Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 10:57 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 15, 2007 9:53 pm 

Marek Byrczak napisał(a):
Nie matowi się leksanu, gdyż tracisz wszelki połysk i karoseria kiepsko wygląda wtedy.

Matowi się, matowi. Matowienie kompletnie nie wpływa na wygląd karoserii po pomalowaniu jeśli malujemy od środka.

Tomek Massalski

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 15, 2007 10:01 pm 

Jedna z moich karoserii ma inne zdanie na ten temat. Po spotkaniu z piapierkiem wodnym (nie pamiętam jaka gramatura, ale drobny bardzo) w jednym miejscu lakier był jaki takiś niemrawy - wyróżniał się ten punkt.
Więc już takich prób nie czyniłem...

No chyba, że ktoś chce mieć matować karoserię a'la Hot-rod to proszę bardzo.

Tytuł:
PostNapisane: So lis 17, 2007 10:23 pm 

Hej,
Ja pomalowałem kiedyś karoserię zwykłymi lakierami samochodowymi. Dwoma kolorami - oba metaliki. Jeden zaczął odpadać od karoserii jak tylko zrobił się suchy, a drugi trzymał się jak spray do leksanu, więc chyba można malować takimi lakierami, tylko trzeba wcześniej na kawału leksanu sprawdzić który się trzyma, a który nie. Odnośnie malowania karoserii leksanowej od zewnątrz, to po co to robić i jeszcze się bawić w lakier bezbarwny, skoro jak pomalujesz karoserię od wewnatrz, to na wierzchu jest błyszczacy leksan, który wyglada lepiej niż jakikolwiek lakier bazbarwny. Jest to podwjna robota według mnie, ale to moje zdanie.
Jednak pomysł z pomalowaniem bezbarwnym lakierem naklejek jest całkiem pomysłowy. Denerwuje mnie zawsze jak pod naklejki wciska się olej z silnika i po kilku jazdach są już do niczego, doszło do tego, że naklejam je tylko po stronie przeciwnej od wylotu tłumika. A tak zabezpieczone lakierem mogą długo przetrwać.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 18, 2007 11:14 pm 

i jak bawil sie ktos jeszcze w takie malowanie domowymi sposobami (spraye) w malowanie budy od zewnatrz ? Jesli tak to prosze o porady jakies zeby to sie wszystko trzymalo jakos kupy i nie odpadl mi lakier pod wplywem pedu powietrza ;) . Jesli chodzi o to czemu nie pomaluje od wewnatrz itp. itd. to poprostu buda juz jest pomalowana na inny kolor wiec musial bym ja cala czyscic, kombinowac itp. a to chyba nie bedzie latwe czyszczenie tych zakamarkow... :?

Aha nie chodzi mi o oryginalna bude TNXa jak cos :)

GG:2247936

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 12:27 am 

no to ja proponuję lakierem do paznokci od zewnątrz pędzelkiem... Ludzie kamman, są farby do leksanu, budę maluje się od wewnątrz i nie kombinujcie, albo przy najmniej nie zadawajcie głupich pytań... od tego jest forum LOK

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 2:54 am 

to skoro to takie niewykonalne to malowanie od zewnatrz sprayem samochodowym to moze mi ktos chociaz napisac czym wyczyscic ta bude ze starej farby zeby sie nie zniszczyla ani nie zmatowiala ? Chodzi mi o jakies ogolno dostepne srodki, raczej nie ze spacjalistycznego sklepu modelarskiego gdyz taki u mnie to jest 250km najblizej...

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 8:24 am 

U mnie pomógł aceton techniczny. Ale spróbuj wcześniej na małyn fragmencie.

Custom TLT Chevy Blazer K5
Axial Scorpion

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 9:54 am 

no to jutro sie okaze czy wogole bede sie bawil w to czyszczenie, bo jak tu w "wypasionym" sklepie nie bedzie farb tych do leksanu to i tak bede musial malowac samochodowka a wtedy to juz wole po wierzchu bo przynajmniej zarysowania wygladze :) .

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 10:08 am 

Jak już ktoś mądryn tu wspomniał po co kombinować?????
Przecież puszka farby leksanowej kosztuje mniej więcej tyle samo co puszka zwykłego spreya , ewentualna różnica ok.3zł-O co kaman?

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 10:10 am 

Michał Woszczek napisał(a):
no to ja proponuję lakierem do paznokci od zewnątrz pędzelkiem... Ludzie kamman, są farby do leksanu, budę maluje się od wewnątrz i nie kombinujcie, albo przy najmniej nie zadawajcie głupich pytań... od tego jest forum LOK

powaga ? sa farby do leksanu ?? a jak zamalujesz te farbe poprzednia, co juz jest na uzywanej budzie ? od srodka ... ?

doprawdy ..

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 12:21 pm 

chudej napisał(a):

powaga ? sa farby do leksanu ?? a jak zamalujesz te farbe poprzednia, co juz jest na uzywanej budzie ? od srodka ... ?

doprawdy ..

Jak cię nie stać na to hobby to zacznij..,.biegać- mniejsze koszty i organizm zdrowszy. Jak buda jest zniszczona to się ją wyrzuca, buda ma chronić model, silnik, elektronikę. Kończę obserwację tematu.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 12:35 pm 

Jak cię nie stać na to hobby to zacznij..,.biegać- mniejsze koszty i organizm zdrowszy. Jak buda jest zniszczona to się ją wyrzuca, buda ma chronić model, silnik, elektronikę. Kończę obserwację tematu.

fiu fiu, coz za sposob na propagowanie hobby wsrod nowicjuszy .. no gratuluje podejscia do tematu

rozumiem,ze jest to tylko sport dla bogatych .. no coz, nie pozostaje mi nic innego , jak sie wycofac, bo po zakupie mieszkania moze mnie byc nie stac na kolejny kredyt w wysokosci kilkuset tysiecy , zeby dorownac tym, co maja prawo zajmowac sie modelarstwem RC ..

powinny poleciec epitety, ale sobie daruje ..

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 19, 2007 6:46 pm 

Daruj sobie, szkoda Twoich nerwow, tak jak i moich :) . Koles ma trudne dni i wiesz musi jakos odreagowac, albo jest najzwyczajniej w swiecie dziwny. To nie pierwszy temat gdzie pokazuje jaki jest zryty.
Dla Twojej informacji pustaku stac mnie na nowa bude tylko jak bys uzyl mozgu to wpadl bys na to ze moga byc inne przeciwnosci losu ktore uniemozliwiaja mi jej zakup.
Teraz jak by ktos INTELIGENTNY jednak doradzil mi jak sobie poradzic z ta buda i malowaniem. Zaznaczam ze nie mam ochoty/czasu/pieniedzy/natchnienia/mozliwosci* (*niepotrzebne skreslic) kupowac nowej budy.

EDIT: ostrzeżenie nr 2 - prosze nie obrażać uzytkowników na forum. jak chcesz coś takiego robić to na PM albo sobie daruj. Admin

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 20, 2007 12:40 am 

Draxan napisał(a):
Daruj sobie, szkoda Twoich nerwow, tak jak i moich :) . Koles ma trudne dni i wiesz musi jakos odreagowac, albo jest najzwyczajniej w swiecie dziwny. To nie pierwszy temat gdzie pokazuje jaki jest zryty.
Dla Twojej informacji pustaku stac mnie na nowa bude tylko jak bys uzyl mozgu to wpadl bys na to ze moga byc inne przeciwnosci losu ktore uniemozliwiaja mi jej zakup.
Teraz jak by ktos INTELIGENTNY jednak doradzil mi jak sobie poradzic z ta buda i malowaniem. Zaznaczam ze nie mam ochoty/czasu/pieniedzy/natchnienia/mozliwosci* (*niepotrzebne skreslic) kupowac nowej budy.

- Jakbyś miał poważny stosunek do innych forumowiczów przedstawiłbyś się z imienia i nazwiska- pseudo świadczy tylko o tym, że boisz się,
- nie ty założyłeś temat,
- oznajmiam, że taka wypowiedź może być uznana za naruszenie dóbr osobistych
- nikogo nie obraziłem swoją wypowiedzią a ty w jednym poście zrobiłeś to kilkukrotnie,
- i na koniec- tak możesz odzywać się do swoich kolegów pod blokiem w spodniach z krokiem w kolanach,
Następnym razem zastanów się co piszesz...
to tyle, myślę, że dałeś do zrozumienia dzięki swoim soczystym wypowiedziom, że budę do modelu RC można malować czym się chce i z obojętnie której strony, dzięki czemu mamy jedną karoserię na całe życie.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 20, 2007 12:42 am 

chudej napisał(a):
fiu fiu, coz za sposob na propagowanie hobby wsrod nowicjuszy .. no gratuluje podejscia do tematu

powinny poleciec epitety, ale sobie daruje ..

Podejście do tematu jest takie, że na całym świecie budę z lexanu maluje się farbami do leksanu- od środka. A epitety zachowaj dla siebie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona