Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt lip 28, 2026 7:14 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz paź 01, 2009 8:38 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Ze względu na inne obowiązki nie będę obecny w Nowym Sączu...

A szkoda Panie Darku,bo nadaża się okazja porozmawiania i wyjaśnienia pewnych spraw....dla dobra modelarzy no i może dilerów.
Kwestia obecności oczywiście dotyczy wszystkich dilerów...
Nie da się kierować samochodem z chodnika,trzeba przynajmniej do niego wsiąść....i próbować wpłynąć na kierowcę.(i nie mam tu na myśli autek RC)

Też żałuję że nie mogę się pojawić.
Też uważam ze spotkanie twarzą w twarz jest potrzebne.
Niestety w tym terminie nie dam rady.

Nie wiedzę natomiast problemu aby swoje stanowisko zaprezentować na forum aby było ono dostępne dla wszystkich zainteresowanych.
Używam jasnych zrozumiałych argumentów.
Jestem pozbawiony wrogiego nastawienia a swoje wypowiedzi i obawy opieram na faktach.
Jak Pan widzi nie wtrącam się w przepisy do póki są one otwarte na oferty wszystkich dystrybutorów.
Nie wiedzę natomiast powodu aby godzić się z jawnymi próbami wprowadzania przez OSM ograniczeń które lobbują w ramach MP na rzecz wyłączności jakiejkolwiek firmy.

To stanowisko niezmiennie reprezentuję od początku naszej obecności w tej branży modelarskiej i głęboko wierzę że każde ograniczenia w MP wcześniej czy później obrócą się przeciwko ich twórcy.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 8:58 am 
Administrator forum

Panie Piotrze - chyba (a raczej napewno) nastąpiła pomyłka pisarska w wypowiedzi:

"... grzebać w 540 trzeba.." a powinno być "... W 540 nie trzeba nic grzebać..."

Patryk,

Waga w konfiguracjach 9,5 i 10,5 MUSI być różna. Choćby dlatego że 10,5 ma wyższe o 1,4V napięcie zasilania.
Prosze aby nikt nie pisał że prowadzenie modelu o wadze 1500g to prowadzenie klocka - jeździło sie tak długie lata i nikt nie narzekał.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 9:09 am 

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
moje poglądy nie są tylko własnymi doświadczeniami ojca którego syn jeździł TT01 ale kilki(nastu) innych zawodników/rodziców DTM Juniora

No i taka właśnie między nami różnica. W DTM Junior nie mieliście szans wypróbować niczego innego, my (Kadet) szansę mieliśmy i z niej - dla własnej korzyści finansowej - skorzystaliśmy.

Piotr Niedźwiecki napisał(a):
Grzebać w 540 trzeba

Myślę, że to Pana pomyłka, albo szczypta dobrego (choć wisielczego) humoru.

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 10:17 am 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Panie Piotrze - chyba (a raczej napewno) nastąpiła pomyłka pisarska w wypowiedzi:

"... grzebać w 540 trzeba.." a powinno być "... W 540 nie trzeba nic grzebać..."

Oczywiście, Pan Tomek słusznie zauważył odrobinę humoru (łącznie z powtarzaniem końcówek zdań Pana Tomka) :wink: ale w takim razie zapytam przewrotnie, dlaczego uprawniona jest dyskusja nad zmianami w Spec natomiast w 540 jest to już zakazane?

Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 10:21 am 

Tomasz Wójcik napisał(a):
No i taka właśnie między nami różnica. W DTM Junior nie mieliście szans wypróbować niczego innego, my (Kadet) szansę mieliśmy i z niej - dla własnej korzyści finansowej - skorzystaliśmy.

Mój syn jeździł TT-ką za czasów TopStock i sam na własnej skórze (i moim portfelu) przeżyłem każdy możliwy tuning tego modelu i proszę mi wierzyć, że akurat w tej sprawie mam wystarczające doświadczenie.

Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 10:27 am 
Administrator forum

Panie Piotrze, orpowiem Panu dlaczego w 540 nie należy grzebać:

Bo NIKT z zawodników tych zmian nie chce. Bo wszystko sie tam unormowało. Bo ta klasa uczy jeździc. Bo jeździ w niej dużo osób. A na koniec - bo nie ma sensu grzebać w czymś co jest OK.

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 10:43 am 
Administrator forum

Panie Piotrze,

Żeby było jasne: róbcie jako OSM klasę producencka tylko nie nadawajcie w niej tytułu Mistrza Polski jak nie dopuszczacie WSZYSTKICH modeli do jazdy w tej klasie.

Niby piszecie że OSM i ATA nie ma nic wspólnego - a reprezentujecie interesy WYŁĄCZNIE jednej firmy.

Prosze napisać co stoi na przeszkodzie żeby firma ATA robiła swoje zawody, na modelach firmy TAMIYA bez tytułu Mistrza Polski?
Bo nie bardzo rozumiem parcie na tytuł dla jednej klasy producenckiej.

I jeszcze. Wiem że na świecie są Mistrzostwa Świata jednej marki - TAMIYA - ale nazywają sie Mistrzostwa Świata Tamiya - i wszystko jest jasne.

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 12:21 pm 

Bo NIKT z zawodników tych zmian nie chce. Bo wszystko sie tam unormowało. Bo ta klasa uczy jeździc. Bo jeździ w niej dużo osób. A na koniec - bo nie ma sensu grzebać w czymś co jest OK.

NIKT - bardzo mocne sformułowanie. Na razie zgłosiło się do mnie 2 zawodników (a to chyba troszkę przeczy słowu NIKT), którzy stwierdzili, że klasa 540 jeździ tak samo szybko jak Kadet, natomiast przejście do Speca jest zbyt dużą różnicą prędkości. Ja nie chcę SAM zmieniać przepisów do 540 (ani do żadnej innej klasy), ale zamierzam na ten temat porozmawiać ze środowiskiem.

Z mojego punktu widzenia uznam wyjazd do Nowego Sącza za sukces, kiedy uda się dopracować ścieżkę podejmowania decyzji zarówno dotyczących przepisów jak również dotyczących funkcjonowania środowiska.

Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 12:31 pm 
Administrator forum

Panie Piotrze,

A ja uznam Pana wyjazd do Nowego Sącza za sukces jeżeli głos w sprawie przepisów po spotkaniu przeleje sie na takie przepisy jakie chce środowisko - a nie jak było kiedyś: środowisko sobie a przepisy i tak były tworzone po swojemu.

540: jak ktoś nie rozumie że nauka jazdy modelem polega na uczeniu sie dokładności na małych prędkościach (540) a potem jest dołożenie predkości (Spec) to jego problem. Skoro predkości sa takie same to niech przejdzie do kadeta - mniejsza konkurencja.

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 12:36 pm 

Piotr Niedżwiecki napisał(a):
dlaczego uprawniona jest dyskusja nad zmianami w Spec natomiast w 540 jest to już zakazane?

Odpowiedż jest banalnie prosta...540 jest jak to ktoś szumnie nazwał klasą narodową,która nie ma uregulowań międzynarodowych.Bardzo dobrze się sprawdziła...Natomiast Spec jest klasą jak to zwą efrowską i dlatego w niej musimy śledzić zmiany w Europie.Zmiany jednak musimy dokonywać stosownie do naszych warunków ,tak aby nie wylać dziecka z kąpielą.Nie posiadamy setek zawodników,tak żebyśmy mogli trwonić nawet tych pojedynczych.
Przecież propozycja Marka nie odbiera nikomu startu Li-Po.No chyba ,że np.Patryk boi się 5 cel NiMh u konkurencji,a to by świadczyło,że się cofamy z tymi Li-Po....

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 12:50 pm 

A ja uznam Pana wyjazd do Nowego Sącza za sukces jeżeli głos w sprawie przepisów po spotkaniu przeleje sie na takie przepisy jakie chce środowisko - a nie jak było kiedyś: środowisko sobie a przepisy i tak były tworzone po swojemu.

Jeżeli spotkanie w Nowym Sączy ma być skuteczne to proszę o propozycję w jaki sposób maja być podejmowane lub uzgadniane decyzje. Kto ma prawo zabierać głos, w czyim imieniu, jak liczyć głos, co z nieobecnymi itd... Może warto przez chwilę podyskutować na taki temat (jest jeszcze na to czas) aby to spotkanie miało sens. Tylko proszę nie pisać, że to MUSI wyjść z naszej strony, gdyż wtedy padną głosy, że coś narzucamy środowisku.

Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 1:14 pm 

W tym miejscu należało by apelować do modelarzy o udział.Jest to jakiś cień szansy na demokrację.Brak promocji spotkania na słusznej stronie świadczy o nieudolnośćci lub celowym działaniu Komandora ,czego wyrazem jest zdziwienie P.Meliona.
A więc jeszcze raz gorący apel o udział w spotkaniu wszystkich tych którym modelarstwo nie jest obojętne....

Ostatnio edytowano Cz paź 01, 2009 1:48 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 1:31 pm 
Administrator forum

Panie Piotrze,

Jedna osoba - jeden JAWNY głos na piśmie. Do wyboru opcje dla Speca i dodatkowo pytanie o 540 i dopuszczenie do klasy Junior (w wydaniu Młodzieżowego Mistrza Polski) modeli innych producentów)

Nieobecni: oddadzą JAWNE głosy na tym forum do terminu np. 10.10.2009r. Oczywiście nie w formie ankiety ale głosu jako nowego posta z podpisem - imie i nazwisko.

PostNapisane: Cz paź 01, 2009 1:54 pm 

Panie Piotrze,

Jedna osoba - jeden JAWNY głos na piśmie. Do wyboru opcje dla Speca i dodatkowo pytanie o 540 i dopuszczenie do klasy Junior (w wydaniu Młodzieżowego Mistrza Polski) modeli innych producentów)

Nieobecni: oddadzą JAWNE głosy na tym forum do terminu np. 10.10.2009r. Oczywiście nie w formie ankiety ale głosu jako nowego posta z podpisem - imie i nazwisko.

Uważam to osobiście za b. dobry pomysł, ja, choć zresztą będzie takich osób więcej, nie jestem w stanie przyjechać do NS, choć szkoda, bo chciałem...

Smak zwyciestwa smakuje lepiej po walce FAIR-PLAY

PostNapisane: Pt paź 02, 2009 12:34 pm 

Może być z tym mały problem w przypadku osób, które chcą zabrać głos a nie mogą pisać na forum... :-(

Tomasz Wójcik - Tarnów

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona