Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 31, 2026 9:31 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt paź 16, 2009 12:59 pm 

KiT,mówisz,że ten pioneer to niezbyt model,daj mi coś naprawdę fajnego,może być tamiya,cena w granicach rozsądku ;)
mocne,w miarę szybkie,coś co zaspokoi mój ogromny apetyt.

:wink:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt paź 16, 2009 2:42 pm 

mietek300D napisał(a):
Widzisz kolego... u nas nie ma nawet dobrego sklepu z zabawkami a co dopiero z modelami. tak czy inaczej zostaje mi tylko allegro i sklepy modelarskie przez internet. Najblizszy tor RC mam chyba w poznianiu a do niego mam ponad 200km i brak czasu, pracuje od 7 do 19 weekedy szkola takze ne mam jak skoczyc. Autko ma sluzyc głownie do jazdy po szutrach, lasku ewentualnie piach dlatego zastanawiam sie nad modelem wyzszym jak MT. wydaje mi sie ze odpowiedni bylby ten bronto, sporo czesci zamiennych dosc mocna konstrukcja( moj wyskoczyl na wysokosc 2m spadl i nic sie nie stalo i tak bylo kilka razy), bonzer odpada brzydactwo i jakas lipa. RC18MT lub truggy ??nie wiem chcialbym znac opinie wasze na temat tych pojazdow. jak sie zacowuja one ktory lepszy. z tym ze Z rodziny asso RC18 majaa dosc nisko osadzoną plyte tak jak pionierek calkiem fajny ale niski i brak mozliwosc podniesienia. moze Wy macie jakies modele na sprzedaz?? wzialby taka propozycje pod uwage.

Pamiętaj jeszcze o ebayu nie ma się czego bać.
w uni jest bez cła tak na marginesie:

http://cgi.ebay.pl/Team-Associated-T4-R ... 4837de2742

jak poszukasz będzie jeszcze taniej, jak poczekasz także.

Sporo osób przetestowało ten RC18 i jego klony poszukaj na forum były sporo na jego temat.

Przebadaj temat spaliny jak masz miejsce odludne. Cena zakupu modelu o porównywalnych możliwościach będzie niższa, wyższe mogą być koszty eksploatacji, ale nie zamierzasz sporo jeździć.

Z tamiya to ten model IMHO do takich zastosowań, tylko nie w tym miejscu bo nie za te pieniądze:

http://www.zabawki-modele.pl/catalog/pr ... e63f86b39a

aaa i nie sprzedaje modelu osobie której doradzam :) taki tam rozdział by nie było wątpliwości, jak to czasami na tym forum się zdarza, co do rzetelności opinii.

Robert

PostNapisane: Pt paź 16, 2009 6:58 pm 

kurde nie wiem sam. a co ztym pionierkiem??

PostNapisane: Pt paź 16, 2009 8:09 pm 

napisz wymagania to powiem,czy Ci się spodoba ;)

PostNapisane: Pt paź 16, 2009 9:15 pm 

1. przeswit od 2cm lub wiecej.
2. wmiare szybki nie 60km ale wystarczy 20-30km/h
3. wmiare tanie i dostępne częsci.
4. w przyszloscie zalozenie bezszczotki( o ile seria nie ma)
5 model do 700pln ale jak mniej to lepiej
i to chyba wszystko.

a moze to: Buggy XSTR podwozie i reszta to samo co MT z tym ze kola inne, czesci tanie tylko czy ten silnik wytrzyma t abude?

PostNapisane: So paź 17, 2009 11:51 am 

skąd jesteś,może dam Ci pośmigać moim :)

PostNapisane: So paź 17, 2009 3:10 pm 

okolica lubska woj.lubuskie

PostNapisane: N paź 18, 2009 10:18 am 

A jakby do bronto wsadZic silnik hmmm im wiecej zwoi tym wolniejszy ale silniejszy tak?? to taki 27?? regiel pocagnie go??

PostNapisane: N paź 18, 2009 12:30 pm 

27 za słaby.

szczotkowy od 45t do około 90t. Bezszczotkowy od 18t do 32t. Do trialu raczej takie,i bardzo powoli jeżdżą.

PostNapisane: N paź 18, 2009 4:01 pm 

tak mysle nad tym i dochodze do wniiosku ze nitro bedzie mniej zabawy..... w elektryku trzeba pakiety balansowac itp trzeba specjalne ladowarki. a nitro nie. ew.swiece zmienic i ustawic silnik a tak pozatym nic.mam teraz pare pytan co do tego modelu http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any. czy sa do niego czesci zamienne??

PostNapisane: N paź 18, 2009 5:03 pm 

mietek300D napisał(a):
tak mysle nad tym i dochodze do wniiosku ze nitro bedzie mniej zabawy..... w elektryku trzeba pakiety balansowac itp trzeba specjalne ladowarki. a nitro nie. ew.swiece zmienic i ustawic silnik a tak pozatym nic.mam teraz pare pytan co do tego modelu http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any. czy sa do niego czesci zamienne??

to chyba do złego wniosku doszedłeś...
wystarczy troche poczytac aby dowiedzieć się że elektryk w porównaniu do spaliny jest prawie bezobsługowy, ładujesz pakiety i jedziesz.
przy elektrykac na poczatku trzeba wydac trochę kasy na ładowarkę, pakiety itp. ale potem wydatków już nie ma (oprócz części które ulegną uszkodzeniu) a w spalinie pakiet do odbiornika, grzałka lub rotostart (nie wiem właściwie co to rotostart :mrgreen: ale chyba zastepuje grzałkę) a i paliwko do najtańszych nie należy

a co do samego modelu - to raczej jakies gówno typu Bonzer albo i jeszcze gorsze, a przynajmniej tak wygląda. za taką kwotę dobrej nowej spaliny nie kupisz
pozatym pamiętam że gdzieś czytałem że jeżeli chcesz crawlera to tylko elektryk, silniki spalinowe nie wytrzymują ale uwaga, co do tego pewny nie jestem :)

PostNapisane: N paź 18, 2009 5:29 pm 

z tym ze jest tpo gowno to sie zupelnie mylisz no prawie zupelnie. Wlasnie taki model mialem i utopilem. Ja kupilem sam model nowy za 850zl+grzalke 100zł z akkusami. Model jest naprawde fajny,szybki dobrze sie prowadzi oczywiscie ma wady. 1.wada to taka że nie ma wstecznego, druga wada to taka że w moim przypadku po 6-8zbiornikach szla jakas okladzina sprzegla, i trzecia wada to niezbyd dobra aparatura okolo 30-40m i traci zasieg. jest to wierna kopia traxxas t-maxx ale szukalem czesci do niego i nie wiele jest dlatego dalem zapytanie. Mozliwe ze elektryk malo obslugowy ale kupic model elektryka no np. bronto 400zł+ akkusy+ladowarka to okolo 350pln do tego trzba ladowac odpwoiednim pradem, rozladowywac, i nei pozwolic na calkowite rozladowanie pakietu lipol

PostNapisane: N paź 18, 2009 5:51 pm 

mietek300D napisał(a):
tym ze jest tpo gowno to sie zupelnie mylisz no prawie zupelnie. Wlasnie taki model mialem i utopilem. Ja kupilem sam model nowy za 850zl+grzalke 100zł z akkusami. Model jest naprawde fajny,szybki dobrze sie prowadzi oczywiscie ma wady. 1.wada to taka że nie ma wstecznego, druga wada to taka że w moim przypadku po 6-8zbiornikach szla jakas okladzina sprzegla, i trzecia wada to niezbyd dobra aparatura okolo 30-40m i traci zasieg.

więc widzisz, sporo tych wad :)
model oczywiście na początku może być bardzo fajny, ale ciekawe ile wytrzmyma silnik serwa i reszta części.
a jeżeli już kupować elektryka, to moim zdaniem nie
mietek300D napisał(a):
np. bronto

a jakąś lepszą używkę.
jeżeli chcesz coś wyżej zawieszonego to chociażby traxxas stampede używany, można wychaczyć używanego w dobrym stanie za 400-500PLN

ładowarka:
http://allegro.pl/item784350649_ladowar ... _life.html
używana jeszcze taniej

a pakiet:
http://allegro.pl/item787818134_lipo_tu ... lacja.html

do tego LiPo monitor za 14PLN

i niczego więcej ci nie potrzeba, ładowarka na dłuuuuugo starczy, pakiet LiPo też trochę posłuży, a kese można zbierać np. na zestaw bezszczotkowy lub jeszcze jeden pakiet.

mietek300D napisał(a):
trzba ladowac odpwoiednim pradem, rozladowywac, i nei pozwolic na calkowite rozladowanie pakietu lipol

co za problem ładować odpowiednim prądem? kilka kliknięć w ładowarce i już
LiPoli rozładowywać nie trzeba, nad napięciem czuwać będize monitorek

ps. a co tam, pochwalę się :lol: myślę że jeszcze w tym tygodniu stanę się szczęśliwym posiadaczem e-firestorma :mrgreen: monitor LiPo już leży na półce a wtyczki Deans już w drodze :lol:

PostNapisane: N paź 18, 2009 6:49 pm 

to wychacz mi cos takiego. mi ten spaliniak wytrzymał 13litrow i utonąl, raz sie spalila swieca tylko i te sprzeglo, co do tych wad, kazdy model je ma moze nie te same ale nie ma modeli bez wad.A rotostart kolego to nie grzlaka tylko stojak z silniczkiem lub cos wstylu wkretarki i tym odpalasz silnik, nie ma szarpanki wtedy tylko roto start

PostNapisane: Pn paź 19, 2009 2:11 pm 

spokojnie, bez nerwów:)
miałem zamiar tylko ci pomóc, jeżeli wolisz tą spaline to kupuj:)

mietek300D napisał(a):
A rotostart kolego to nie grzlaka tylko stojak z silniczkiem lub cos wstylu wkretarki i tym odpalasz silnik, nie ma szarpanki wtedy tylko roto start

dzięki, zapamiętam :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona