Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 5:13 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lis 08, 2008 5:38 pm 

cóż że masz 30cc jak technologicznie jest cofnięty;) zenoah g270 jest najnowszym wydaniem i na pewno jest wiele usprawnień które biją na głowę innym silnikom;)

ja śmigałem na 23cm CY i dobrym rezonansiku i modelik świetnie szedł - więcej nie trzeba.. jak ktoś daje 30cm to chyba dla szpanu albo jeśli ktoś chce bardzo mocno katować model:)
I podkreślam zależy jakie 30cm bo są i wersje słabiutkie -chińskie co występują np. w kopiach MCD

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lis 08, 2008 6:11 pm 

Przemo Zabłocki napisał(a):
Hmm no właśnie trzebaby było tylko sie zastanowić co będzie miało gorsze następstwa czy cięższa felga z ofsetem która zwiększałaby mase nieresorowaną,czy inne hexy które zwiększałyby moment i siłę gnącą działajaca na łożysko i zwrotnice. :wink:

Myślę, że zarówno masa hexów dystansowych jak i felg z większym offsetem nie jest o wiele większa, kilkadziesiąt gramów nie zrobi różnicy na modelu, którego masa wynosi 10 kg. Zostaje problem dostępności: nie znalazłem jeszcze felg z większym offsetem na opony do baji, hexy wydają się być bardziej dostępne. Widziałem też przeróbki z hexa 24mm na 23 pod opony i felgi rozmiaru 40 z monsterów/ truggy.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 08, 2008 6:55 pm 

Bartek Koźbielak napisał(a):
cóż że masz 30cc jak technologicznie jest cofnięty;) zenoah g270 jest najnowszym wydaniem i na pewno jest wiele usprawnień które biją na głowę innym silnikom;)

ja śmigałem na 23cm CY i dobrym rezonansiku i modelik świetnie szedł - więcej nie trzeba.. jak ktoś daje 30cm to chyba dla szpanu albo jeśli ktoś chce bardzo mocno katować model:)
I podkreślam zależy jakie 30cm bo są i wersje słabiutkie -chińskie co występują np. w kopiach MCD

Bartku masz rację są silniki i silniki,jak sie ma kupoiwać jakiś chiński shit to lepiej zrobić jakoś porting na gratach Zenoha.

duke14 napisał(a):
Hmm no właśnie trzebaby było tylko sie zastanowić co będzie miało gorsze następstwa czy cięższa felga z ofsetem która zwiększałaby mase nieresorowaną,czy inne hexy które zwiększałyby moment i siłę gnącą działajaca na łożysko i zwrotnice. :wink:

Myślę, że zarówno masa hexów dystansowych jak i felg z większym offsetem nie jest o wiele większa, kilkadziesiąt gramów nie zrobi różnicy na modelu, którego masa wynosi 10 kg. Zostaje problem dostępności: nie znalazłem jeszcze felg z większym offsetem na opony do baji, hexy wydają się być bardziej dostępne. Widziałem też przeróbki z hexa 24mm na 23 pod opony i felgi rozmiaru 40 z monsterów/ truggy.

Pare gramów więcej nie ma już tak duzego znaczenia w modelach o takiej wadze,moża by było pomyśleć o jakiś wytoczonych tylejkach które wydłużałyby hexy ale to raczej nie wpłynie pozytywnie na trwałosc ori cześci i bedzie miało większa tendencję do ściącia koła przy glebie lub skoku.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 08, 2008 7:32 pm 

Biorac pod uwage cene tego modelu to nawet szkoda by mi bylo tak kombinowac. Nie stac mnie na kupowanie tanich rzeczy jak to sie mowi :) .

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: So lis 08, 2008 7:47 pm 

Pare gramów więcej nie ma już tak duzego znaczenia w modelach o takiej wadze,moża by było pomyśleć o jakiś wytoczonych tylejkach które wydłużałyby hexy ale to raczej nie wpłynie pozytywnie na trwałosc ori cześci i bedzie miało większa tendencję do ściącia koła przy glebie lub skoku.

No, Hpi zarówno baje 5b jak i 5t zrobiło w proporcjach "realistycznych", tzn długość do szerokości jest proporcjonalna do rzeczywistego odpowiednika, przez co jest ona po prostu wąska. Na niektórych filmach widać jak baja się przewraca, zwłaszcza z rezonansem.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 08, 2008 8:20 pm 

w tych modelach ogromnie wpływa ustawienie amortyzatorów na jazdę..
Miałem attacka na full alu i za miękkie zawieszenie z tyłu model podskakuje nie ma przyczepności zębatki cierpią i wszystko.. takim alusem nie jeździ się jak bają.. jedna wywrotka i może skończyć się jazda.. Po moich obserwacjach baja jest wytrzymała dobra dla początkujących jak i zaawansowanych dzięki swej niezawodności. Jedynie co szybko pada to okładziny klocków sprzęgła ale już są części opcjonalne które eliminują ten problem.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2008 12:02 pm 

teraz pytanie trtoszke inne.
Za ile moge juz kupic nowa baje b5 ss?? NAJLEPIEJ W PL ze wzgledu na gwarancje, aczkolwiek moze byc z calego swiata bo z tym tez nie bede mial problemu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2008 12:36 pm 

a nie mozesz sobie sprawdzic ? Uwielbiam takie pytania... Za tyle kupisz za ile ja znajdziesz najtaniej, proste jak sznurek w kieszeni.

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2008 1:36 pm 

uwielbiam to pisanie postow na siłe...aby powiedziec ze 3 słowa.... chyba logiczne że chce kupic jak najtaniej. A sam szukam/szukalem duzo, i chyba oczywistym jest, że chciałbym znaleźć jak najtaniej, więc tez piszę na forum bo może ktoś mi wskaże miejsce gdzie kupie taniej.

pozdro!

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2008 2:15 pm 

Mam nadzieję ceny USD w najbliższym czasie pozostaną na poziomie 2,6-2,8 PLN.
W dniu dzisiejszym przeszacujemy więc ceny modeli – Spadną ok. 10%.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 10, 2008 4:52 pm 

A może konwersja na brushless kogoś zainteresuje :D :?:

http://fastestrc.blogspot.com/2008/07/e ... -baja.html

https://picasaweb.google.com/ZIP18PL/OF ... 1274863186

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 2:18 pm 

a mam pytanie.

Moj najbardziuej prawdopodobny plan przewiduje zakup baji 5b ss.

Doskonale wiem ze potrzebuje kupic aparature, chcialbym ja kupic jakas lepsza.

co jeszcze potrzebuje kupic do modelu??
interesuja mnie raczej dosyc dobre czesci.

prosze o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 3:40 pm 

refiko napisał(a):

Serwa (gazu i na skręt), pakiet odbiornika + ew. ładowarka do niego i jakieś farby do malowania karoserii.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 3:54 pm 

duke14 napisał(a):
refiko napisał(a):

Serwa (gazu i na skręt), pakiet odbiornika + ew. ładowarka do niego i jakieś farby do malowania karoserii.

a czesem w zestawie w baji 5b ss nie ma servo skretu?? WYDAJE MI SIE ZE JEST.

nIE WIEM czy wczesniej pisalem ale juz jakis rok temu mialem baje 5b RTR, i w niej była standardowa3 kanalowa aparatura. absolutnie nie mialem do niej zastrzen, zasieg realny okolo 60m, potem juz model potrafil sam skrecic. generalnie byłem z niej zadowolony, teraz chcialbym cos lepszego w granicach 600zł(apka) sanwa mx3?(dobrze mowie) one dzialaja na jakies innej zasadzie... ktos mi podpowie? nie dzialaja chyba na falach am/fm tylko cyfrowo. niech ktos mi przyblizy temat tych apek.

Kosztowo jak by to wygladalo? apka ok 600zł, servo gaz/hamulec = ??zł
pakiet aku do modelu (najlepsze sa chyba lipo??) kosazt = ??zł
i wiadomo aku do apki( ok 100-150zł)
cso jeszcze?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 11, 2008 4:11 pm 

Aparatura N4Q 2.4 GHZ
Zasilanie modelu pakiet RcHobby
Serwo SSV9864MG lub SSV9864MG

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona