Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr maja 06, 2026 1:55 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 20, 2007 11:54 am 

co do karoseri, to mozesz zobaczyć jak ja robiłem:
http://rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=31130&highlight=

nie jest za ciekawa ale na treningi dobra, niedługo będe robił w stylu garbusa, ale już z porządną obróbką, żeby była gładka, testowałem ją już 3 razy dach i ani śladu pęknięć, jest nawet wytrzymała, malowałem, farbą samochodową, cieniutką warstwe, pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: Witaj
PostNapisane: Cz gru 20, 2007 12:33 pm 

NOOO wkońcu ktoś się jeszcze ujawnił że robi sam budkę :) i nie buli 300 zeta :), fajnie Ci buda wyszała, co prawda mój fg jest trochę bardziej powyginany i mniej kanciaty - ale to kwestia modełka. Po świętach będę dłubał przy swojej jak wyjdzie coś co można oddzielić od modełka i nałożyć na szkielet to też pokaże :)
Pozdrawki

Tytuł: apropos
PostNapisane: Cz gru 20, 2007 12:57 pm 

Jak byś chciał wzmocnić swoją konstrukcję użyj żelkotu - jak młotkiem 5kg nie przywalisz to nic się nie stanie, wpływa znacząco na konstrukcję finalną - fakt to zaczyna troszeczkę drożej wychodzić, w moim przypadku na model 75cm, 35cm, 25cm to koszt samych materiałów prawie 100zł - ale wrażenia i satysfakcja – bez cenna :)
Rwewlka Panie i Panowie do rozdzielenie karoserii od modełka wykonanego nap z gipsu wystarczy wosk lub pasta do butów - tego się nie spodziewałem - ale to jak piszą inni działa :)
Kurcze chyba zacznę jeszcze przed świętami :)
I jedna drobnostka nie robimy karoserii z pozycji - pozytyw, ale zawsze - negatyw, wtedy za darmo będziesz miał gładką powierzchnię przez żelkot - dorwałem stronę o żeglarstwie a tam wszystko jak na tacy.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 20, 2007 2:03 pm 

ja używałem do robienia bazy, bo nie wiem jak to inaczej ująć, podkładu pod panele, teraz bede robił okrągłą budę, materiał jest super, bo da się go za pomocą suszarki do włosów super modelować, więc myślę że efekt będzie super jak się uda, a do oddzielenia bazy od nałożonej maty i żywicy używałem taśmy szarej na baze, można też folie aluminiową kuchenną ale zdecydowanie wole taśme :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2