Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 12:32 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

tt-01 vs. HPI e10 (do driftu i nie tylko :] )
tt-01 38%  38%  [ 8 ]
HPI e10 62%  62%  [ 13 ]
Liczba głosów : 21
Autor
PostNapisane: Pn paź 26, 2009 10:31 pm 

Witam!!!
Na wstepie - 3 dni szukalem i czytalem i nie znalazlem zadowalajacych odp, dlatego pisze
Chce zaczac zabawe z RC - elektryk 1:10 , glownie drift
Mam w zwiazku z tym kilka pytan do bardziej doswiadczonych :)
Czym sie wlasciwie rozni tt-01 od e10 ??? wiem ze niby tt nie jest do driftu ale duuuzo osob na tym wlasnie sprzecie jezdzi i twierdzi ze jest ok.
Zastanawiam sie wlasnie ktory z tych modeli bedzie lepszy, tak wiem tyle znalazlem ze trzeba sie przejechac itd. i samemu stwierdzic ... chodzi mi o to do ktorego podwozia jest wiecej czesci (zaminnych/ tuningowych) co sie moze fajniej sklada , bardziej dostepne / tansze czesci ??? moze ktoras z tych "bud" jest juz w seri bardziej wytrzymala (zbudowana na mocniejszych gratach) ???
Jak juz kupie wiem ze seryjne aku to lipa i trzeba cos zakupic... czy mozna zakupic cos zeby seryjna 540 polatala z 40 min. na jedym ladowaniu ?? jesli tak prosze o kakretne nazwy zestawow ... lub podeslac link zwiaznay wlasnie z tym...
Glownie chce zbudowac auto do driftu ale czy np. jazda po piachu nierownosciach zniszczy model (mechanicznie) tzn. on-roudy nie sa stworzone zeby polatac po trawie/piachu/sniegu ??? z tym ostatnim czytalem ze sie izoluje silnik i daje rade ... ale jak to sie ma do np. zebatek jak wpadnie w nie piach :/ ???
Na reszte pytan znalazlem odp :) jesli ktos bylby tak mily i mi rozjasnil troche :) z gory dziekuje
pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 2:37 pm 

zacznę tak.
ile masz kasy na cały zestaw bo może coś lepszego kup sobie od tt i e-10 bo nie oszukujmy się to nie są najlepsze modele. Części tuningowych masz więcej do tt-01http://www.titanrc.pl/sklep/gpm-racing-c-5_14_24.html ale czy opłaca się kłaść kasę w tuning tt?? nie wydaje mi sie
Najlepszym wyborem w kwestii pakietu będzie Li-Po napisz do Przemka Morawskiego on ma tanie li-po. Link do jego aukcji http://allegro.pl/item787818134_lipo_turnigy_5000_7_4v_twarda_obudowa_rewelacja.html.
Modele on-road fakt niszczą się ja jak nimi się jeździ po piachu, ziemi, śniegu, trawie ale przecież można model zabudować. Przecież jest liga rajdowa np http://rajdyrc.pl/ . jak wpadnie piach na zębatkę to wtedy sie ciorają ale to łatwo usłyszeć jak wpadnie piach głośniej model działa

EDIT: trochę ci pomogłem w szukaniu :wink: http://pdmrc.pl/viewtopic.php?p=39954&sid=5e6ea7afa9a76b3851f8a45aecb1362f#39954

HPI Trophy 3.5
schumacher mission drift car
TB-01 Rally

Łódzki Klub Modelarstwa Sportowego

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 9:01 pm 

hmm kasa roznie :) tzn. no szykowalem sie na jakies 550 zl pierwszy strzal :) czyli nowy model tt lub e10 ...
Ogolnie tak do 700zl moge wydac ... wlasnie lipa jest ze dopiero zaczynam i nie znam sie na tym wszystkim bo pewnie za 700 mozna juz wmiare uzywke kupic ??? ogolnie potrzebuje czegos juz jezdzacego :) i sterownika/nadajnika (sory nie znam jeszcze slangu rc :) wiec nie wiem jak to sie bedzie dokladnie nazywac) "pilota" najprościej mówiąc :) czyli uzywany model bez karoseri wlasnie cos jak link podesłałeś (wielkie dzieki) ... ale w zwiazku z tym ze sie nie znam to nie wiem co kupowac a co nie :/ bo moje nowe rc moze sie okazac szrotem w ktorego trzeba wiecej zainwestowac niz jest wart :) dlatego mysle o nowym ... czy oplaca sie tuningowac :) powiem Ci ze jara mnie to tak samo jak jazda :) wiec chyba sie oplaca ...
co wiec proponujesz zeby miescilo sie w tej kwocie, mialo naped 4x4 , nadalo sie do driftu i byly dostepne graty do przebudowy ???
mozna jakies dokladne nazwy modeli .. zebym wiedzial czego szukac :)
Wielkie dzieki za odp
pozdro

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 9:06 pm 

bartek 88 napisał(a):
czy oplaca sie tuningowac powiem Ci ze jara mnie to tak samo jak jazda wiec chyba sie oplaca ...

koledze codziło raczej o to, że w ten model nie ma sensu wkładać kasy.
jak kupowałem Bonzera, wszyscy tak pisali, nie wiedziałem o co im chodzi, po tygodniu jazdy Bonzerkiem już zrozumiałem...

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 9:18 pm 

Myślę ze jakieś Associated TC4 w dobrym stanie da się wyszukać, model świetny zarówno do driftu i rally jak i na zawody do klasy 540. Wersja RTR (nówka) w stanach kosztuje ~240USD. Ew. Tamiya TB02/03 jeżeli chciałbyś Tamiyę, w tej cenie nawet nowe podwozie z rcmart.com i używana elektronika z Polski.

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 9:23 pm 

napisałem ci wyżej cyclone to dobry model nie jeździłem nim ale dużo dobrego o nim słyszałem

HPI Trophy 3.5
TB-01 Rally

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 9:25 pm 

tam jest karoseria napisał koleś ze opel jakiś i jaka dostał do modelu

HPI Trophy 3.5
TB-01 Rally

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 10:32 pm 

Ok !! dziek iwszystkim za info ... wielkie dzieki to TC4 to bedzie cos takiego ??? - http://rojna.pl/index.php?p620,as30111- ... ed-tc4-rtr
Cena jest normalna czy idzie to taniej dostac ?? to jest normalne 1:10 ?? i takie karoserie jak np. zwykla Tamiya podejdzie pod to podwozie ??
hmmm graty jakies tam znalazlem wiec pewnie sa :) a czy nie ma problemu z wymiana silnika w tym modelu na jakies "grubsze" bezszczotki ze tak powiem :) ???

PostNapisane: Wt paź 27, 2009 11:32 pm 

tak to jest asso tc4 to skala normalna 1:10 i pasują wszystkie karoserie w skali 1:10(tamiya, hpi i inne firmy). możesz taniej poszukać za granicą ale przesyłka jest droga.
Filmik jak asso tc4 lata na mambie 7700kv http://www.youtube.com/watch?v=lA9weyRV4tY

HPI Trophy 3.5
TB-01 Rally

PostNapisane: Śr paź 28, 2009 4:33 pm 

spoko .. wielkie dzieki .. bede szukal wlasnie tego
Wszystkiem jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc i nakierowanie na " wlasciwa droge " :D
pozdro

PostNapisane: Cz paź 29, 2009 7:03 pm 

Witam ponownie :)
przepraszam ale nie moge zedytowac postu - "Nie możesz edytować swoich postów na tym forum"
Takie cos mnie jesczze interesuje ... wojo_drifter dales link z aku do modelu ... on bedzie wytrzymywal nawet z jakas mocna bezszczota ?? np. taka mamba jak link podales :) ??? i jak z ladowarka do tego ?? widzialem na forum ze nawet z zasilaczy do kompa robia ...
moglby mi ktos podeslac taki pozdny zestaw zeby mi dluggo sluzyl :) ???
dzieki

PostNapisane: Cz paź 29, 2009 10:56 pm 

Ja zaczynałem na HPI e10 dobry strzał, mam na sprzedanie dobry komplet :) sprzedaje bo mam petrola i nie mam czasu już na ekektryka http://allegro.pl/item793993226_hpi_e10 ... kazji.html jak dobrze poszukam do dorzucę ładowarkę.

PostNapisane: Pt paź 30, 2009 4:23 pm 

nojkiewicz napisał(a):
Ja zaczynałem na HPI e10 dobry strzał, mam na sprzedanie dobry komplet sprzedaje bo mam petrola i nie mam czasu już na ekektryka http://allegro.pl/item793993226_hpi_e10 ... kazji.html jak dobrze poszukam do dorzucę ładowarkę.

trochę zdezelowane te E10, jak ty on-roadem tak podwozie porysowałeś ? :lol:

bartek 88 napisał(a):
wojo_drifter dales link z aku do modelu ... on bedzie wytrzymywal nawet z jakas mocna bezszczota ??

bardzo niedawno zakupiłem tego LiPola od Pana Przemka, mój E-F na nim nieźle lata... i długo. :)
nie wiem tylko czyt tak być powinno, gdy ładowanie dojdzie do 4500mAh, strasznie zmniejsza się prąd ładowania, waha się od nawet 0.0 do 1.0A, ale tak jak już pisałem, nie wiem czy to wina akku, czy tak poprostu jest.
bartek 88 napisał(a):
jak z ladowarka do tego ?? widzialem na forum ze nawet z zasilaczy do kompa robia ...

Z zasilacza do kompa to robią zasilacze do ładowarek:)
Ja jak i wielu forumowiczów zakupiłem:
http://allegro.pl/item792651514_ladowar ... ancja.html
bardzo dobra ładowarka, używane na allegro można znaleźć jeszcze taniej.

PostNapisane: Pt paź 30, 2009 5:19 pm 

Zawsze prąd jest zmniejszany pod koniec ładowania, niezależnie od akumulatorów.

PostNapisane: Pt paź 30, 2009 6:39 pm 

Podczas ostatniego ładowania do pakietu weszło 4832mAh, jest to jego 4 ładowanie. Chyba nie powinno tak być? Coś mi się wydaje że zamiast LiPo kupiłem jakąś LiPe :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona