Teraz moja kolej
Zawody na bardzo wysokim poziomie. Organizacja odbyła się bez poślizgów, szybko i sprawnie. Sędzia profesjonalnie podszedł do sprawy. Bardzo podobało mi się sprawdzanie sprawności aparatur tuż przed biegiem finałowym, wykluczało to zakłócenia i inne ewentualnie problemy. Tor był wymagający, techniczny. Nie dało się trzymać gazu cały czas na maxa

. Pewne odcinki były nierówne, które wymagały ostrożności, jednak jest to jeden z najlepszych torów, na jakich miałem przyjemność ścigania się.

Dużym plusem był dostęp do wody, prądu i kompresora. Organizator na prawdę postarał się, żeby wszyscy byli zadowoleni. Nie trzeba było biegać po krzakach, żeby załatwić potrzebę. Wszystko było na miejscu, rzut plastikowym dyskiem od toru

Czyściutko i pachnąco. Jedzonko też było super, jak wszystko inne

Nie obyło się bez usterek (urwana śruba od zwrotnicy i pęknięty c-hub 1 min przed startem 1/2 finału

a podczas biegu wyskakująca półoś) oraz z lekka nerwowych przygód (składanie modelu 3 min przed startem biegu finałowego

). Pomimo tych problemów, zawody uważam za jak najbardziej udane.
Podziękowania przede wszystkim dla mojego serwisanta, Szymona, który w finale tak szybko tankował mój model, że nawet nie zdążyłem wytrzeć nosa z kataru

, dla wszystkich serwisantów na torze, którzy starali się jak najszybciej postawić mój model na koła, dla moich rywali (widzimy się w przyszłym sezonie Mateuszu

), dla organizatora i współorganizatorów oraz sędziego. Ogólnie szczere podziękowania dla wszystkich

Atmosfera była super, aż ciężko było odjeżdżać na koniec
Pozdrawiam
Tomek Gadnicki
PS. Ma ktoś z Was wyniki z zawodów? Może wiecie gdzie są udostępnione?