Witam,
Miałem założyć nowy temat ale ponieważ sprawa wiąże się z majowym programem "Prosto z Polski" i stanowi jego rzeczywistą kontynuację to postanowiłem go odświerzyć. Otóż, uważny widz programu zauważył zapewne, że kończy się on obietnicą zorganizowania otwartego spotkania klubów i środowisk modelarskich, którego celem byłaby próba zorganizowania się w sposób zgodny z tzw. "demokratycznymi standardami". Obietnicę taką złożył w obecności Prezesa Jarząbka, Pan Włodzimierz Melion i ... najpierw długo nic, sezon wakacyjny - można zrozumieć, a od tygodnia zaczęły się faktyczne działania zmierzające do zorganizowania takiego spotkania. Tj. Pan Melion poprosił mnie o przygotowanie konspektu spotkania, ja to zrobiłem i ten wstępny konspekt miał się ukazać na stronie KMK (przypominam - jest to prywatna strona panów TB i JM). Wg. Pana Meliona, wielce szanowny Komandor B. otrzymał polecenie opublikowania konspektu, aby potencjalni zainteresowani mogli się z nim zapoznać ... i co ? .... ano, nic. Komandor nie opublikował, a zebraną żółć wylał na domniemanych "szpiegów" i Leszka Zarembę prokurując żenującą wypowiedź na swoim KMK'owskim forum.
Ja mogę zrozumieć Komandora i jego niechęć do publikacji czekogolwiek z moim podpisem na swojej stronie, co nie zmienia faktu, że rozkaz to rozkaz. Tak więc szanowny Komandorze B. !
DO DZIEŁA !!!