Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 25, 2026 2:45 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 1:15 am 

Szymonie, nie ma się o co kłócić. Masz rację Przepraszam, że cię tak nazwałem, ale sam to kiedyś zrozumiesz, jak będziesz skakał i biegał, żeby wszystko załatwić jak należy, czyli żeby zawodnicy byli zadowoleni. Co do nagród, miały być przyjemnością, dodatkowym motywatorem do startów, coraz większej liczby ludzi, w naszym niezależnym cyklu, z którego jesteśmy dumni. Skoro ktoś je ufundował (czyli nie musieliśmy za nie płacić) całkowicie zasadne jest ze strony fundatora określenie przeznaczenia nagrody. Warto zauważyć, że była to "tylko" kolejna eliminacja a nagrody były wartościowe.

Przemku, co do Twojego zdania zarówno się z Tobą zgadzam jak i nie zgadzam. Nie można odmówić Wam pomocy i propagowania micrusów w zeszłym roku. Talony w zeszłym roku oczywiście były dla wszystkich, tylko, że open to Xray, czołówka STD to Xray, więc w praktyce większość zwycięzców za bony wybrała części zamienne dla swoich modeli Xray. Nie ukrywam, że i w tym roku liczyliśmy na wsparcie od strony Xraya. I nie uważam, że powstają obozy.

I Grzegorz ma całkowitą rację.

I nie chodzi tu o fundowanie, bądź nie fundowanie nagród. To nie jest obowiązek i za takowy nie może być traktowany. Nawet gdyby nikt nic nie ufundował nie stało by się nic złego. Chodzi mi jedynie o sposób załatwienia sprawy. I to raczej nam zawodnikom powinno być przykro, że w tym roku Xray traktuje swoich "ludzi" i imprezy jako obce i nie ma ochoty tego wspierać.

Zmieniając wątek, chcielibyśmy prosić innych zawodników o komentarze nt imprezy. Pozwoli to wyciągnąć wnioski na przyszłość i organizować coraz lepsze eventy (teraz był debiut wrocka).

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 2:37 am 

I znów podziały, pamiętacie jak było rok temu? Ludzie z całej Polski zjeżdżali na mikromanię aby ścigać się w świetnej atmosferze. Przyjeżdżało się właśnie dla tej atmosfery jakże innej niż w "dziesiątkach". Nikt nie przyjeżdżał dla nagród które mimo wszystko na kilku imprezach były ale rozdzielane były wyłącznie według UZYSKANEGO WYNIKU. Niestety jak Grzegorz napisał czas idzie do przodu, dystrybutorzy walczą o swoje wpływy i chwała im za to że fundują nagrody ale zwyczajna przyzwoitość każe traktować wszystkich zawodników JEDNAKOWO. I żeby było jasne, nie piszę tego przez zazdrość. Obawiam sie tylko że takie działania dystrybutorów prędzej czy później (raczej prędzej co już niestety widać) skłócą mikromaniaków i atmosfera typowa dla zawodów mikro pójdzie w niepamięć. Lepiej niech już w ogóle nagród nie będzie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 7:34 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Z tego co pamiętam na koniec poprzedniego cyklu Ligi Mikro owy mający gdzieś potrzeby zawodników dystrybutor ufundował talony wartości 100zł każdy dla pierwszej trójki w każdej z klas BEZ WZGLĘDU NA TO CZYM KTO JEŹDZIŁ. Za te talony mógł sobie każdy KUPIĆ CO CHCIAŁ w sklepie tegoż dystrybutora, zgadza się? Zresztą jak pamiętam w Lidze Micro NIGDY NIE BYŁO PODZIAŁU na obozy jeżdżące modelami tego czy innego producenta, wszyscy zawodnicy byli równi również jeśli chodzi o nagrody, zgadza się? Zawody we Wrocławiu są więc pierwszymi na których ktoś próbuje dzielić zawodników na "swoich" i "obcych", zgadza się? Czemu to ma służyć?

Tylko czyżbyś nie pamiętał Przemku,że za Twoją sprawą mogło skończyć się inaczej a do tego modele latały na wysokości lamperii.
Jeśli ktoś coś daje ,ma prawo wybrać komu chce dać i to należy szanować.Filip ufundował nagrody dla kolegów z Opena i niestety jedną z tych nagród dostał,czy ma mu być wstyd z tego powodu?

Ps.myślę Przemku,że nie uczestniczyłeś w zawodach nowej edycji mikro ligi(poza Kobierzycami) i nie powinieneś podsycać atmosfery,no chyba że jest to Twój obowiązek...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 7:51 am 

We wtorek 12.02.2008 na programie Te De o godzinie 18,15 w wiadomościach sportowych powinna ukazać się relacja z Naszych zawodów.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 8:34 am 

Przemku, ludzie dalej przyjeżdżają na zawody i to nawet w większej ilości. Tylko się cieszyć, nagrody mają być zachęta do dalszych startów, Michał z Leszkiem naprawdę wykonali sporo pracy, aby je załatwić, a i tak wychodzi na to ze dla niektórych nadaremnie. Wszystko polegało na tym, aby prawie każdy zawodnik otrzymał jakąś nagrodę, forma losowania plus nagrody sponsorskie. Pozdrawiam.
P.S.
Przemku skończmy tą przepychanke bo to nie ma sensu.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 9:33 am 

Nikt nie przyjeżdżał dla nagród które mimo wszystko na kilku imprezach były ale rozdzielane były wyłącznie według UZYSKANEGO WYNIKU.
i to było dobre :D
traktować wszystkich zawodników JEDNAKOWO. Obawiam sie tylko że takie działania dystrybutorów prędzej czy później (raczej prędzej co już niestety widać) skłócą mikromaniaków i atmosfera typowa dla zawodów mikro pójdzie w niepamięć.

Mnie to nie zraża i jak na razie nie zamierzam się kłucić, tylko faktycznie to nie o to chodzi w tym wszystkim, a dyskusja wynikla (tak na prawde) przez magiczne słowa "zawodnicy jeżdzący modelami HPI/LRP/HB dostaną nagrody". Tutaj był podział... Szymon i ja jesteśmy z Xrayów bardzo zadowoleni, i mnie nikt jeżdzacy hpi nie przeszkadza... Panie Michale, strasznie się cieszymy że bylo tyle ludzi... I nie moge napisać że wiem, ale domyslam się że przygotowanie tego wszystkiego to ołuuhuu i jeszcze więcej czasu...
Szymon nikogog nie chciał urazić...po prostu trochę nie umiał obrać tego wsłowa, a chodzi o to co Pan Przemek przekazał. Myślę żebyśmy nie mówili jeszcze o obozach.... Spokojnie przeczekajmy, a na Łódź( nie pomniejszając Wrocławia) wszystko będzie ok...
Moze faktycznie niech nagród nie będzie...A jezeli juz maja byc to dla wszystkich...nawet nie "jeżdzących modelami HPI/LRP/HB"...Ktorych i tak jest jak na razie więcej. WSZYSTKICH zawodników pozdrwiam!!!Było super!!!
Edit: (dopisuje) ze nagrody losowane byly super pomyslem... :D wlasnie ruszam myszką po mojej podkladce 8)

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 10:15 am 

Michał Woszczek napisał(a):

Xray traktuje swoich "ludzi" i imprezy jako obce i nie ma ochoty tego wspierać.

Zobaczymy w Lodzi... :D , chociaz poprzeczke mamy bardzo bardzo wysoka, ale to chyba dobrze.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 1:46 pm 

Zawody naprawdę udane :D
Wszystko przebiegało bardzo sprawnie.
Podobał mi sie sposób wyznaczenia toru za pomocą "kątowników".
Dzieki temu modele po prostu przeskakiwały przez niego ,a nie uderzały z pełna siłą uszkadzając się lub demolując tor jak to jest w przypadku zastosowania listew o przekroju kwadratowym. Łatwiej tez było wracać na tor po wypadnięciu z niego.
Jedno co bym "poprawił" to podest. Przydała by sie sztywna górna barierka zamiast tej z liny. Przy większym tłoku na podeście (w czasie finałów) trzeba było sie czasami mocniej wychylić ,żeby widzieć model i wtedy przydało by się sztywne podparcie .
Poza tym brawa dla organizatorów :D

1/16 Slash/Revo

Jammin CRT.5 electric

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 11, 2008 2:00 pm 

Przemysław Staniewski napisał(a):
...
Jedno co bym "poprawił" to podest. Przydała by sie sztywna górna barierka zamiast tej z liny. Przy większym tłoku na podeście (w czasie finałów) trzeba było sie czasami mocniej wychylić ,żeby widzieć model i wtedy przydało by się sztywne podparcie...

W tym wypadku "zgubiła" Nas chciwość chęci wykorzystania całej szerokości wykładziny.Wymiar toru był 25 m x 10m.Następnum razem tor będzie o przynajmniej 1 m węższy i widoczność będzie pełniejsza...
Wszyscy się uczymy ...

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 12, 2008 12:34 am 

Zawody były ogółem super jak zwykle zresztą. Tak jak wyżej napisano podest trochę nie na miejscu, kolegę z Czech usadowił bym w innym miejscu, model jak wypadł poza tor wpadał pod jego wózek 10cm od toru. (a wpadał bo ktoś kogoś przypadkowo wypchnął, lub w tym miejscu była ogr. widoczność z podestu.) Co do papierowych kątowników to wole kwadratowe listwy lub wyższe kątowniki, nie ma wtedy skracania i zbyt dużej brawury w jeździe. Cieszę sie że było dużo nagród i sponsorzy docenili swoich zawodników ( i nie jest to pierwszy raz w tej formie dlatego nie wiem czemu taki szum) każdy jeździ czym lubi. Myślę że Hpi Rs4 jest najszybszym modelem do standard, trzeba go trochę przerobić i wykazać się jako modelarz a nie tylko jako kierowca. Może trochę trudniej sie go prowadzi. Pozdrawiam Grzegorz

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 12, 2008 1:04 am 

temat zrobił się lekko offtopowy :/ ale wszystko wraca do normy.
Zawody uważam za udane, jednak nie podobało mi się to, że zadecydowano o 4 biegach eliminacyjnych. Ugodziło to wszystkich którzy musieli jeszcze wrócić do domu np ja dotarłem dopiero koło 2 w nocy.

No ale nie ma też za bardzo się do tego czepiać bo decyzja była mniej więcej 50/50 więc nie mam żalu.

Nie zgodze się z kwestią, że Xray olewa swoich zawodników bo jest monopolistą. Mieliśmy przecież na zawodach wszystkie części serwisowe do Xraya i Robitronica oferty Proximy. A to tylko z dobrej woli Jacka bo przecież mógł się na to nie zgodzić. A także z dobrej woli zawodników z Łodzi bo wzięliśmy na siebie tą odpowiedzialność aby prowadzić wsparcie na zawodach :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 12, 2008 1:30 pm 

Nie liczą sie tylko części, ważna jest tez obecność przedstawiciela. Ta impreza udowodniła ze można pokazać licznej publiczności zawody modelarskie. Stolik sędziowski był cały czas oblegany. Stały na nim modele (nie micro) które przechodziły z rak do rak , mam nadzieje ze Filipowi nic nie brakuje po skończonej imprezie :D. Padały pytania do organizatorów imprezy, typu gdzie za ile można nabyć takie modele.
Teraz pytanie kto powinien zająć się tym tematem, ludzie organizujący czy osoba najbardziej kompetentna, czyli dystrybutorzy a zarazem ktoś kto czerpie z tego zyski. Udowodnił to Filip Zaremba z HB, oraz Marcin Sroka z Kyosho, starali sie odpowiadać na wszystkie pytania.
Na koniec, ta publiczność powinna być jednym z sukcesów tych i innych imprez tego typu, bo tylko w ten sposób zachęcimy nowych modelarzy.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 12, 2008 2:44 pm 

rozumie... czyli Proxima powinna wystawić modele na wystawke i świecić uśmiechem :)

No trudno... wystawki nie było... pomoc informacją jak najbardziej. Rozmawiałem osobiście z niejedną osobą na temat modeli Xraya - zarówno odwiedzającymi jak i modelarzami. Udzielałem porad jak i reklamowałem marke. Przecież chyba spełniłem wszystkie te wymogi prawda ?! Może wielu z was tego nie zauważyło bo nie znacie mnie dobrze. Osoby takie jak Filip Zaremba i Marcin Sroka są znane w towarzystwie a kim jest Jan Pawlak ??? No właśnie... to, że mnie nikt nie zna nie znaczy, że gryzę;) Także drogi Grzegorzu chyba spełniłem wszystkie wymogi o których mówiłeś.

A jeśli ktoś nadal ma wątpliwości i jeszcze dopowie "ale dlaczego nie było Jacka Ochocińskiego" odpowiedź jest prosta i mam nadzieję, że Jacek się nie obrazi, że odpowiem za niego - BYŁ W NORYMBERDZE NA TARGACH

Dziękuję. To wszystko co miałem do powiedzenia w tym temacie :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 12, 2008 10:17 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
Tutaj - Należy kliknac pod programem SPORTGAME dzien tydodnia- WT. Jest to relacja z telewizji TEDE naszych zawodow we Wrocławiu :)

Filip sie pomylil. Posluchajcie, przekrecili, jest wyraznie WD2 i Andrzej Krzywy :) Ale fajnie ze jest w necie relacja.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 12, 2008 10:53 pm 

Szymon Madziara napisał(a):
Filip sie pomylil. Posluchajcie, przekrecili, jest wyraznie WD2 i Andrzej Krzywy :) Ale fajnie ze jest w necie relacja.

Jak zwykle telewizja kłamie... Dobrze ,że nie napisali WD-40 no i Andrzej Krzywy,mógł być Andrzejem Piasecznym np.,ale my wiemy, że chodzi o Andrzeja Siwego (notabene lepiej być Siwym niż Krzywym :lol:) Jakub Stolarski stał się Jakubem Stolarczykiem

Ostatnio edytowano Śr lut 13, 2008 7:25 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona