Tak jak Marek napisał.Trzeba wywalić tę śmierdzącą rybę.A ona dla wielu jest jedna.Może nie dla Ciebie Tadeuszku skoro z nami Ci nie po drodze. Ty z uporem maniaka starasz się udeptać na bagnistym podłożu ścieżkę do LOK.
Z niecierpliwością czekamy na odpowiedż na Twój list do LOK (chociaż jeśli odpowiedzą to będzie to ewenement jak baba z brodą i wąsami).
Nie rozumiem dlaczego bronisz sędziów,którzy są jednoznacznie za taki stan odpowiedzialni.Jest wiele dyscyplin ,w których sędzia ma ogromny wpływ na przebieg walki.Np.Koszykówka.Tylko od sędziów zależy na ile staje się kontaktowa.Po to są przepisy ,aby sędzia miał narzędzie w rękach do panowania na boisku, w ringu czy na torze...
Nikt z Nas nie uczy Swoich dzieci agresji, no może Pan Nazarewicz Swojego syna.
Mamy ciężkie ,kryzysowe czasy a modelarskie zawody stać na opłacenie trzech sędziów.Sędziów z odległych krańców Polski.
Ci sędziowie fundują Nam przerwę w sobotę do godz 12.Potem co chwilę wykazują się totalną biernością.Uaktywniają sie (co niektórzy)wieczorem po %.Niedzielny bełkot pod nosem sędziego prowadzącego niczym nie przypominał dykcji, instrukcji dla "Tośka" Program do obsługi AaMB był własnością organizatora.To niech mi ktoś odpowie po co Ci Panowie przyjechali.Myślę,że przy takich odległościech i rozpisanych kilometrach można by za te pieniądze zorganizować zawody.
Całkiem poważnie czy zawody w takiej obsadzie były by gorsze...
Mogło być tak.Przemek Morawski czy Jacek Ochociński przy komputerze ,obaj Panowie prowadzili zawody w Pabianicach (1:12)
Sędzia torowy Tadeusz Żelazo-wielokrotnie wykazał się spostrzegawczością i obiektywną oceną sytuacji,doświadczenie z zagranicy,
do pomocy Tadeuszowi dokooptować jeszcze z jednego tatusia ,może z miejscowych.
Kontrola techniczna,tu chyba nie było by problemu grono tatusiów reprezentujących wszystkie klasy z np.Piotrkiem Fortuną na czele(przerabiał prawie wszystkie klasy)
To wszystko odbyło by się myślę,że bez złamanego grosza ,bo wszyscy wymienieni zrobili by to z pasji.
Czy takie zawody o takim scenariuszu były by gorsze,napewno nie...Czy stać Nas na to,żeby tych Panów opłacać za to tylko ,że są powodem niesnasek pomiędzy Nami.
Ps.Jacek Pietrzak ma nagrania z chyba całych zawodów