Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:59 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt sty 23, 2009 2:37 pm 

Szanowny Adamie.
Nie bardzo moge pojąc sens Twojej wypowiedzi.
Czy oznacza ona że odpoweidź na konkretne pytanie zależy od tego, kto to pytanie zadaje oraz to kto zapozna się z tymi wypowiedziami????
Powtarzam po raz koleiny. Zadałem konkretne pytanie i wydawało mki sie ze kazdy odpowie na nie według swoich przekonań.

Co do reszty Twojej wypowiedzi, to nie w tym temacie.

Tadeusz Żelazo

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 2:45 pm 

Panie i Panowie.
Pozostaje nam czekać na 3 - 4 osoby odpowiedzialne za nadzór nad całością, które zechcą podjąć się zadania i które cała reszta będzie wspierać i w miarę możliwości pomagać. Moja propozycja to - Pan Tadeusz Żelazo ,jeśli oczywiście by się zgodził? Myślę że nie muszę uzasadniać dlaczego.
Pozdrawiam
Rysiek.

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 2:48 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
...

I z uporem maniaka pytam o zdanie innych osób .
Wynik tej "społecznej" konsultacji zamierzam przedstawić w formie oficjalnej propozycji LOK-owi. Będą musieli zająć stanowisko.

Tadeusz Żelazo

Różne tematy były poruszane i pozostały bez echa.Czy Tadeusz masz takie silne "blaty" w LOK ,że społeczność mają w dupie,a Ciebie wysłuchają? Czy to może odcinasz kupony za order? :lol:
Chyba LOK powinien zaproponować jakieś spotkanie z przedstawicielami społeczności modelarskiej i wtedy można by mówić o konsultacjach.Tylko,że musieli by odpowiedzieć na kilka pytań,a jak chodzisz solo to pewnie jak trusia na ugiętych kolankach...i to im pasuje.

ps.a może wiesz czy licencje EFRA są opłacone bo kadra "jamajczyków"jedzie w środę na ME.

Ostatnio edytowano Pt sty 23, 2009 2:52 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 2:49 pm 

Zaremba ( mój kolega ) napisał:
Cytuj:
Jeśli nie będzie konieczności startowania w eliminacjach,to zaoszczędzi się na sędziach.Koszt opłaty sędziowskiej to około 600 zł za imprezę.Powinno być tak,że imprezy lokalne sędziują sędziowie lokalni ,wywodzący się z danego Klubu.
4 czy 5 eliminacji to zaoszczedzone2400 do 3000 zł to już coś.Do tego dochodzi wpisowe,które powinno być na miarę MP.....

Leszek. Dobrze kombinujesz. Kombinuj dalej.
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 2:52 pm 

Cytuj:
jak chodzisz solo to pewnie jak trusia na ugiętych kolankach

Nogi tez mam z żelazo.

Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 2:55 pm 

Cytuj:
Chyba LOK powinien zaproponować jakieś spotkanie z przedstawicielami społeczności modelarskiej

Właśnie aby do takiego spotkania doszło to trzeba najpierw coś na nie przygotować. Bo jak nie bedzie jakiś konkretnych spraw do rozpatrzenia i podjęcia decyzji = skończy się pyskówką. A wtedy n ie będzie nawet o milimetr lepiej tylko gorzej. Bo czara goryczy mocniej wykipi.
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 3:08 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Szanowny Adamie.
Nie bardzo moge pojąc sens Twojej wypowiedzi.
Czy oznacza ona że odpoweidź na konkretne pytanie zależy od tego, kto to pytanie zadaje oraz to kto zapozna się z tymi wypowiedziami????

Szanowny Tadeuszu (, a nawet szanowany :) )
Sens jest mniej więcej taki: Jakby człowiek wiedział, po co ma odpowiadać to zastanowiłby się czy warto w ogóle zabrać głoś. Ani osoba pytającego ani Ci, którzy mieliby wysłuchać wniosków nie mają tu nic do rzeczy.

Paweł Żelazo napisał(a):
Powtarzam po raz koleiny. Zadałem konkretne pytanie i wydawało mi sie ze kazdy odpowie na nie według swoich przekonań.

Konkretnie zabieram głos w dyskusji. Uważam, że sam temat jest na tyle ważny (w końcu ma być to finał krajowej rywalizacji wyłaniający Mistrza Polski), że zainteresowane osoby powinny spotkać się i omówić konkretnie temat, a za przykłady różnych rozwiązań mogą służyć np. kraje ościenne. Spotkanie proponuję zorganizować TUTAJ. Ze swojej strony oferuję najlepszą obsługę i komfortowe warunki dyskusji. Słyszałem, że LOK chciałby takie spotkanie zrealizować i proszę abyś przedstawił naszą propozycję (chyba ich stać na zorganizowanie takiej kursokonferencji ?). Uważam, że miejsce lepsze niż gmach na Chocimskiej, w którym to odbyło się już wiele zakulisowych rozmów...

Paweł Żelazo napisał(a):
Co do reszty Twojej wypowiedzi, to nie w tym temacie.

Powołałeś się na LOK jako Związek Sportowy w myśl ustawy, więc próbuję Cię wyprowadzić z błędu, o czym świadczą informacje na stronie Ministerstwa Sportu. To wszystko.

KYOSHOblog

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 3:09 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
... Bo czara goryczy mocniej wykipi.
Tadeusz Żelazo

Niech wykipi czy nawet się wyleje bylebyśmy nie musieli jej pić.
Jeśli coś zostanie ustalone wcześniej,a spotkanie będzie miało na celu tylko cichą aprobatę,tego ustalonego, to będzie jak na PZPR-owskim plenum.Wszyscy w milczeniu zaaprobują.No może ja wstanę i krzyknę "niech żyje Tadeusz Żelazo" ,a Adam podejmie jakieś zobowiązanie na przyszłą pięciolatkę, dla uczczenia uchwały.Można by jeszcze wsadzić informację o imperialistycznych siłachco niektórych dilerów.Będzie tak bardzo LOK-owsko.
Podstawa w demokracji to dyskusja ,bo trzeba poznać partnera do porozumienia...

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 3:56 pm 

Tak sobie myślę :D i doszedłem do wniosku , że w LOK nic się ostatnio nie zmienilo , a powinno . Mamy przeciesz nowego Sekretarza . Stary bardzo dużo mówił , ale nic nie mógł . A nowy , Włodzimierz Melion , bardzo dużo może , ale nic nie mówi . I to budzi niepokoj . Kryzys się pogłębia . :evil: Wiemy , że stary wszystko czytał . Ciekawe , czy Nowy też ?

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 4:08 pm 

Panie i Panowie.
Nie odpowiadając na postawione pytanie Tak czy Nie doświadczenie podpowiadało mi że jak zwykle diabeł tkwi w szczególach.
Myślałem że to ma być spontaniczny ruch modelarzy zgodny z potrzebami czasu. Wyłaniają się nowe fakty. Jeśli to ma być podane na tacy gotowe danie dla LOKu, to może niech Liga zechce łaskawie podjąć dialog z modelarzami choćby na jakimś forum. A jeśli ma Nas tam gdzie pisałem wcześniej , to zróbmy to sami bez LOKu, własnymi siłami, które stale rosną. Zdecyzą poczekam na dalsze szczegóły.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 5:44 pm 

Myslę, myślę i nie mogę się domyśleć co jest w tym złego. Że chcę zaproponować LOK-owi jakąś małą zmianę obecnego stanu rzeczy. Bo nawet wielkie rzeczy zmiania sie na poczatek małymi krokami.
A mówiąc po chłopsku.
Można pisać o odchodach ( nie mylić z dochodami ) chociaż dla niektórych efekt końcowy jest ten sam.
Mozna jak kapitan naszych piłkarskich orłów powiedzieć że "najpierw sramy na talerz, a później z niego jemy".
Tylko co z tego wynika.
Od paru lat nic.
Jak przychodzi do przedstawienia jakiegoś sensownego rozwiazania z pominięciem "jaśnie nam panujących" - to okazuje się że lepiej rozmydlać sprawę ( a jest to znana ludowa recepta na poprawę pracy pewnej części ludzkiego ciała ) niż zająć konkretne stanowisko.
Może najpierw w tak "drobnej" sprawie zgłośmy się LOK-u i zobaczymy co wyniki z tego głosu "ludu pracującego miast i WSI".
Jak uda się załatwić jedną sprawę, weźmiemy się za kolejne.
I to by było na tyle ( bez żadnych skojarzeń ).
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 6:31 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
...
Można pisać o odchodach ( nie mylić z dochodami ) chociaż dla niektórych efekt końcowy jest ten sam.
Mozna jak kapitan naszych piłkarskich orłów powiedzieć że "najpierw sramy na talerz, a później z niego jemy".

Z treści o cyt."sraniu"wynikało,że organizowanie MP, przynajmniej w klasie Modi... nie ma sensu.
Paweł Żelazo napisał(a):
Jak przychodzi do przedstawienia jakiegoś sensownego rozwiazania z pominięciem "jaśnie nam panujących" - to okazuje się że lepiej rozmydlać sprawę ( a jest to znana ludowa recepta na poprawę pracy pewnej części ludzkiego ciała ) niż zająć konkretne stanowisko.
Może najpierw w tak "drobnej" sprawie zgłośmy się LOK-u i zobaczymy co wyniki z tego głosu "ludu pracującego miast i WSI".

Sensowne rozwiązania były podejmowane na pierwszym spotkaniu w Kłodzku.Szanowny przedmówca totalnie zignorował,szydząc z niego.Druga kłodzka próba również nie wywołała w piszącym entuzjazmu.Wielokrotne nawoływanie do zmian wśród panujących,też nie było zauważalne przez piszącego.A są znane fakty,że Komandor nawet pisma z EFRA w sprawie reprezentacji Kraju pozostawiał bez odpowiedzi.Piszący nie jest zainteresowany faktem nie rozliczenia się LOK do końca z zeszłorocznymi reprezentantami.
Ale co proponuje dzisiaj piszący?Mamy wypracować gotowca,którego podamy LOK-owi na talerzu,tak aby przywrócić mu zaufanie społeczne i rangę w Ministerstwie.I to bez jakiej kolwiek oznaki dobrej woli z Ich strony.W imie czego.
W imie powiązań LOK i tej WSI-chyba ten skrót trafił tu nie przypadkowo... :shock:
Ps.LOK-owi nawet nie chciało się usunąć osób niekompetentnych,które kompromitują tę organizację prowadząć np.zawody w stanie t.z.wskazującym,nie zmieniając Białoruskiego punktu przepisów nr 11.28 i t.d.
Konia z rzędem temu który znajdzie jakąkolwiek reakcję na postulaty od modelarzy.
Mam nadzieję,że nie chodzi tu o podpisany cyrograf...

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 8:46 pm 

Panie i Panowie.
Demokracja może nie jest najlepszym ustrojem dla ludzi, ale nikt nie wymyślił nic lepszego.
Jak Prezydent lub Premier nie spełnia moich oczekiwań w stopniu minimalnym to traci mój głos,
jak takich będzie większość, to przestaje pełnić zaszczytne funkcje i ustępują miejsca innym.
Mnie ten ustrój bardzo się podoba i dopuki nie ma lepszego, będę go bronił w każdej chwili i do końca.
Największą jego zaletą jest prawo do swobody wypowiadania się.
Mogę się z kimś spierać, nie zdadzać się mieć własne zdanie, może mie ktoś wkurzać ty co mówi,
ale oddał bym życie żeby mój adwersaż miał to prawo.
Szkoda tylko że niektórzy, nawet nie zamierzają z niego skorzystać.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Pt sty 23, 2009 10:28 pm 

Amen.
Tadeusz Żelazo

PS. Swoje propozycje i tak przedstawie władzom LOK na piśmie.

PostNapisane: So sty 24, 2009 10:16 am 

Uważam, że propozycja Tadeusza jest słuszna. Dawno nie przeglądałem forum dlatego małe opóźnienie. Jestem za

GG 8022719

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona