Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 30, 2026 2:53 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 6:55 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
...

Nie będę się upieral przy LiPO, natomiast 5 cel jest dobrym rozwiązaniem, a jak ktoś lubi ,,przeciąg na prostej,, to polecam otwarte drzwi :lol:

Artur,a może zamiast "grzebać" przy ,bateriach przestać grzebać przy motorkach.Modele Grześków Barankiewicza i Nóżki były we Wrocławiu o wiele szybsze na prostej, od Filipa,a wyposażone były w silniki od jakiegoś tajemniczego modelarza :roll: .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 7:47 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Artur Dzierzęcki napisał(a):
...

Nie będę się upieral przy LiPO, natomiast 5 cel jest dobrym rozwiązaniem, a jak ktoś lubi ,,przeciąg na prostej,, to polecam otwarte drzwi :lol:

Artur,a może zamiast "grzebać" przy ,bateriach przestać grzebać przy motorkach.Modele Grześków Barankiewicza i Nóżki były we Wrocławiu o wiele szybsze na prostej, od Filipa,a wyposażone były w silniki od jakiegoś tajemniczego modelarza :roll: .

Taaa , zgadnij od którego :lol:
Ja się dostosuję do tego co uchwalicie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 7:52 pm 

Moze porpostu zaniesli silniki do wrozki :)

Co do 5 cell wydaje mi sie ze klasa stanie sie ciekwasza, ale to tylko moje zdanie.

Czy nada jest inna? Jest chyba wielkosci Xraya, czy HPI wiec moze jezdzic w czy to w STD czy w Openie. Problem jest z LRP. Z wypoowiedzi osoby ktora trzymala ten model w rekch wyraznie mozna wywnioskowac ze ten model nie jest standardowym mikro. Jest wiekszy.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 8:01 pm 

Nanda NRX-18 jest tej samej wielkości co Xray i HPi

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 8:10 pm 

Szymon Madziara napisał(a):
...
Czy nada jest inna? Jest chyba wielkosci Xraya, czy HPI wiec moze jezdzic w czy to w STD czy w Openie. Problem jest z LRP. Z wypoowiedzi osoby ktora trzymala ten model w rekch wyraznie mozna wywnioskowac ze ten model nie jest standardowym mikro. Jest wiekszy.

A można wiedzieć kto miał szansę trzymać go w rękach.Przecież jest podane ,że jest to skala 1:18.aA co z Asso Rally ta sama skala ,ale szerszy...O co klasa będzie ciekawsza na 5 celach?Będzie teoretycznie łatwiejsza,ale czy o to chodzi?

Ps.Artur też brałeś motorki od tego modelarza? :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 8:16 pm 

Leszku, jeśli mamy skończyć z "grzebaniem" przy silnikach to inni powinni zrezygnować z wszelkich rodzajów bezszczotek i silników 370 oraz pakietów selekcjonowanych. Co wy na to? Dopuszczamy jeden silnik na cały dzień zawodów. Tylko czy to ma sens?

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 8:58 pm 

Panie Leslawie. Moje posty sa tylko wyrazeniem mojego zdania, tylko mojego i zdolnego do przyjecia zasadnej krytyki. Ja uwazam ze klasa stanie sie poprostu ciekawsza technicznie i jak Pan to ujal bez mistrzow prostej :). Nie jezdizlem nigdy w Openie ale sie przymierzam do startu w Lodzi. Wtedy podziele sie moja opina w pelni. Pozatym 5cell bedzie oszczedniejsze dla silnikow. Z drugiej strony nasuwa sie ze jak Open to Open :).

Nie wiem czy osoba ktora ogladala ten model nie poczula by sie urazona. W kazdym raznie podobno jest wiekszy niz standardowe modele.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 9:40 pm 

W sumie Shark też jest większy od Xraya czy Asso a to też niby 1:18. Do tego Shark ma silnik klasy 380, którego nie da się założyć do innych podwozi. Myślę, że powinno się ograniczyć silniki w Truck do 370 bo wystarczy położyć obok siebie silnik z Sharka i z innego modelu Truck i różnicę widać gołym okiem.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 9:50 pm 

Witam,
Wypowiem sie jako kolejne 25% klasy 2wd :) Myśle że na likwidacje 2wd jest jeszcze za wcześnie, ponieważ jest to dopiero jej pierwszy sezon. Przy sprzyjających okolicznościach na zawodach w łodzi może być już 6 modeli, z czsem klasa ta powinna się rozwinąć. Nie uważam też żeby 3 pucharki były poważnym obciążeniem dla organizatora.
Moze moje poglądy będą nie popularne ale jeśli już likwidować jakąś klasę to trucki (pomimo ilości modeli)....takie modele nie powinny jeździć po dywanie na tak wąskich torach....

Co do opena, ograniczenie do 5 cel, silnik 300 i gumowe opony :) to może być ciekawe, a już napewno korzystnie wpłynie na rywalizacje, ograniczenie kosztów i powinno przyciągnąć do tej klasy więcej zawodników z klasy standard (może wtedy sam się skusze :) ).
Nie widze sesu wprowadzania lipo.

Jeśli chodzi o standard to oczywiście całkowity zakaz rozbierania silników.
Uważam też że należałoby zastanowić się nad wprowadzeniem jednego silnika, innego niż hpi 45T, jest za drogi do tej klasy a jego żywotność przy zachowaniu maksymalnych osiągów jest zbyt krótka. Może ktoś już testował jakieś silniki? My też będziemy szukali jakiegoś zamiennika...

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 20, 2008 11:26 pm 

Jestem w fazie testow silnika Oriona. Nazywa sie Orion Elite. Link:
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXBEF5&P=7
Pierwsze testy beda w Lodzi na zawodach.Ale silnik niestety w polsce niedostepny i nie wiadomo jak z zywotnoscia. Co do zywotnosci Hpi jezdze na jednym od poczatku sezonu. Czyszcze komutator, wymieniam szczotki, myje i smaruje i niezauwazylem znaczacego spadku mocy. Owszem jet wolniejszy od nowki ale nie mam pieniedzy zeby zmieniac silniki co zawody.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 21, 2008 12:24 am 

Co do opena zawsze myslalem ze Open to klasa otwarta i jesli ktos potrafi jezdzic na 6 cellach i BL to powinien moc to testować na torze podczas zawodow, sugeruje zeby nie zmieniac przepisow bo tak czy tak osoba ktora bedzie chciala jezdzic na 5 ogniwach bedzie to robila a wieksze V nie zawsze znaczy wyższe miejsce w rankingu,

Apropo modeli asso rc18r sharka 18s <chyba> jeszcze pozostaje kwestia kyosho inferno half eight <skala 1:16 i dwu biegowa skrzynia> nie sadze zeby trzeba bylo robic osobne klasy dla tych modeli bo mozna je dopuscic do opena i standartu bo nie wydaje mi sie zeby przewaga w prowadzeniu modelu byla az tak wielka, oczywiscie moge sie mylic, nalezaloby to sprawdzic w praniu i wtedy modyfikowac przepisy.

Co do 2wd ciekaw jestem ile przybedzie zawodnikow do tej klasy poniewaz ja specjalnie kupilem model na zawody <wymienilem 10 na 18 a tu takie rozczarowanie chca zlikwidowac klase ktora na dobra sprawe jeszcze nie zdazyla sie urodzic>

pozdrawiam Igor <jesli w jakis sposob ktos poczuje sie urazony moim postem bardzo przepraszam, post ten mial na celu wyrazenie mojego WŁASNEGO zdania na zawarty w watku temat>

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 21, 2008 7:32 am 

Klasy 2 WD nikt nie chce likwidować po złości .Z tą inicjatywą wystąpił Marek ,który w rankingu jest pierwszy.4 czy 10 zawodników w 2 WD to około 1,5 godziny zawodów więcej.

W dalszym ciągu nikt nie uzasadnił konkretnie słuszności 5 cel.Każdy pisze o oszczędnościach,tz.martwi się o czyjąś kieszen?Występują pakiety 6 celowe Redy czy LRP,to znaczy,że ktoś jeśli je kupi to ma odlutować jedną celę ,wyrzucić ,żeby było tanio.
Widzę,że Wszyscy chcą spowolnić Opena,a nie lepiej równać w górę,a nie w dół...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 21, 2008 10:46 am 

Uzasadnienie do 5cel w open. Nie chodzi o czyjaś kieszeń lecz nas wszystkich, na 5 celach model jest wystarczająco szybki żeby sie fajnie po ścigać. Na 6celach jest na pewno szybszy, ale jeśli zostawimy 6cel to na pewno ci co jeżdżą na 5celach są wolniejsi. Model na 5 celach oszczędza silnik napięcie 6volt, oszczędza opony, które w cale nie są tanie bo trzeba na zawody kupić dwa kpl. przy 6celach, nie mówiąc o łożyskach w modelu. Pakiety można polutować z po jedyńczych cel LRP. Zabawa na 5celach prawie taka sama, o oszczędzamy na oponkach i silniki 300 sie nie palą, bo nie są tak obciążone. TO jest moje zdanie

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 21, 2008 10:52 am 

co do silnika oriona, to raczej odpada ze względu na brak dostępności,
trzeba zastanowić się nad silnikami dostępnymi od ręki w kraju....chyba że ktoś będzie je sprowadzał :)

.....dokładnie.....2wd jeszcze nie zdążyło się urodzić....a nie umarło....

Nie chcemy na siłe spowalniać opena tylko uatrakcyjnić wyścigi i zachamować wyścig zbrojeń, który już wykończył kilka klas w tym kraju.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 21, 2008 11:50 am 

A ja zaproponuje sznurek i niech zawodnicy popylają przed modelem ciągnąc go za sobą, będzie tanio, śmiesznie i atrakcyjnie, a na dodatek zdrowo. Dla tych którym jest za szybko w openie proponuje standart.
Miłej przepychanki dalej. :D
KONIEC

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 132 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona