty firmy Energy Power akumulatorki w przystępnych cenach jak na to co mają do zaoferowania
Aparatura: W 100% polecam Acoms Hayabusa 2,4Ghz ale to na przyszłość.
A tak to ze spokojem seryjna da radę ale lepiej zaopatrzyć się w większy komplet kwarców aby mieć możliwość zmiany przy ewentualnych zakłóceniach.
Ładowarka:Jedną z dobrych i godnych polecenia to Ładowarka TURNIGY ACCUCELL-6 troszkę kosztuje ale za to ładuje wszystko

i posiada wbudowany balanser.
Opony do driftu Ja osobiście latam na PCV. W zawodach używane są HPI T-drift. Dobre też są Tamiyowskie Drifty.
Mankamentem PCV jest to że dobre są tylko na wykładzinie na innej powierzchni zadmiernie się zdzierają i niestety model nie idzie tak jak na wykładzinie.
Karoseria:Polecam szpetne może są ale trwałe Proline wytwory samochodopodobne. Mam już 2 budę i jest o wiele lepsza niż np Tamiya. Może dopracowanie marne ale jak narazie nie zniszczalna

Zakup:Jak dobrze poszukasz to znajdziesz zadbaną używkę.
Ja takową znalazłem i już 2 rok bez awarii śmigam.
Odemnie wszystko mam nadzieje że naświetliło ci troszkę co i jak.