Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 26, 2026 12:52 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 4:15 pm 

Jakub Mazur napisał(a):
Błażej Zagozda napisał(a):
to znaczy co Darku?? ze jak przyjade ze swoim savem w ktorym 3/4 elementow podwozia jest zmieniona bo zrobilem sam lub zaadaptowalem z innych modeli, mam silnik sh tudziez rb (narazie jeszcze K4.6 ale kto wie :) ), wydech lossi, box na elektronike tamyia, lacze prolina 40 i karoserie z jakiegos chinczyka to juz mnie dyskfalifikujesz?? :roll: koncepcja budowy nadal ta sama, ramowa... tylko troche unowoczesniona :)

pozdrawiam

Za okazaniem paragonu zostaniesz dopuszczony :D

no niewiem... ja nie mam :roll: model z drugiej reki... moze Toost ma ale chyba nie w HPI kupowal... ale w Polsce...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 6:22 pm 

W nocy wyjeżdżamy do Lubawy wspierać naszych zawodników na MP LOK-u i ATY. :lol:
Do poniedziałku nie będę odpowiadał na posty.
Mam nadzieję ze moje wcześniejsze wyjaśnienia rozwiały większość wątpliwości. Chciałbym, aby głos w dyskusji zabierały osoby zainteresowane zawodami i posiadające nasz sprzęt.
Ogólnie jesteśmy otwarci na racjonale propozycje wszelkich rozwiązań. Jeśli macie jakieś propozycje zmian w przepisach chętnie odpisze po powrocie. Pamiętajcie jedynie że jakieś przepisy musza być i postarajmy się znaleźć rozsądne rozwiązania.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 6:49 pm 

Jakub Mazur napisał(a):
to znaczy co Darku?? ze jak przyjade ze swoim savem w ktorym 3/4 elementow podwozia jest zmieniona bo zrobilem sam lub zaadaptowalem z innych modeli, mam silnik sh tudziez rb (narazie jeszcze K4.6 ale kto wie :) ), wydech lossi, box na elektronike tamyia, lacze prolina 40 i karoserie z jakiegos chinczyka to juz mnie dyskfalifikujesz?? :roll: koncepcja budowy nadal ta sama, ramowa... tylko troche unowoczesniona :)

pozdrawiam

Za okazaniem paragonu zostaniesz dopuszczony :D

no niewiem... ja nie mam :roll: model z drugiej reki... moze Toost ma ale chyba nie w HPI kupowal... ale w Polsce...

pozdrawiam

sklep był z sieci HPI, tylko faktycznei z tego sava to tam zostały chyba tylko słupki na karoserie i to pewnie nie wszystkie :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 7:07 pm 

Witam
ogólnie jestem początkującym zawodnikiem ( ost. impreza off road w Kłodzku ) posiadam Sava X SS w wersji kit bez silnika ( silnik innej firmy niż hb hpi i lrp ) Zakup sava był bardzo dobrze przemyślany i start w zawodach planowałem już od początku . Model kupilem wersji bez silnika bo akurat wersja z silnikiem była niedostępna . Oczywiście będę startował w zawodach . Jak napisał Pan Błażej Zagozda również wymieniłem parę rzeczy innych niż w standardowym savie , niektóre z tych są rzeczami innych producentów niż HPI LRP i HB , lecz model to ten sam Savage firmy HPI ( konstrukcja karoseria z naklejkami producenta i typu modelu ), mam nadzieję że będzie pewna "przepustka" dla osób które chcą i będą startowały w hpi Challenge.
Pozdrawiam .

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 8:43 pm 

Na razie opublikowaliśmy przepisy wersji klas podstawowych. Nie wiemy jeszcze jak będzie wyglądało obłożenie (ilości zawodników w poszczególnych klasach).
Założyłem, więc okres przejściowy, który między innymi ma na celu pomoc nam w realnej ocenie sytuacji.
Rozwiązaniem problemów modyfikacji w modelach może być utworzenie klasy Open planowanej dla najlepszych zawodników, którzy będą przygotowywali się do MP i zawodów międzynarodowych. Z pewnością natomiast chciałbym, aby klasa Standard została "czysta" głownie dla dobra początkujących zawodników, którzy chcą startować modelami wyjętymi z pudełka. Uważam, że nie możemy pozbawiać ich równych szans.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 07, 2008 9:45 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):

Rozwiązaniem problemów modyfikacji w modelach może być utworzenie klasy Open planowanej dla najlepszych zawodników, którzy będą przygotowywali się do MP i zawodów międzynarodowych. Z pewnością natomiast chciałbym, aby klasa Standard została "czysta" głownie dla dobra początkujących zawodników, którzy chcą startować modelami wyjętymi z pudełka. Uważam, że nie możemy pozbawiać ich równych szans.

Tak z tym sie zgodze, tez kidys bylem "nowy" chcialem sprobowac zawodow,ale tylko dla czystej rozrywki, niestety slyszac to ze nie ma takich zawodow, na ktorych ktos jezdzi "stockiem" dalem sobie spokoj...z wiadomych powodow. Ale ten okres "Poczatkowy" mam juz za soba, tuning rowniez I dlategi zaczynam myslec o jakis zawodach...rowniez dla czystej rozrywki...tyle ze na "wygorowanym"...ale rownym poziomie:p

pozdrawiam I zycze powodzenia'

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 14, 2008 10:34 pm 

Informator zawodów w Częstochowie
06-04-2008 Niedziela
Impreza jednodniowa
Dziś lub jutro na forum będzie dostępny formularz zgłoszeniowy.
Zapraszamy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 14, 2008 11:01 pm 

Czyli jesli chcialbym wystartowac, a mam zminione pare rzeczy w modelu ( pare postow w gore o tym pisalem ), to w jakiej klasie bym startowal?

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 14, 2008 11:14 pm 

bikeman1 napisał(a):
Czyli jesli chcialbym wystartowac, a mam zminione pare rzeczy w modelu ( pare postow w gore o tym pisalem ), to w jakiej klasie bym startowal?

W klasie odpowiedniej dla twojego modelu.
Nie napisałeś, czym jeździsz. :wink:
Nie martwcie się. Przez trzy pierwsze imprezy będziemy dopuszczali też modele modyfikowane.
Zobaczymy ile osób będzie brała udział w zawodach. Jakie będzie obłożenie klas. Jakie macie modyfikacje w modelach.
Przed czwartą eliminacja podejmiemy ostateczne decyzje.
Zrobimy wszystko, aby większość była zadowolona. To dla nas najważniejsze.

Tytuł:
PostNapisane: So mar 15, 2008 7:21 am 

[quote="Festiwal Modelarstwa"
Zrobimy wszystko, aby większość była zadowolona. To dla nas najważniejsze.[/quote]

I to mi sie podoba 8)

Ps. ja mam "lajta"...takze klasa truggy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So mar 15, 2008 8:20 am 

Pierwsza eliminacja jest organizowana na torze w Częstochowie i chcielibyśmy, aby wszystkie osoby zaangażowane w jego tworzenie mogły brać udział w tych zawodach.
W czasie konsultacji z Robertem znaleźliśmy chyba rozwiązanie w kwestii możliwości udziału w imprezie również zawodników z modelami innych firm.
W sumie, aby zachować zgodność z przepisami HPI LRP Challenge wystarczy, że zawodnicy z innymi modelami nie będą klasyfikowani w rankingu. Wystartują jakby poza konkurencją. Taki układ powoduje ze wszyscy chętni mogą wziąć udział we wspólnych wyścigach a oficjalny ranking będzie obejmował tylko zawodników z przepisowymi modelami.
Trochę to zamotana koncepcja, ale myślę ze taki kompromis powinien rozwiązać problem dostępności zawodów dla wszystkich zainteresowanych wspólna zabawą.

Zmieniliśmy również system przyznawania wyróżnień i nagród.
Na zakończenie zawodów wręczymy dyplomy zgodnie z miejscami w rankingu.
Nagrody natomiast będą losowane wśród wszystkich uczestników niezależnie na miejsce jakie zajęli w zawodach.
W finałach oczywiście będziemy walczyli o cenne nagrody więc warto będzie załapać się do oficjalnego rankingu.

Aby sytuacja była czytelna poprosiłem Marka o dodanie w formularzu zgłoszeniowym widocznego pola „model”.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 16, 2008 12:28 pm 

Formularz zgłszeniowy. - Zapraszamy :)

Tytuł:
PostNapisane: N mar 16, 2008 9:26 pm 

a jeszcze jedna sprawa...w formularzu nie ma uwzgledionej czestotliwosci 2.4Ghz spectrum.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 17, 2008 6:34 am 

bikeman1 napisał(a):
a jeszcze jedna sprawa...w formularzu nie ma uwzgledionej czestotliwosci 2.4Ghz spectrum.

Zaznacz dowolne pole częstotliwości i wpisz "Spectrum"
Powinno zadziałać.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 18, 2008 1:50 pm 

Witam.
Mam kilka pytań do organizatorow HPI Challenge w Częstochowie.
Czy bedze
-Mozliwość obiadów chodzi o to czy bedzie jakaś firma z jedzeniem że każdy bedzie mógł złożyc zamówienie na obiad i go potem otrzymac :D
-Czy bedą TOI TOI.
-I tutaj pytanie do sponsra(HPI) czy nagrody za miejsce za podium będą tylko dla modeli HPI czy dla wszystkich.

Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona