Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:30 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 12:53 pm 

Adamie, ja skasowalem tego posta a powód powiem Ci w 4 oczy :lol:

On-road ma stary system startów bo..... po prostu innego nie ma, off-road śmiga po ,,nowemu,,

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 1:28 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):

On-road ma stary system startów bo..... po prostu innego nie ma, off-road śmiga po ,,nowemu,,

oki, pogadamy w Saczu w piatek :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 2:44 pm 

To że skasowałeś swojego posta to jedno - w myśl zasady "Twój post, Twoja sprawa" - chociaż jak piszesz posta publicznego to uważam należaloby oczekiwać po prostu publicznej odpowiedzi (w tzw. międzyczasie już taką informację "oficjalnie" otrzymałem na PM)

, drugie to słowo "przepraszam" - tego myślę, że się nie doczekam, ani ja konkretnie, ani nikt z osób ew. zainteresowanych tym aby ta dyscyplina miała jasne i przejrzyste przepisy, na dodatek zgodne z przepisami międzynarodowymi.

... i jeszcze jedno. Po raz kolejny niedbalstwo zostało załatwione kilkoma telefonami między Józkiem, Frankiem, Darkiem i nie wiem kim jeszcze.

Na stronie LOK'u są wywieszone zatwierdzone przepisy. W myśl tych przepisów zlikwidowano w klasach on-road zasadę kwalifikacji 4 pierwszych zawodników bezpośrednio do finału. Jeżeli kilka telefonów wystarczy aby te przepisy wyrzucić na śmietnik to jednoznacznie określa się wartość samej Centralnej Komisji Modelarskiej, która się pod nimi podpisała, a także wartość jakiegokolwiek przepisu CKM.

I słowo ostatnie. Być może jeszcze niektórzy pamiętają złamanie przepisów przez sędziego głównego podczas zawodów w Nowym Sączu w roku 2007. Miałem nadzieję, że przynajmniej w tej kwestii nie trzeba będzie już dyskutować, a ludzie uważający się za odpowiedzialnych i predystynowanych do decydowania o sporcie modelarskim wezmą sobie do serca, a może przede wszystkim do głowy, że rzetelność przepisów i ich literalne przestrzeganie jest główną zasadą każdego sportu - myliłem się jak widać. Zwyciężyły telefony i znajomości - samo życie.

Być może najpierw należy samego siebie traktować poważnie, a wtedy można byłoby liczyć, że modelarstwo jako sport będzie też poważniej traktowane przez otoczenie, a dopóki jest śmiesznie to nie dziwcie się, że pozostaje to "zabawą" małymi samochodzikami dla mniejszych bądź większych chłopaków :)

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 3:02 pm 

Skasowalem bo odpowiedzi i tak nigdy nie doczekalbym się a to dzialanie będzie mialo swój póżniejszy odzew. Muszę tylko oplacić licencję na ten rok,żebym póżniej nie uslyszal bzdur w stylu że ,, wylalem się na kadrę i nie pojechalem na ME ,,.
Jest jeszcze parę spraw finansowych do wyjaśnienia, między innymi zgrupowanie kadry, dofinansowanie do zakupu sprzętu dla kadry i inne takie tam. Polecam wątki na forum kolegów modelarzy plywających FSR i klas M. Tam oficjalnie pisze się o sprawach pieniędzy dla kadrowiczów( zakupu silników CMB), nowego AMBrc itd

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 3:36 pm 

Na co Wy liczycie jeśli jedynym obowiązkiem sędziego (zapisanym w paragrafie 6) jest wypełniać postanowienia paragrafu 2,a tenże mówi:
Sędzia CKM sprawuje swoje funkcje dobrowolnie...

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 5:18 pm 

Skasowalem bo odpowiedzi i tak nigdy nie doczekalbym się a to dzialanie będzie mialo swój póżniejszy odzew. Muszę tylko oplacić licencję na ten rok,żebym póżniej nie uslyszal bzdur w stylu że ,, wylalem się na kadrę i nie pojechalem na ME ,,.
Jest jeszcze parę spraw finansowych do wyjaśnienia, między innymi zgrupowanie kadry, dofinansowanie do zakupu sprzętu dla kadry i inne takie tam. Polecam wątki na forum kolegów modelarzy plywających FSR i klas M. Tam oficjalnie pisze się o sprawach pieniędzy dla kadrowiczów( zakupu silników CMB), nowego AMBrc itd

Dobrze, ze poruszyles te sprawe. Moze napiszesz dlaczego wszyscy zrezygnowaliscie z wyjazdu na ME za tydzien tak pozno. Startowe oplacone, licencje takze, czy to kasa wyrzucona w bloto?

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 5:27 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
...,żebym póżniej nie uslyszal bzdur w stylu że ,, wylalem się na kadrę i nie pojechalem na ME ,,.

Dobrze, ze poruszyles te sprawe. Moze napiszesz dlaczego wszyscy zrezygnowaliscie z wyjazdu na ME za tydzien tak pozno. Startowe oplacone, licencje takze, czy to kasa wyrzucona w bloto?

To jakieś żarty czy kolega się właśnie obudził ze snu zimowego ?

Zaremba Lesław napisał(a):
Na co Wy liczycie jeśli jedynym obowiązkiem sędziego (zapisanym w paragrafie 6) jest wypełniać postanowienia paragrafu 2,a tenże mówi:
Sędzia CKM sprawuje swoje funkcje dobrowolnie...

.. i tu się Leszek mylisz. Pełne brzmienie paragrafu 6 to:

"Sędziowie CKM mają obowiązek wykonywać przyjęte funkcje zgodnie
z postanowieniami § 2, uzupełniać swoją wiedzę sędziowską oraz realizować uchwały i postanowienia Kolegium Sędziów CKM."

Zwracam uwagę na tekst "uzupełniać wiedzę" - to bardzo dobry obowiązek, wprawdzie dużo do uzupełnienia i większość informacji po angielsku ale regulamin to regulamin. Sędziowie do dzieła :) Znam kilka stron, gdzie można poszerzyć swoją wiedzę, zapraszam na priv.

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 6:55 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):

Oczywiście Lukaszu napiszę Ci to co już wielokrotnie napisalem. Powodem mojej rezygnacji z wyjazdu byl fakt calkowitego braku informacji ze strony Komisji - LOK-u. Brak informacji na tematy które są bardzo ważne czyli pieniędzy. Dziwi mnie fakt że to Ty zadajesz takie pytanie, w przeciwieństwie do klas w których startujesz ja muszę dodatkowo jeszcze zapewnić na takich zawodach byt dla mechanika bez którego nie mam szans nawet wystartować nie mówiąc już o chęci ścigania się. Tak więc wracając do Twojego pytania. Jedyne co wiedzialem to fakt natychmiastowego przelania na kono LOK-u kwoty chyba 105 euro Na pytania zadawane wielokrotnie osobom które powinny udzielić mi przynajmniej podstawowej odpowiedzi otrzymywalem wielką niewiadomą. Bardzo szybko obliczylem koszt uczestnictwa w takiej imprezie naszej ekipy tj. 3 zawodników, minimum 2 mechaników, 1 manager to wyszla kwota od 8-12 tysięcy. Nie liczylem kosztów przygotowania sprzętu.Wielokrotnie pisalem że gdyby informacja że nie będzie żadnego dofinansowania ukazala się stosunkowo wcześniej, otrzymalbym jakiegoś glejta o powolaniu do kadry to zapewne lwią część tej kwoty zorganizowalbym we wlasnym zakresie. Taki jest glówny powód mojej rezygnacji i jakiegokolwiek domysly są nieprawdziwe.
Nie wiem jak Ty , ale ja podchodzę do pewnych spraw poważnie i życzę sobie takiego samego podejścia od drugiej strony. Przynajmniej w formie podstawowej a nie ma nic gorszego jak brak informacji. Z wyjazdu na ME zrezygnowalem już w styczniu !!! więc informacje jakie posiadasz są NIEPRAWDZIWE.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 30, 2008 8:00 pm 

Adam Różycki napisał(a):

"Sędziowie CKM mają obowiązek wykonywać przyjęte funkcje zgodnie
z postanowieniami § 2, uzupełniać swoją wiedzę sędziowską oraz realizować uchwały i postanowienia Kolegium Sędziów CKM."

Zwracam uwagę na tekst "uzupełniać wiedzę" - to bardzo dobry obowiązek, wprawdzie dużo do uzupełnienia i większość informacji po angielsku ale regulamin to regulamin. Sędziowie do dzieła :) Znam kilka stron, gdzie można poszerzyć swoją wiedzę, zapraszam na priv.

Ale nie zapomni też o punktach w których jest mowa o kasie.Ja zawsze myślałem,że jeśli ktoś bierze kasę to ma obowiązek pracy i wykonywania czynności określonych w np.umowie o pracę,a dobrowolnie pracują wolontariusze w hospicjach ,za darmo.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2