Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 1:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 19, 2008 5:22 pm 

Jak radzę kupić te 8000. I tak nie opanujesz modelu na pełnej prędkości.
Albo zrobić jeszcze inaczej. Kupić bezszczotke 10000 i zamiast 2 cel lipo dać 1 ;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 19, 2008 9:01 pm 
To wiem, ale chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica pomiędzy Xcelorinem a Vortexem w mocy, zużyciu prądu i.t.p.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 12:30 pm 
odkopie temat,

jak tam sie lipolki sprawdzają? robi ktos zamówienie w najbliższym czasie? chodzi mi o te: http://www.aero-nuts.com/product_info.p ... cts_id=433

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 12:48 pm 

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=7568 może coś takiego tylko dwie cele zlutować, będą tańsze, lżejsze i pojemność większa :D

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 1:30 pm 
Te z Hobbycity nie zmieszczą się. Te z Aeronuts ledwo wchodzą, a i tak trzeba im trochę koszulkę podciąć na brzegach :)

Ostatnio testuje Micro T z zestawem Xcelorina 8750 kV, przyśpieszenie powala i kłania się brak wheelie bara :D A testy na razie były na standardowym odbiorniku (podniósł masę o co najmniej 30% od docelowej).

A li-polki są w porządku, wchodzi w nie zwykle średnio 196 mAh, więc jest dobrze :) A i na wydajność prądową nie można narzekać (oryginalny regiel poszedł się j....ać po 2 jazdach :( )

jeżeli jesteś chętny to mogę zrobić zamówienie specjalnie dla Ciebie, wysyłka jest naprawdę niedroga.

Pozdrawiam Karol

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 1:49 pm 
karolpenconek napisał(a):
jeżeli jesteś chętny to mogę zrobić zamówienie specjalnie dla Ciebie, wysyłka jest naprawdę niedroga.

Pozdrawiam Karol

byłbym wdzięczny, podaj na PM koszt 2 pakietów.

a jakiego odbiornika używasz? planuje włożyc też bezszczotke od losiego 8k kv, odbiornik mam spektrum sr3001 i chyba wejdzie, okaże się jak kupie bezszocztkę... Myslałem tez nad opcją żeby elektronike zostawic std i tylko włożyc lipola i silnik atomic bb, ale wali mi sie zasięg (4-5m max), a po zmianie antenki jest jeszcze gorzej (2m)...

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 2:12 pm 

Na początek wystarczy lipo, std regiel, i silniczek BB. Jeżdże na takim zestawie mniej wiecej od czerwca.
Micro często dostaje w kość ale ma się dobrze.
Prędkość jest wystarczajaca do domu.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 2:17 pm 
Piotrek Skoczek napisał(a):
Na początek wystarczy lipo, std regiel, i silniczek BB. Jeżdże na takim zestawie mniej wiecej od czerwca.
Micro często dostaje w kość ale ma się dobrze.
Prędkość jest wystarczajaca do domu.

i tak bym zrobił gdyby nie zasięg...

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 2:29 pm 

Tez miałem problem z zasięgiem jakies 3 metry (złamana antenka na wysokości 0.7cm nad reglo-odbiornikiem)
Skróciłem antenke, przelutowałem i teraz zasięg jest około 10m.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 2:32 pm 
Niestety standardowe odbiorniki Spektruma się nie zmieszczą. Próbowałem upchnąć SR3000 i nie wchodzi nawet bez obudowy. Odbiornik zamówiłem Team Losi specjalny do Micro-T na 27mHz AM

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 3:30 pm 
Piotrek Skoczek napisał(a):
Tez miałem problem z zasięgiem jakies 3 metry (złamana antenka na wysokości 0.7cm nad reglo-odbiornikiem)
Skróciłem antenke, przelutowałem i teraz zasięg jest około 10m.

dzieki, rzeczywiście zasięg sie zwiększył (u mnie akurat nie dużo o jakiś 1-2m.)

Karol, a odbiornik SR3500 wejdzie do micrusa ? (oczywiście bez obudowy)

Tytuł:
PostNapisane: So lis 22, 2008 5:31 pm 
SR3500 wejdzie nawet z obudową, nawet gdzieś na stronie Losi jest opisana przeróbka z użyciem tego odbiornika. A niestety muszę się go na razie pozbyć, gdyż w mojej DX2.0 układ nadawczy poszedł w niepamięć ot tak sobie i niestety będę musiał reklamować w USA :( :(

Pozdrawiam Karol

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 26, 2008 5:02 pm 
Popylające maleństwo, czyli Brushless Micro-T ciąg dalszy :)

Otóż dzisiaj dotarła do mnie nowa aparatura do Micro-t (Futaba 2PL), postanowiłem wykonać już ostateczne testy z Xcelorinem 8750kV:

Wnioski: Losi chwali się, że wszystko się zmieści z ich odbiornikiem. Niestety nie jest tak pięknie, należy usunąć wtyczki pomiędzy odbiornikiem a reglem i serwem. Oczywiście Micro-t dostał nowe koła, specjalne na równą nawierzchnie. Na tym silniku na najmniejszej zębatce (na początek, aby nie przeciążyć) na przyczepnej nawierzchni podnosi się właściwie przy każdej prędkości po dodaniu gazu, na śliskiej podłodze gdzieś do połowy cyngla. Od zera wręcz można go wywrócić na plecy. Dla porównania w standardzie ciężko osiągnąć wheelie :) Czas jazdy jest znacznie dłuższy niż na szczotce, silnik jest lekko ciepły a regiel zimny.

Prawdopodobnie z ciekawości zakupie silnik 10250kV i Team Orion 9500kv, pewnie też pojawi się porównanie tych silników dla posiadaczy Micro T

Ogólnie: Wreszcie model dostał kopa :)

Pozdraiwam Karol

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 26, 2008 5:29 pm 
jakie masz serwo skrętu? ja mierzyłem esky'a 8g i wszedłby.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 26, 2008 7:40 pm 
Ja zastosowałem Tower Pro 5g z oryginalnym orczykiem, dopasowałem śrubkę i chodzi :)

Edit: Dopiero teraz zauważyłem, że w aparaturze EPA przez przypadek było wychylone na 75% :twisted: (dla niewtajemniczonych: model rozwijał max 75% mocy). Po odblokowaniu po prostu lata, na całym zakresie obrotów wheelie kończące się wywrotką na plecy :) W domu nie ma co wciskać więcej niż gdzieś 2/3 gazu :)

W takim razie czeka mnie zakup Wheelie bara i testy z nim :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona