Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 3:20 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 4:08 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Nowy Filmik

:) :wink:
no youtube też są

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 4:51 pm 

Nowy Filmik

no nie gadaj astarrot

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 6:00 pm 
Administrator forum

NONAME napisał(a):
Typowo pod Bash bo do niczego innego się nie nada...

Wiesz. W sumie to chyba tylko u nas w Polsce z monstera wszyscy chcą zrobić wyścigówkę. W oczywisty sposób przeczy to jego przeznaczeniu a i tak przez 3 lata był na samym topie i zawodnicy na tym modelu zbywali Mistrzostwo Polski. :roll:

Chyba 3 lata temu nie było sava XL (a ostatnio o ile mnie pamięć nie myli wygrał LST) :lol: Nowy sav jest duży, silnik ma też wielki, ale moc ma bardzo zbliżoną jak np silniki LRP Z.28R spec3 (to opłaca się kupić taki silnik do starego i móc jeszcze startować w MP). Pali na pewno dużo więcej ma wyższy środek ciężkości. Standardowe koła super balonują :D więc proszę mi nie wmawiać, że to model pod zawody. Typowo 4fun do pokatowania. Napewno da dużo frajdy ale myślę, że w zamyśle twórców nie było aby ścigać się nim na torze. :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 8:38 pm 

NONAME napisał(a):
NONAME napisał(a):
Typowo pod Bash bo do niczego innego się nie nada...

Wiesz. W sumie to chyba tylko u nas w Polsce z monstera wszyscy chcą zrobić wyścigówkę. W oczywisty sposób przeczy to jego przeznaczeniu a i tak przez 3 lata był na samym topie i zawodnicy na tym modelu zbywali Mistrzostwo Polski. :roll:

Chyba 3 lata temu nie było sava XL (a ostatnio o ile mnie pamięć nie myli wygrał LST) :lol: Nowy sav jest duży, silnik ma też wielki, ale moc ma bardzo zbliżoną jak np silniki LRP Z.28R spec3 (to opłaca się kupić taki silnik do starego i móc jeszcze startować w MP). Pali na pewno dużo więcej ma wyższy środek ciężkości. Standardowe koła super balonują :D więc proszę mi nie wmawiać, że to model pod zawody. Typowo 4fun do pokatowania. Napewno da dużo frajdy ale myślę, że w zamyśle twórców nie było aby ścigać się nim na torze. :P

A przeczytaj to co napisałeś, to co napisał Darek Flisiak, zastanów sie 2 razy, i znajdz sens tego co napisałeś.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 28, 2008 8:54 pm 

NONAME napisał(a):

Mylisz się – ostatnio też Sav był modelm Mistrza Polski tym razem tytuł zdobył Janek Kornaszewski. Pisząc SAV myślę o konstrukcji. Wersja XL to kolejna modyfikacja tego samego modelu. Poza tym oczywiście wersja XL to inna bajka niż pozostałe Savy i w HPI LRP Challenge raczej nie będzie jeździł z innymi monsterami chyba, że klasyfikowany oddzielnie albo w odrębnej klasie.

Balonowanie opon - Koła w monsterach są przeznaczone do jazdy w trudnym terenie i mają też za zadanie amortyzować skoki. Z pewnością nie są projektowane do wyścigów na płaskich szybkich torach. To raczej krajowe przepisy wypaczyły podstawowe założenia klasy Monster Truck.
Poza tym ścigać można się wszystkim - ważne tylko żeby przepisy techniczne dawały zawodnikom równe szanse. Dla tego na naszych zawodach w klasie standard będą jeździły modele ze standardowym wyposażeniem, aby nie tworzyć wyścigu zbrojeń i skupić się na umiejętnościach kierowcy. Klasa open będzie natomiast dopuszczała wszelkiej maści modyfikacje po to aby przygotować zawodników do ewentualnych MP jeśli takowe odbędą w tym roku w klasie Monster.

Tory - Zauważcie ze dotychczas klasy off-road na MP musiały godzić pewien kompromis.
Tor dla monstrów może - a nawet powinien być zupełnie inny niż dla bagusów i truggy. Chciałbym w tym roku przywrócić klasie Monster jej właściwy charakter i swoisty klimat.
Spróbujemy stworzyć właśnie takie warunki, aby użytkownicy naszych modeli mogli spotykać się na zawodach prawdziwych monsterów. Między innymi dla tego wracamy do koncepcji imprez niezależnych.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 29, 2008 11:22 am 

Pierwszy raz muszę się zgodzić z Panem FM, Monster Truck to nie rajdówka, zawody w klasie MT powinny wyglądać zupełnie inaczej i wzorować się w jakimś stopniu na zawodach 1:1, czyli show z efektowną jazdą techniczną, ściganie się z maksymalnymi prędkościami na torach zostawmy dla modeli ku temu stworzonych.

PS jutro na tvn turbo o 9.30 będzie program MONSTER JAM , będzie mozna zobaczyć do czego służą Monster Trucki.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 21, 2008 1:47 am 

Witam i dołączę się do dyskusji.
Właśnie z racji posiadania sporego zapasu części do swoich modeli rozpocząłem budowę nowego już trzeciego Savage i zdecydowałem właśnie sprawdzić jak to będzie w wersji XL ale hand made by me. :wink: Z informacji które posiadam w chwili obecnej wynika iż różnice w budowie standardowego sava a sava XL są zasadnicze. Model jest dłuższy i nieco szerszy za sprawą dystansów do kół i dłuższych axli. Można to było zrobić na dwa sposoby bo wydłużyć wahacze ale to znacznie skróciłoby ich żywotność i zmniejszyło wytrzymałość więc zrezygnowano z tego pomysłu na rzecz dystansów - pomysł stary jak świat znany z autek 1:1.
Mianowicie otrzymałem już mocną dłuższą ramę grubości 3mm i dł 34cm oraz dłuższe axle z dystansami do kół. Tylni wałek ma z tego co pamiętam aż 114mm długości i jest z tytanu. Zasadniczo jeśli chodzi o zębatki dyfrów używam z tyłu tytanowych i alu obudowy więc nie powinno być problemu bo ktoś pisał że oryginalnie w XL-u też są mocniejsze od standardowych - zobaczymy co z tego wyjdzie i jak to jeździ, wszystko wyjdzie w praniu, silniczek będzie STS30 5,3cm więc jakoś chyba da radę. Aha wyszła już konwersja 3-go biegu do Sava wyjęta ze skrzyni XL - to chyba też trzeba będzie sprawdzic i założyć. Z moich wyczytanych narazie w necie informacji wynika iż skrzynie 3 speed do zwykłego Savage a 3speed XL różnią się. Sam spróbuję sprawę wyjaśnić ponieważ zamówiłem też skrzynię z XL-a a posiadam normalne 3speed więć zobaczę co i jak. Model w budowie na dziale nasze modele/Monster Truck/Savage XL - hand made by me :wink:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5